İmar Barışı'ndan usulüne aykırı yararlanan eski Bakan Faruk Çelik'in dağ evi hakkında yıkım kararı

Çelik, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılan ruhsatsız yapılar için getirilen imar affından faydalandı. Ancak dağ evi, 31 Aralık 2017'den sonra inşa edilmiş olmasına rağmen yapı kayıt belgesi verildi. Belge iptal oldu, yapı kaçak konumuna düştü

Fotoğraf: AA

Eski Bakan Faruk Çelik'in Bursa'nın Kestel ilçesine bağlı Alaçam köyünde "İmar Barışı" uygulamasından usulüne aykırı şekilde yararlanarak yaptırdığı dağ evi hakkın yıkım kararı çıktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

15 Şubat'ta iptal edildi

Amerika Birleşik Devletleri'yle yaşanan Pastör Brunson krizinin ardından dövizin yükselmesiyle birlikte ekonomide yaşanan dalgalanmanın önüne geçebilmek için 2018 yılında çıkarılan paket kapsamında imar affı olarak bilinen "İmar Barışı" uygulamasından yararlanarak arazisine dağ evi yaptıran Çelik'in eviyle ilgili verilen yapı kayıt belgesi, 15 Şubat'ta iptal edilmişti.

Belirlenen tarihten sonra yaptırdı, önceymiş gibi başvurdu

"İmar Barışı" uygulaması 31 Aralık 2017'den önce yapılan ruhsatsız veya ruhsata aykırı yapıların belirlenen ücretler karşılığında imar ve iskan sorunlarının çözülmesini hedefliyordu. Çelik'in dağ evinin yapı kayıt belgesi ise, bu kurala aykırı işlem yapıldığı için iptal edildi. 

Çelik'in oğlu Enes Çelik'in üzerine kayıtlı dağ evi, 31 Aralık 2017'den sonra inşa edildi ancak öncesinde inşa edilmiş gibi başvuru yapıldı.

Uludağ'ın eteklerindeki Alaçam köyünde yapılan bu dağ evinin yapı kayıt belgesi, İmar Barışı kapsamında olmadığı için, Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından iptal edildi.

Elektrik ve suyunun kesilmesi için yazı gönderildi

İptal kararının ardından, dağ evinin sınırlarının içinde bulunduğu Kestel Belediyesi, kaçak inşaat durumuna düşen yapıyla ilgili yıkım kararı aldı.

Yıkım kararının çıkmasının ardından, dağ evinin suyunun ve elektriğinin kesilmesi için Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) ve Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye (UEDAŞ) yazı gönderildiği de öğrenildi. 

Faruk Çelik, dağ evinin kaçak yapı durumuna düştüğünü ve İmar Barışı uygulamasından usulüne aykırı yararlanıldığını ortaya çıkaran Independent Türkçe'ye, konuyla ilgili demeç vermeyeceğini söylemişti.


 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU