Selvi: 'Serok Erdoğan' sloganları MHP’yi rahatsız etti mi?

"Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında atılan 'Serok Erdoğan' sloganlarının bölücü bir mesaj taşıdığını düşünmüyor"

Fotoğraf: AA

Hürriyet yazarlarından Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır ziyareti sırasında atılan “Biji serok” sloganlarının MHP tarafında nasıl yansıdığını yazdı. Selvi’nin aktardığına göre Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu’na sık sık “Serok Ahmet” ifadesiyle eleştiriler yönelten MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bu sloganı bölücü bulmadı.

Selvi’nin bugünkü köşesinin ilgili kısmı şöyle:

Bugün MHP’nin grup toplantısı var. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Diyarbakır gezisi sonrası MHP Lideri Bahçeli’nin konuşması her zamankinden daha çok dikkatle takip edilecek. MHP’nin görüşlerini MHP lideri açıklayacak. Ancak ben MHP yöneticileriyle kurduğum temaslarda bir rahatsızlık hissetmedim. Muhalefetin Cumhur İttifakı’nı çatlatmak için MHP’yi kaşıma çabalarının bir karşılığı gözükmüyor. MHP bu tuzağa düşmeyecek. MHP, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında atılan “Serok Erdoğan” sloganlarının bölücü bir mesaj taşıdığını düşünmüyor. Bölgenin geleneksel bir yaklaşımı olarak değerlendiriyor. Bugün Bahçeli’nin vereceği mesajlar ne olacak, ona bakacağız ama ben MHP’de bir “Serok Erdoğan” rahatsızlığı hissetmedim.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Biji serok Erdoğan” sloganı hakkında Hürriyet’in genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan da Selvi’ye benzer satırlar kaleme aldı. Ahmet Hakan’ın bugünkü köşesinin ilgili kısmı da şöyle:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır’da... “Biji Serok Erdoğan” diye karşılandı ya... Ahmet Davutoğlu, ima yoluyla da olsa... Şöyle bir yaklaşım sergiledi: “Bahçeli beni ‘Serok Ahmet’ diye eleştiriyordu. İşte bakın: Erdoğan’a da ‘Biji Serok Erdoğan’ denildi. Bakalım Bahçeli, buna ne diyecek?”

Bahçeli bu konuda bir şey demedi. Ama Bahçeli’nin danışmanı ve Türkgün gazetesi yazarı Yıldıray Çiçek, bir şey dedi.

Yıldıray Çiçek, şöyle yazdı gazetedeki köşesinde: “Senin ‘serok’luğun PKK’dan, PYD’den, YPG’den, HDP’den, terörist Demirtaş’tan yana iken... Tarihin en büyük terörle mücadelesini gerçekleştiren ve HD(P)KK’ya nefes aldırmayan iradeye söylenen ‘Biji Serok Erdoğan’ sloganları nasıl bir görülecek?”

Sadece polemik gücü açısından yorumluyorum: Hiç fena cevap değil. Bakalım Davutoğlu buna ne diyecek?

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU