Davutoğlu: Cumhurbaşkanı’nın uzaktan çay fırlattığı bir ülke görmek istemiyoruz

"Artık kibri, halktan kopmayı, küçük rant hesabı peşinde koşmayı bırakın ve halkın derdiyle dertlenin"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Dünya Balkan Federasyonunun düzenlediği "Balkanlar’dan Hocaya Vefa" toplantısında konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Konuşmasında son günlerde yaşanan sel felaketleri ve orman yangınlarına değinerek, "Biz zor şartlarda omuz omuza vermeyi bilen bir milletiz.  Bu sıkıntıların hepsi aşılır. Türkiye Cumhuriyeti kudretli bir devlettir" diye konuşan ve orman yangınlarında hayatını kaybedenlere rahmet dileyen Davutoğlu, Türk Hava Kurumu’na (THK) kayyum olarak atanan heyetin başkanı  Cenap Aşçı’nın açıklamalarını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Marmaris’te vatandaşlara çay dağıtmasını eleştirdi.

"İktidarın göstermiş olduğu zaaflar ve bir kriz yönetiminde yapılmaması gereken hatalar hepimizin yüreğini dağlayan ikinci bir boyut oldu" diyen Ahmet Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Envanterde 9 uçak var görünüyor, 3 uçak kullanılıyor. Kriz çıktıktan sonra kiralanan uçaklar tam olarak yerlerine ulaşamıyor. Buradan bir kez daha Sayın Cumhurbaşkanı’na ve iktidara sesleniyorum; zor zamanlarda biz eleştirmek istemeyiz, omuz omuza vermek isteriz. Ancak ülkemizin yürekleri dağlanırken, çiğerleri yanarken THK kayyum başkanının uçakları seferber etmek yerine düğün merasimlerine katıldığı, Sayın Cumhurbaşkanı’nın acılarını paylaşmak üzere gittiği bölgede vatandaşlarımızın yüreklerine dokunmak ve onları bağrına basmak yerine uzaktan çay fırlattığı bir ülke görmek istemiyoruz"

"Doğru attığınız her adımda yanınızdayız"

"Acılar, sıkıntılar paylaşılarak, derinden hissederek, empati yapılarak aşılır" diyen Davutoğlu, "Son dönemde maalesef bütün sıkıntılarda vatandaşlarımız sıkıntı çekerken yüksek maaşlarla, çok sayıda maaşlarla lüks ve şatafat içinde yaşayanlar, bu sıkıntılarda o omuz omuza verme bilincini zaafa uğrattılar" diye konuştu.

Acılar yaşanırken eleştirmek istemediğini vurgulayan Davutoğlu, Cumurbaşkanı Erdoğan’a ve geçmişte birlikte çalıştığı yönetim kademesindekilere şöyle seslendi:

"Artık kibri, halktan kopmayı, küçük rant hesabı peşinde koşmayı bırakın ve halkın derdiyle dertlenin. Uzaktan çay atarak değil, dizinin dibinde oturarak, ormanı yanan, hayvanları telef olan yakınlarını kaybeden vatandaşlarımızı pandemi şartlarını da gözeterek ama gözlerinizle muhabbetle kucaklayarak bu sıkıntıları aşmaya çalışın. Doğru attığınız her adımda yanınızdayız. Ama milletin derdinden uzaklaştığınız zaman da bilin ki hakikatleri en gür sesle söylemeye devam edeceğiz"

“Oy verin demiyorum, vereceğinizi biliyorum”

Dışişleri Bakanı ve Başbakan olarak görev yaptığı dönemde Rumeli ve Balkanlar’la özel olarak ilgilendiğini kaydeden Davutoğlu, "Rumeli Türklerinden oy istemek için buraya gelmedim. Zaten vereceğinizi biliyorum" diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU