CHP Kadıköy İlçe Başkanı, Erdoğan'ın mesajı okunurken arkasını döndü

Protestonun programda olmamasına rağmen okunan mesajdaki bazı ifadelerden kaynaklandığı öğrenildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili mesajı okunurken, CHP Kadıköy ilçe başkanı Ali Narin tören alanına sırtını döndü  / Fotoğraf: Twitter @avfatihkayaAK

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99’uncu yıldönümü, bütün valilik ve kaymakamlıklar tarafından düzenlenen resmi törenlerle kutlanıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 Kadıköy Kaymakamlığı tarafından düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili mesajı okunurken, CHP Kadıköy ilçe başkanı Ali Narin tören alanına sırtını döndü. 

AK Parti'den kınama

AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Fatih Kaya, CHP İlçe Başkanı Ali Narin’in tören alanına sırtını döndüğü fotoğrafı paylaşarak, "30 Ağustos Zafer Bayramı resmi töreninde Atatürk'e ve başkomutan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a saygısızca davranan Kadıköy Chp ilçe başkanı Ali Narin'i şiddetle kınıyorum" dedi.

Ayrıca AK Parti Kadıköy İlçe Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada da da Mustafa Kemal Atatürk’e ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yapılan "saygısızlıktan" dolayı özür dilemesi talep edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Fatih Kaya, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları için Kadıköy Rıhtım tören alanında bulundukları esnada hoş olmayan bir durumun gerçekleştiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin seçilmiş Cumhurbaşkanı, aynı zamanda Başkomutan olan Recep Tayyip Erdoğan'ın, kutlama mesajı okunurken CHP İlçe Başkanı Ali Narin, huzurunda durduğumuz Atatürk Anıtı'na sırtını dönerek en hafif tabiri ile nezaketsiz, terbiyesiz, saygısız bir eylem gerçekleştirmiştir. Kadıköy halkına soruyoruz. Birlik ve beraberliği en üst seviyede yaşamamız gereken bu bayram gününde, Cumhurbaşkanımızın kutlama mesajının içindeki hangi cümle kendisini rahatsız etmiştir? Öyle ki daha mesaj okunmaya başlarken bir önyargı ile bu saygısızlığı yapmıştır. Mesajda, 84 milyonun birlik ve berberliğinin temenni edilmesi mi, bu toprakların ebediyen bu milletin yurdu olarak kalacağına olan inancın belirtilmesi mi, yoksa şehitlerimizin hayırla yad edilmesi mi CHP İlçe Başkanı'nı rahatsız etmiş ve bu ahlak dışı eylemi gerçekleştirmesine sebep olmuştur? CHP İlçe Başkanı'nın bu çirkin eylemini şiddetle kınıyorum. Kendisini, hiç olmazsa milletimizin birlik ve beraberliğinin pekiştiği bu özel günleri sabote edip gölge düşürmekten vazgeçmeye, cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e ve Cumhurbaşkanımıza yaptığı bu saygısızca davranıştan ötürü özür dilemeye davet ediyorum"

Protestonun nedeni programda olmayan metin

CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin’in tören alanına sırtını dönmesine neden olan protestonun, Kadıköy Kaymakamlığı tarafından siyasi partilere gönderilen tören davetinde Erdoğan’ın mesajının okunacağına dair bir bilgi olmamasına rağmen bu metnin okunması ve okunan mesajdaki bazı cümlelerin muhalefeti hedef alan ve siyasi mesaj içerdiği şeklinden değerlendirilmesinden  kaynaklandığı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99 yıldönümü  nedeniyle yayımladığı mesajında “"Allah'ın yardımı, kalbi bizimle çarpan dostlarımızın desteği ve necip milletimizin samimi duasıyla inşallah bu umutları boşa çıkarmayacağız. İçimizdeki kimi bedhahlara rağmen, zalimler karşısında mazlumun hakkını savunmaya, tüm dünyada barışın, adaletin ve özgürlüğün hakim olması için gayret göstermeye devam edeceğiz” ifadelerine yer vermişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU