Aydın'ın Çine ilçesindeki yangın ilerliyor... Vali Aksoy: 6 mahallenin belirli bölümlerini tahliye etme kararı aldık

İlçedeki yangının son durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Vali Aksoy, "Çine'deki yangın devam ediyor. Ben de şimdi oraya gidiyorum. Yerleşim yerlerini tehdit eder boyuta doğru ilerliyor" dedi

Fotoğraf: AA

Muğla'nın Yatağan ilçesinden Aydın'ın Çine ilçesine sıçrayan orman yangını nedeniyle bazı mahallelerin tedbir amacıyla boşaltılmasına karar verildi.

AA'nın haberine göre; rüzgarın etkisiyle Akçaova Mahallesi'ne ulaşan ve öğle saatlerinde Gökbel Dağı'na sıçrayan yangına, Orman İşletme Müdürlüğü ve Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri müdahale ediyor.

Bölgede, 3 helikopter de yangın söndürme faaliyetlerine devam ediyor.mEkiplerin çalışmalarına vatandaşlar da iş makineleri, kazma ve kürekleriyle destek veriyor.

Yangın nedeniyle Çine ilçesine bağlı Sarıköy ve Altınabat mahalleleri tahliye edildi.

Vali Aksoy: Yangın, yerleşim yerlerini tehdit eder boyuta doğru ilerliyor

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Çine ilçesindeki orman yangınının yerleşim yerlerini tehdit eder boyuta geldiğini, Bozdoğan ilçesindeki yangının ise yayılmadan devam ettiğini söyledi.

Yangınlara, karadan ve havadan çok sayıda ekiple müdahale edildiği bilgisini veren Aksoy, "Altıntaş Mahallesi kırsalında bugün öğle saatlerinde bir orman yangını çıktı. Havadan ve karadan müdahaleler yapıldı. Şu an için 'Tam olarak kontrol altına alındı.' diyemiyoruz. Bütün kurum ve kuruluşlarımız, vatandaşlarımız yangına müdahale etti. Şu an çok yayılan bir şekilde devam etmiyor. Temennimiz bir an önce kontrol altına alabilmek" diye konuştu.

Aksoy, Çine ilçesindeki yangının da büyüdüğüne dikkati çekerek "Çine'deki yangın devam ediyor. Yerleşim yerlerini tehdit eder boyuta doğru ilerliyor" ifadelerini kullandı.

"6 mahallenin belirli bölümlerini tahliye etme kararı aldık"

Aksoy, bölgede kurulan kriz masası toplantısının ardından gazetecilere, yangınla ilgili son durumuna ilişkin bilgileri aktardı.

Aksoy, yangının henüz kontrol altına alınamadığını aktararak, şöyle konuştu:

Tedbir amaçlı 6 mahallenin belirli bölümlerini tahliye etme kararı aldık. Olası bir rüzgarın farklı yönde esmesi durumunda yangının yerleşim yerine intikali ve buralarda vatandaşlarımıza zarar vermesini önlemek amacıyla bu yönde aldığımız kararı muhtarlarımızla beraber değerlendirdik ve bu çalışmayı başlattık. Bütün kurum ve kuruluşlarımızın birimleri burada fedakarca çalışıyor. Yangının özellikle yerleşim yerlerine zarar vermemesi adına tüm önlemler alınmaya gayret ediliyor. Şu anda alanda bütün birimlerimiz büyük bir hassasiyetle çalışmalarını sürdürüyor. Henüz kesin bir tespit olmamakla birlikte yaklaşık olarak Yatağan bölgesi de dahil olmak üzere 500 hektarlık alanın zarar görmüş olabileceğini değerlendiriyoruz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU