BTS'in yıldızı Suga: Plak şirketlerinin yaklaşımı müzik endüstrisini mahvediyor

Ünlü şarkıcı, "Sanatçıyı yalnızca bir ürün olarak görürseniz nasıl yaratıcı bir şey üretebilir?" ifadelerini kullandı

Suga'nın parçalarda rap bölümlerini seslendirdiği BTS yakın zamanda Butter parçasıyla büyük ses getirmişti (Big Hit Music)

Dünyaca ünlü K-pop grubu BTS'in üyesi Suga, plak şirketlerinin sanatçılara yönelik tavrına dair konuştu ve müzisyenleri çok fazla zorlamanın endüstriye zarar verdiğini belirtti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

NME'nin haberine göre genç rapçi grubun plak şirketi Big Hit Music'i "sanatçıların fikirlerini dinlediği için" övdü ve müzisyenlerin her zaman ilk çıkış yaptıkları zamanki hızda çalışamadıklarını söyledi. 

Ünlü şarkıcı şu ifadeleri ekledi:

Sanatçıların çalışma şekli çok zor görünüyor. Tanıtım dönemi başladıktan sonra her gün farklı bir müzik şovunda boy gösteriyorlar, yani sanatçıların karşı karşıya olduğu yorgunluk çok büyük ve bu yorgunluk çoğu zaman yaralanmalara neden oluyor. Bu tür müzik şovları tanıtım amaçlı, bu yüzden müzisyenler onlardan düzgün bir gelir elde edemez.

Sektörün iyileştirilmesi gerektiğini belirten Suga plak şirketlerinin sanatçıların neler yapabileceğini sürekli düşünmesi gerektiğini ifade etti. 

Bence en büyük sorun bu ve sektörü mahvediyor. Sanatçıyı sadece bir ürün olarak görürseniz nasıl yaratıcı bir şey üretebilir? Ne eğlence ne de keyif varken sahnedeki kişilerden eğlenceli performans sergilemelerini istemenin gerçekten çok çelişkili olduğunu düşünüyorum.

Suga'nın sektöre yönelik eleştiriler yaptığı sırada bir diğer ünlü K-pop grubu EXO'nun eski üyesi Kris Wu'nun Pekin'de tecavüz şüphesiyle gözaltına alındığı aktarıldı. 

Yetkililerin yaptığı açıklamada 30 yaşındaki Kris Wu'nun birlikte olmak için aralarında 18 yaşından küçüklerin de bulunduğu genç kadınları kandırdığı öne sürüldü

 

Independent Türkçe, NME, Pagesix

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU