İçişleri Bakanlığı'ndan Bozkurt kaymakamının görevden alındığı iddiasına yalanlama: Yapılan becayiş uygulamasından ibarettir

Sel felaketinin yaşandığı Kastamonu’da, Bozkurt Kaymakamı Okan Yenidünya’nın yerine Giresun’un Dereli ilçesinde görev yapan Kaymakam Murat Atıcı getirildi

Bozkurt Kaymakamı Okan Yenidünya'nın yerine Giresun’un Dereli ilçesinde görev yapan Kaymakam Murat Atıcı getirildi. Yenidünya ise Dereli'de görevlendirildi / Fotoğraf: Twitter @oknyndny

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde meydana gelen sel felaketinin ardından arama kurtarma ve temizlik çalışmaları devam ederken kaymakamlık görevinde değişikliği gidildi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhuriyet Halk Partsi (CHP) Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin, Bozkurt ilçesi kaymakamı Okan Yenidünya'nın görevden alındığını açıklamıştı.

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, konuya dair sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Yapılan işlemin bir görevden alma olmadığını ve Dereli Kaymakamı Murat Atıcı’nın "becayiş" uygulaması ile Bozkurt ilçesinde görevlendirildiğini kaydeden İnce, "Yapısal hasarlı afetlerde, bu konularda tecrübesi olan kaymakamlar görevlendirilir" dedi.

Murat Atıcı’nın bu konularda daha önceki tecrübelerine binaen Bozkurt’ta görevlendirildiğini belirten İnce, "Bunu farklı şekilde değerlendirmek gayrı ahlakidir" ifadelerine yer verdi.

Becayiş nedir?

Becayiş uygulaması; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 73. Maddesinde, "Aynı kurumun başka başka yerlerde bulunan aynı sınıftaki memurları, karşılıklı olarak yer değiştirme suretiyle atanmalarını isteyebilirler. Bu isteğin yerine getirilmesi atamaya yetkili amirlerince uygun bulunmasına bağlıdır" şeklinde tanımlanıyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU