Milas'taki yangın termik santrale yaklaştı...Belediye Başkanı Tokat: Santral boşaltılıyor ve sirenler çalıyor

Milas'taki yangın, rüzgarın da etkisiyle yayılarak, Kemerköy Termik Santrali'nin bahçesini çevreleyen tel örgülere kadar ulaştı

Muğla'nın Milas ilçesindeki orman yangını Kemerköy Termik Santrali'nin tel örgülerine kadar yaklaştı.

AA'nın haberine göre, Türkevleri Mahallesi'ndeki yangın sarp ve kayalık arazide, zaman zaman da yerleşim yeri yakınlarında etkisini sürdürüyor.

Rüzgarın da etkisiyle yayılan alevler, Kemerköy Termik Santrali'nin bahçesini çevreleyen tel örgülere kadar ulaştı.

Santral çevresinde güvenlik önlemi alındı. Alevlere su tankerleri, TOMA'lar ve itfaiye aracı müdahale ediyor. Kemerköy Termik Santrali personeli tahliye edildi, yanıcı ve patlayıcı maddeler dışarı çıkarıldı.

Yangın nedeniyle Kemerköy Termik Santrali personeli tahliye edildi.

Milas Belediye Başkanı Tokat: Alevler termik santrale girdi

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, termik santrale yaklaşan yangının son durumuna ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Söz konusu yangının görüntülerini paylaşan Tokat, "Alevler Termik Santrale girdi... Santral şu an tamamen boşaltılıyor ve şimdi sirenler çalıyor" dedi.

Muğla Valiliği'nden tahliye kararı

Muğla Valiliği yangının oluşturduğu tehlike nedeniyle Ören, Alatepe, Kurtak, Çamlıca, Bayır, Fesleğen, Demirciler ve Karaağaç mahallelerinin tahliye edilmesi için çalışma başlattı.

MSB'den açıklama

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), bölgedeki vatandaşların emniyetli bölgelere tahliye edildiğini duyurdu.

Açıklamada, "Muğla'nın Milas ilçesindeki orman yangınının bölgedeki termik santraline yaklaşması üzerine, iskelede toplanan vatandaşlarımız Deniz Kuvvetleri Komutanlığımıza ait çıkarma gemilerimizle emniyetli bölgelere tahliye ediliyor" denildi.

Prof.Dr. Öztürk: Gelişigüzel kömürün yanması sonucu oluşan gazlar ölümcüldür

Prof. Dr. Mustafa Öztürk, bölgedeki yangının termik santrali yakmasının büyük sağlık sorunlarına neden olabileceğini kaydetti.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Öztürk,  "Termik santral yanarsa, tesiste bulunan kömürün gelişigüzel yanması sonucu ciddi oranda SO2, CO, PM2.5, PM10 gibi sağlık için tehlikeli kirleticiler salımlanır" dedi.

"Termik santralden rüzgar rüzgarın etkisi sürüklenencek gazlar zehirli. Pencereleri kapalı tutalım ve evden çıkmayalım" diyen Öztürk şöyle devam etti:

Kömürün gelişigüzel yanması sonucu oluşacak kirleticiler, PM10, SO2, CO, NO2 kirleticileridir. Bu kirleticiler sağlık için çok tehlikeli. Termik santral stoğunda kömürün gelişigüzel yanması sonucu hakim rüzgar yönünde sağlık için çok çok tehlikeli kirleticiler oluşur. Yöre halkımız hava kirliliği konusunda uyarılmalı. Bölgede program yapan gazeteciler, hakim rüzgar yönünden uzak dursunlar ve mutlaka aktif karbonlu maske taksınlar. Kömürün gelişigüzel yanması sonucu oluşan gazlar sağlık için çok çok tehlikeli.Gelişigüzel (kontrolsüz) kömürün yanması sonucu oluşan gazlar ölümcüldür. Termik santralden salımlanan kirleticilerin hakim olduğu bölgelerde evlere aktif karbonlu maske dağıtılmalı, vatandaşın dışarı çıkması kesinlikle yasaklanmalı. Pencereler kesinlikle sıkı sıkı kapalı olmalı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU