Diyanet-Sen, toplu sözleşme taleplerini açıkladı: İmamlara nikâh başına 100 TL, Diyanet TV çalışanlarına basın kartı

Memur-Sen’e bağlı Diyanet-Sen, toplu sözleşme görüşmelerinde sözleşmeli personelin kadroya geçmesi, imamlara nikah başına 100 TL ödenmesi ve Diyanet TV çalışanlarına basın kartı verilmesini talep etti

Fotoğraf: AA

Memur-Sen’e bağlı Diyanet-Sen, toplu sözleşme görüşmelerinden talebini açıkladı. Diyanet-Sen, din görevlilerine dini nikâh başına 100 TL ödenmesini, ayrıca, Diyanet TV bünyesinde çalışan personele "basın kartı" verilmesi istendi.  

İktidar ile memur konfederasyonları arasındaki toplu sözleşme görüşmeleri devam ediyor. 

Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre; bu kapsamda "Diyanet ve Vakıf Hizmet Kolu”na ilişkin teklifler, Memur-Sen’e bağlı Diyanet-Sen tarafından hazırlandı. Diyanet İşleri Başkanlığı’nda görev yapan sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesini isteyen sendika, "nikâh kıyan personele ödenecek ücret” başlığı altında "5490 sayılı kanun (Nüfus Hizmetleri Kanunu) kapsamında din görevlilerine, kıydıkları her nikâh için 100 TL ücret ödenir" talebini dile getirdi

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sendikanın diğer talepler arasında ise şunlar yer aldı:

İmam-hatip ve müezzin-kayyumlara, ramazan ayı boyunca kullanamadıkları hafta tatil günlerinde fiilen çalıştıkları her gün için bütçe kanununda belirlenen fazla çalışma saat ücretinin 6 katının 8 saate tekabül eden tutarı kadar fazla çalışma ücreti ödenmesi.

Mülkiyeti Milli Emlak, Hazine, Türkiye Diyanet Vakfı, köy tüzelkişiliği ve belediyelere ait olan camilere ait lojmanların (kamu konutları) Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsis edilmesi.

Kuran kursu öğretici kadrolarına öğretmen kadrosu yapılması ve öğretmenlerin sahip olduğu bütün haklardan yararlanmalarının sağlanması.

Diyanet TV bünyesinde çalışan personele "basın kartı” verilmesi.  

 

 

 

Cumhuriyet

DAHA FAZLA HABER OKU