ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Görgün'den yangın söndürme uçağı açıklaması: Yeni bir mühimmat üretmek mümkün

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, yangınlara teknik ve görüntüleme olarak destek verdiklerini belirterek, "Şu an olgunlaşmış bir çözümümüz yok. Ancak yeni bir mühimmat da üretmek mümkün" diye konuştu

Fotoğraf: AA

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, Türkiye’nin en genç milletvekili Rümeysa Kadak önderliğinde üniversite öğrencileri tarafından kurulan "Önce Öğrenci" oluşumu tarafından düzenlenen Üniversite Tercih Destek Programı’na katıldı.

İstanbul’da düzenlenen etkinlikte konuşan AELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Görgün, son haftalarda yaşanan orman yangınlarına ilişkin yangın söndürme teknolojileri üzerine çalışmalar yaptıklarını belirtti. Görgün, "Şu an olgunlaşmış bir çözümümüz yok. Ancak yeni bir mühimmat da üretmek mümkün. Bir grup arkadaşımız bunun üzerinde çalışırken bir grup arkadaşımız da var olan mühimmatların İHA’larda nasıl kullanılacağına ilişkin çalışıyor" şeklinde konuştu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Yangın söndürme çalışmalarında teknik sorumluluk alıyoruz"

ASELSAN çalışanlarının teknik kabiliyetleri ve becerileriyle yangın söndürme çalışmalarının entegrasyon ve teknik ihtiyaçları konusunda en başından beri gönüllü olarak sorumluluk aldıklarını ifade eden Görgün, “Bununla beraber kendi çalışmamıza gelince var olan uçaklardan atılabilen bir takım mühimmatların şimdilik kimyasallarla nasıl yangın söndürülebilir konusunda da geri planda çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Independent Türkçe


 

DAHA FAZLA HABER OKU