Öztrak: Şimdi terörist dediğiniz ortağınızla THK'yı çökerttiniz

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "2002’de Türk Hava Kurumu’nun elinde, 19 yangın söndürme uçağı vardı. Bu uçaklar dünyanın pek çok bölgesindeki yangına müdahale etti. Peki, şimdi bu uçaklar nerede?" diye sordu

Fotoğraf: AA

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP MYK'nın ardından açıklamalarda bulundu.

Açıklamasında Türkiye'de yaşanan orman yangınlarına değinen Öztrak, "Bu yangınlara sebep olan sabotaj, ihmal ve diğer nedenler, Derhal ortaya çıkarılmalıdır. Sorumluları tespit edilmeli, Ve en ağır şekilde cezalandırmalıdır" diye konuştu.

Orman yangınlarıya mücadedele "kargaşa" yaşandığını ifade eden Öztrak şu ifadelerle devam etti:

"Yangın söndürmeye uçak yok ama yangın seyretmek için uçan sarayları var"

Bu ülkede orman yangınlarının çıkmasını engellemek kimin görevi? Yangın çıkarsa, En hızlı ve etkin şekilde müdahale etmek kimin görevi? Bu ülkeyi kim yönetiyor? Elbette Erdoğan Şahsım Hükümeti… Son 20 yılda; Milletten 2 trilyon 330 milyar dolar vergi topladı. Yurtdışından 109 milyar dolar, Milletten de 51 milyar dolar borç aldı.

62 milyar dolarlık özelleştirme yaptı. Toplam da 2,5 trilyon dolar parayı harcadı. Şimdi milletimiz, “Bu kadar parayı topladınız harcadınız, Neden bu yangınlara mani olamıyorsunuz, Neden söndüremiyorsunuz?” diye sorunca, Havaya bakıp ıslık çalıyor. Beyefendinin kullandığı kaynaklar çok, Yetkileri çok. Ama sorumluluğu hiç yok. Erdoğan, ülkede ne zaman bir felaket olsa, Ne zaman bir kriz yaşansa, Önce birkaç gün ortadan kayboluyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sonra da çıkıp, Milletin kafasına çay paketi atıyor. Millet kendine yapılan bu saygısızlık nedeniyle, Severek içtiği çaydan bile tiksinir oldu.

İki ay öncesine kadar "Aya gideceğiz" diyenlerin, Ellerinde yangın söndürmeye uçak yok. Nereye gitti bu trilyonlarca dolar? Beyefendi itibarı için, Uçan saraylara milyarlar yatırmış. Ama orman yangınlarını söndürmek için ihtiyaç duyulan, Uçakların bakımını yapmamış, hurdaya çıkarmış. Yeni uçak da almamış. Yangın söndürmeye uçak yok.  Ama yangın seyretmek için uçan sarayları var.

"Beyefendi geçebilsin diye yangın söndürme araçları yollarda bekletiliyor"

Hükümet yerine ortada ciddi bir yönetim krizi olduğunu kaydeden Öztrak, "Beylerin devlet yönetmekten anladığı, Debdebe, şatafat. Marmaris’te yaşanan son rezaleti tüm Türkiye gördü. Yangın yerlerinde trafik oluşmasın diye, Millet aracıyla yola çıkarılmıyor. Ama beyefendi Marmaris’te yüzlerce araçlık konvoylarla dolaşıyor. Beyefendinin konvoyu geçebilsin diye, Yangın söndürme araçları yollarda bekletiliyor. Böyle bir kibir, Böyle bir milleti umursamazlık, Ne görüldü, ne de duyuldu. Ekonomide bilinen bir kuraldır. Her tercih, aynı zamanda diğer seçeneklerden vazgeçiştir" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türk Hava Kurumu'nu suçladığını savunan Öztrak şöyle devam etti:

"2002’de THK'nın elinde, 19 yangın söndürme uçağı vardı"

Uçak konusundaki sıkıntıların sebebi, Türk Hava Kurumu’nun filosunu, Ve teknolojisini yenilememesiymiş. Bu ülkede son 20 yılda, 2,5 trilyon dolarlık kaynağı Türk Hava Kurumu kullanmadı. Siz kullandınız. Siz, aynı zamanda, Türk Hava Kurumu’nun Sözde onursal başkanısınız. Ama ideolojik bağnazlığınızla, Şimdi terörist dediğiniz ortağınızla, Cumhuriyetin ilk gözbebeklerinden Türk Hava Kurumu’nu Çökerttiniz. 2002’de Türk Hava Kurumu’nun elinde, Pilotlarıyla birlikte 19 yangın söndürme uçağı vardı.

Bu uçaklar 2016’da İsrail’deki büyük orman yangınları da dâhil, Dünyanın pek çok bölgesindeki yangına müdahale etti. Peki, şimdi bu uçaklar nerede? Bunlar ne dediklerini de bilmez haldeler. Erdoğan çıkıyor, "Türk Hava Kurumu’nun elinde, Rahatlıkla kullanılacak uçak yok” diyor. Şimdi AB üyesi İspanya ve Hırvatistan, Türkiye’ye yardım amacıyla gönderiyor.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU