Davutoğlu'ndan Bahçeli'ye: Serok ifadesini kullanmak suçsa, Erdoğan suç mu işlemiştir?

"Bölücülük, millet evlatlarının arasında ayrımcılık yapmaktır. Bu ülkenin dilleri arasında, örfleri arasında ayrımcılık yapmaktır"

Gelecek Partili Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, grup konuşmasında ‘Serok Ahmet’ ifadesini kullanarak kendisini hedef alan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yanıt verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sosyal medya hesabından bir video mesaj paylaşan Davutoğlu, Bahçeli’nin ‘Serok Ahmet’, ‘Zillet çamuru’ ve ‘bölücülük’ ifadeleri üzerinden yine kendisine yüklendiğini belirterek, “Şimdi gelin zillet nerede, bölücülük nerede bunu bir anlatalım da Sayın Bahçeli de öğrensin” diyerek  şöyle konuştu:

“Ona çok sayıda dilin, dini, etnik mezhebi kimliğin bir arada barış içinde yaşadığı onurlu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının diyarı Hatay’dan sesleniyorum. Bu ülkedeki vatandaşlarımızın kullandığı her dil, her lehçe, saygı duydukları her örf ve anane bizim için muhteremdir, saygıya layıktır. Hiçbir dili, hiçbir kültürel unsuru küçük görmeyiz, hakaret niteliğinde onları kullanmayız, kullanılmasına da izin vermeyiz. Sayın Bahçeli, ‘Serok’ ifadesini bir hakaret ifadesi olarak kullanarak sadece bana saldırmıyor, bu toprakların has dili olan Kürtçeye de bir ithamda bulunuyor. Bölücülükle özdeşleştiriyor. Zillet nerede biliyor musunuz? Bu ülkenin has dillerinden olan bir dilin kullanılmasında değil, zillet, aziz Türekçmizin doğduğu Kaçgar’da konuşulan Türkçe’nin yaskalandığı bir zulüm döneminde Uygur kardeşleirmizin toplama kamplarında her türlü zulme maruz kaldığı bir dönemde, Uygur bacılarımızın tecavüze muhatab olduğu bir dönemde susmaktır zillet Sayın Bahçeli. Bütün dünya ayaktayken Doğu Türkistan’daki zulme karşı sessiz kalmaktır zillet”

Ankara’nın mazlum milletlerin de başenti olduğunu söyleyen Ahmet Davutoğlu, “Bizi zilletle suçlayacağınıza Erdoğan’a gidin ve Doğu Türkistan için sesini yükseltmesini söyleyin. Ya da siz yükseltin” dedi.

"Zillet, Joe Biden karşısında sessiz kalmaktır”

“Zillet 24 Nisan’da soykırım ifadesini kullanan Joe Biden karşısında sessiz kalmaktır” şeklinde konuşan Davutoğlu, “Eğer zillet çamurundan bu ülkeyi kurtaracaksanız Sayın Erdoğan’a şahsi ilişkiler için milletin itbarını yerle bir etmesinin hesabını sorun” dedi.

Türkiye’nin devlet itibarını sarsan yolsuzluk iddiaları karşısında sessiz kalmanın zillet olduğunu kaydeden Gelecek Partisi Lideri Davutoğlu, “Zillet çamuruna batanlar, yolsuzluk çamuruna sessiz kalanlardır” diye konuştu.

"Bölücülük, bu ülkenin dilleri arasında, örfleri arasında ayrımcılık yapmaktır"

“Bölücülüğe gelince, gerçek bölücülük bu toprakların evlatlarını, din, dil, mezhep, etnisite farkları dolayısıyla birbirine düşman kılmaktır” şeklinde konuşan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gerçek bölücülük, Ankara dışına çıkmadan vatan birliğinden bahsetmektir. Bana Toroslarda ‘Yörük Ahmet’ denir Sayın Bahçeli, Diyarbakır’da ‘Serok Ahmet’ denir, Erzurum’da ‘Dadaş Ahmet’ denir, Balkanlarda ‘Boşnak Ahmet’ denir, Kırım’da ‘Tatar Ahmet’ denir. Biz bu kimlikleri bünyemizde barındırdığımız için bugün Andaolu’da, Rumeli’de, gönül coğrafyamızda, Kafkaslarda, her yerde onurla dolaşırız. Bölücülük, millet evlatlarının arasında ayrımcılık yapmaktır. Bu ülkenin dilleri arasında, örfleri arasında ayrımcılık yapmaktır"

Davutoğlu, “Aziz Türkçemizi sonuna kadar savunurken, yaşarken yine bu toprakların dili olan Kürtçemizin de özgürce kullanılmasına her zaman sahip çıkacağız” dedi.

"Erdoğan bir suç mu işlemiştir?"

MHP lideri Devlet Bahçeli’ye seslenen ve “Net olarak söyleyin, kamuoyu duysun” diyen Davutoğlu, “Serok ifadesini kullanmak bölücülükse, bir suçsa, Sayın Erdoğan bir suç mu işlemiştir? Acaba kastı nedir? Hangi zillet ittifakının içinden gelerek ‘Serok’ ifadesine sessiz kalabilmiştir? Eğer ‘Serok’ ifadesi suçsa, Sayın Erdoğan’la ilk çay sohbetinizde bunun hesabını ona sorun. Yok eğer suç değilse, bana ve Kürtçeyi ana dili olarak kullanan vatandaşlarımıza bir özür borcunuz var. Derhal özür dileyin” şeklinde konuştu.

Bahçeli ne demişti?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugünkü grup toplantısında şu sözlerle Ahmet Davutoğlu'nu hedef almıştı:

"Çözüm süreciyle ilgili asılsız ve tehlikeli söylentilerin arka planında da bunlar vardır. Hiç kimse niyet okuyuculuğu yapmasın, harman yeri dişlemesin, buzağıyı yanlış yerde aramasın. Serok Ahmet fitneyi bıraksın, buradan kendisini doyuracak ekmek çıkmayacaktır. Onun Serokluğu bölücülüğün umududur, terör örgütünün taltifidir, Türkiye'nin temellerini dinamitlemenin şifresidir. Edepsizce bizi Kürt ve Kürtçe düşmanı gösteren Serok Ahmet gafletin pençesindedir. İftiracının daniskasıdır. Serok Ahmet, zillet çamurunun içinde çırpınmaktadır. Görüyoruz ki siyasette zillet ittifakına melanet bir rol biçilmiş, takviye güç olarak bölücü ve yıkıcı unsurlar öne çıkarılmış, dış destek olarak uluslararası platformlar ve husumetle temellenen sivil toplum kuruluşları sürece dahil edilmiştir"

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU