Hong Kong'da salyangozlara tuz döktüğü iddia edilen doktora öğrencisi tutuklandı

Erkek öğrenci ekosisteme yönelik potansiyel bir tehdide karşı harekete geçtiğini söyledi

Tuz, kimyasal bir ozmoz reaksiyonuna neden olarak kabuklu canlılardaki suyu emer ve nihayetinde dehidrasyon yoluyla onları öldürür (Unsplash)

South China Morning Post'un (SCMP) aktardığına göre, Hong Kong'un Kowloon bölgesinde salyangozları üzerlerine tuz dökerek öldürdüğü iddia edilen bir doktora öğrencisi hayvana işkence suçlamasıyla tutuklandı.

SCMP'nin bildirdiğine göre Hong Kong Politeknik Üniversitesi'nde okuyan 25 yaşındaki öğrenci pazartesi günü polis tarafından tutuklandı. Polis, Tsim Sha Tsui'deki Doğu Okyanus Merkezi yakınlarında bir adamın salyangoz öldürdüğüne dair ihbarlar üzerine önceki haftalarda bir soruşturma başlatmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

SCMP'nin haberine göre adamın elinde bir poşet tuz olduğu ve yabani salyangozların üzerine bu tuzu serptiği görüldü.

Bazıları durmasını söylese de adam, yoldan geçenlere salyangozların ekosistem için tehlike oluşturduğunu ve onları ortadan kaldırmak için harekete geçtiğini söyledi.

Tuz kimyasal bir osmoz reaksiyonuna neden olarak kabuklu canlılardaki suyu emip nihayetinde dehidrasyon yoluyla onları öldürdüğü için, öğrencinin hareketleri hayvana işkence olarak değerlendiriliyor.

Yau Tsim bölgesinden hayvan suçları ekibi yetkilileri pazartesi akşamı öğrenciyi tutukladı ve onu Tsim Sha Tsui'de bulunan Hillwood Road'daki dairesine götürdü. Polis ayrıca doktora öğrencisinin iddia edilen suçu işlerken giydiğine inanılan kıyafetlerine de el koydu.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia/china

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU