"Eşref Gani kaçarken çalışanlarına 'Toplantım var, döneceğim' dedi"

Afganistan'ın son devlet başkanı Eşref Gani'nin "Toplantım var, döneceğim" diyerek Kabil'den kaçtığı belirtildi

Fotoğraf: AA

Afganistan'da Taliban'ın Kabil'e dayandığı pazar günü ülkeyi terk eden son devlet başkanı Eşref Gani hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı. Eski milletvekili Elay Ershad, Gani'nin başkanlık sarayındaki çalışanlarına bile yalan söyleyerek ülkeden kaçtığını söyledi.

Buna göre Gani, Başkanlık Sarayı'nı terk ederken Savunma Bakanlığı'nda toplantıya gittiğini söyledi. Hatta bazı korumalarını, kendisini beklemesi için Savunma Bakanlığı'na gönderdi. Ancak Gani, saraydan bindiği helikopterler bakanlığa gitmek yerine ülkeden kaçtı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gazete Duvar'ın aktardığına göre; BBC'ye konuşan Elay Ershad, "[Sarayda] Toplantıları vardı ve onunla bu toplantılara katılan kişilerin bana anlattığına göre, 'Savunma Bakanlığı'a gidiyorum ve orada bir toplantım var. Sonra döneceğim' diyerek saraydan kayboldu" ifadelerini kullandı. Ershad, "Bazı korumalarını bakanlığa bile gönderdi. Onlar bekliyordu ama o, helikopterle başka bir yere gitti" dedi. 

Rusya'nın Kabil Büyükelçiliği ise Gani'nin yanına dört araba ve bir helikopter dolusu para aldığını, helikoptere sığmayan banknotların pistte bırakıldığını açıklamıştı.

 

 

BBC, Gazete Duvar

DAHA FAZLA HABER OKU