AK Parti'li Kılıç'tan THK açıklaması: Ben uçaklarını gördüm, tavuklar içerisinde kümes yapmış

TBMM Tarım, Orman Komisyonu Başkanı Kılıç, THK’nın yangın söndürme uçaklarının kullanılamaz durumda olduğunu söyledi

AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç, THK'nın yangın söndürme uçakları için, "Ben uçaklarını gördüm. Tavukların içerisinde kümes yaptığı, neredeyse yumurtlayacakları, farelerin yuva yaptığı hale gelmişler. Bunlarla mı yangınlarla mücadele edeceğiz" dedi / Kolaj: Independent Türkçe

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç, yangın söndürme çalışmalarında Türk Hava Kurumu (THK) uçaklarının kullanılmamasına yönelik eleştirilere yanıt verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Farelerin yuva yaptığı hale gelmişler"

Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıç, şöyle konuştu:

"Adam sana kaliteli hizmet satmıyor. Kendi elindeki uçakları yenilemiyor, bakımını yaptırmıyor. Burası bir vakıf. Devletin bir kuruluşu değil ki. 'Size lazım olan hizmeti, sizin istediğiniz kalitede vermeyeceğim' diyor. Verenden alacaksınız tabii ki. Ben uçaklarını gördüm, tavukların içerisinde kümes yaptığı, neredeyse yumurtlayacakları, farelerin yuva yaptığı hale gelmişler. Bunlarla mı biz yangınlarla mücadele edeceğiz? Siz kendi kurumunuzun değerlerine bakacaksınız, ben hizmet almak istediğim zaman da kaliteli hizmeti vereceğinizi bana gösterirseniz sizden hizmet alırım. Dolayısıyla o uçakların vermiş olduğu hizmetin çok daha kalitelisini çok daha ucuza, manevra kabiliyeti yüksek araçlarla, helikopterlerle, her yıl Tarım Bakanlığı hizmet alım ihalesine çıkar ve alır"

alican.jpg
DW Türkçe muhabiri Alican Uludağ, tartışmaların odağındaki THK'nın Canadair CL-215 model 7 adet uçağını Ankara'nın Etimesgut ilçesinde görüntülemişti / Fotoğraf: DW Türkçe​​​​​​

 

"Amaç, Türkiye'yi zayıf göstermek"

Yunus Kılıç, bir soru üzerine, sosyal medya üzerinden global yardım çağrısı yapılmasındaki amacın Türkiye'yi zayıf göstermek olduğunu ifade etti.

Bunu yapmak isteyenlerin zafiyetinin olduğunu dile getiren Kılıç, şöyle devam etti:

"Aşık Şenlik der ki; 'Arabanız çamura battıysa, Allah sahibine kudret versin'. Bizim sahibimiz belli, 84 milyon ve bu millet. Dolayısıyla bizim sahibimiz bunların mesaj verdiği yerler değil, Avrupası, Amerikası, PKK'sı, FETÖ'sü değil, bu millet. Orman yangınları her yıl rutin olur. Ancak bu yıl havanın kuru olması, iklim şartları, nem düşüklüğü ve başka iddiaların da olduğu bir artış var. Herkesin destek olması gerekirken ve ülkeye faydalı olan da bu iken bu tür çağrılarla başka yerlerden medet ummalarının hiç kimseye faydası yoktur. Mücadeleye en büyük zararı veren de bu çağrılar ve söylemlerdir"

"Yapılaşmaya Anayasa müsaade etmez"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, yangın yerlerinin yapılaşması durumunda "beni çiğnemeleri gerekiyor" şeklindeki ifadesine ilişkin değerlendirmesi de sorulan Kılıç, yangın alanlarında yapılaşma olması bir yana tarım alanı olmasına bile Anayasa'nın müsaade etmediğini vurguladı.

Kılıç ayrıca, komisyon üyesi bütün milletvekillerinin yangın bölgesine yapacakları ziyaretlere katılmasını umduğunu ve arzu ettiğini belirterek, "Çünkü bu herkesin o bölgedeki emek verenlere yapması gereken katkının inceleme-araştırma çalışması olacak" dedi.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU