Kılıçdaroğlu THK ziyareti sonrası konuştu: 4 milyon değil 14 milyon da toplarız, yeter ki bize engel olmasınlar

THK ziyareti sonrası açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Geçmişte orman yangınlarında başarılı olan bir kurumun bugün atıl olmasından son derece rahatsızız. THK'nın bir an önce ayağa kalkmasını istiyoruz" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul, Eskişehir, Mersin, Adana, Tekirdağ ve Hatay büyükşehir belediye başkanlarıyla ile birlikte THK'ya bir ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyaret sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, şu anki yönetimin THK'yı toplarmaya çalıştığını, kendilerinin de yöneticilerden bilgi aldıklarını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Geçmişte orman yangınlarında başarılı olan bir kurumun bugün atıl olmasından son derece rahatsızız" diyen Kılıçdaroğlu, "11 büyükşehir belediye başkanı bir açıklama yaptı. THK'nın ayağa kalkması için elimizden geleni yapacağız diye. THK ile 1 büyükşehir belediye başkanlarından belirlenen bir heyetin bir araya gelmeleri, finans ihtiyaçları için çalışmaları gerekiyor. Bu yazı THK yetkililerine iletildi. THK'nın bir an önce ayağa kalkmasını istiyoruz. Geçmişte bir takım yolsuzluklar yaşandı. Bu kuruma biz çocukluğumuzdan beri her türlü desteği verirdik" dedi.

Hükümet yetkililerine de seslenen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Hükümet yetkililerine seslenmek isterim. 11 büyükşehir belediyemiz katkı verecek ama genel bütçeden de katkı verilmesi gerekiyor. İktidar yetkililerine seslenmek isterim. THK tüzüğü gereği ihaleye girmemesi lazım. 1 yıllık 3 yıllık ihalelere girmemeli THK. Bu ihalelerden müstesna tutulmalı. Tüzüğünde görevi ne ise, orman yangınlarını söndürmekse bu yetkiyi verirsin. THK bu hesabı her kuruma verir. Medya olarak siz izlersiniz, siyaset olarak biz izleriz. Hükümet bu konuda yasa teklifi getirirse her türlü desteği veririz. Biz de kanun teklifi veririz.

"THK yetkilileri ile birlikte oturup sorunları aşarız"

"Günlük siyasi tartışmalarından uzak tutarak bu kurumu ayağa kaldırmalıyız" diyen Kılıçdaroğlu, "Desteğin yapılabilmesi için bir masanın etrafında uzmanlarla oturup belli kararların alınması lazım. Eğer bize engel olmazlarsa, biz bu kampanyayı açarız değil 4 milyon, 14 milyon para da toplarız. Yeter ki engel olmasınlar, önümüzü açsınlar. Toplanan para yerinde kullanılsın. Biz oturup THK yetkilileriyle bütün bu sorunları aşarız" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU