Gerçek hayatta Patrick, Sünger Bob'u yemiş olabilir

Bilim insanları "gerçek" Sünger Bob ve Patrick'i görüntüledi

İkiliyi görüntüleyen keşif gemisi, ismini Yunan mitolojisinin ilk titanı Okeanos'tan alıyor (ABD Ulusal Atmosfer ve Okyanus İdaresi)

ABD Ulusal Atmosfer ve Okyanus İdaresi’nden araştırmacılar, ünlü çizgi dizi karakterleri Sünger Bob ve Patrick’in "gerçek versiyonlarını" buldu. Ancak gerçek hayatta Patrick'in Sünger Bob'u yemiş olabileceği ifade edildi.

Okyanusun bin 885 metre derinliğinde yapılan bir keşifte çizgi karakterlere çok benzeyen sarı bir deniz süngeri ve pembe bir deniz yıldızı görüntülendi.

Yaklaşık 16 yıl boyunca yayımlanan çizgi dizi, Sünger Bob ve arkadaşlarının Bikini Kasabası adlı kurgusal su altı şehrindeki maceralarını konu ediniyor.

Türkiye’de de büyük bir hayran kitlesi bulunan dizinin iki ana karakterine benzeyen deniz canlıları, Okeanos Explorer (Okyanus Kaşifi) isimli gemiden gönderilen uzaktan kumandalı bir araç sayesinde New England açıklarındaki bir su altı dağında keşfedildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Keşif ekibinde yer alan biyolog Christopher Mah’ın Twitter’da "Normalde bu tür benzetmelerdne kaçınırım ama işte gerçek Sünger Bob ve Patrick!" notuyla paylaştığı deniz canlılarının görüntüsü sosyal medyada büyük ilgi topladı.

Deniz yıldızları konusunda uzman olan deniz biyoloğu, bu canlıları uzaktan kumandalı araçtan çekilen videoda gördüğü anda "Bikini Kasabası’nın dinamik ikilisine benzettiğini" ifade etti.

Öte yandan Mah, Sünger Bob ve Patrick’in gerçek hayattaki tasvirlerinin çizgi versiyonlarından aslında çok farklı olduğuna dikkat çekti.

Süngerin Hertwigia, denizyıldızınınsa Chondraster cinsinde olduğunu aktaran bilim insanı, türlerini henüz tespit edemediklerini aktardı.

İkilinin gerçek hayatta arkadaş olamayacağını söyleyen Mah, "Bu denizyıldızı türünün süngerlerle beslendiği gözlemlendi" dedi. Bilim insanına göre kameralar kapandıktan sonra denizyıldızı, süngeri yemiş olabilir.

"Fotoğraf birçok kişiyi güldürdüğü için mutluyum" diyen Mah, sözlerini şöyle sürdürdü:

Umarım aynı zamanda madencilik ve derin deniz balıkçılığı nedeniyle tehdit altındaki bir habitat olarak farkındalık yaratır.

Sünger Bob Kare Pantolon, çocukların deniz yaşamına ilgi duymasını amaçlayan animatör ve denizbilimci Stephen Hillenburg tarafından yaratıldı. 1999'da başlayan çizgi dizi bugün popülerliğini korumaya devam ediyor.

 

Independent Türkçe, Livescience, Diken

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU