Ayin'in yıldızı Alex Wolff: Film bende şiddetli duygusal hasara yol açtı

Ari Aster'ın yönetmenliğini yaptığı filmin oyuncusu geceleri uykularının kaçtığını söyledi

Wolff, Ayin'de trajik bir kaza sonucu hayatı altüst olan Peter Graham'ı canlandırmıştı (IMDb) 

Korku sinemasına yeni bir soluk getiren ABD'li yönetmen Ari Aster'ın yönettiği Ayin'in (Hereditary) yıldızı Alex Wolff korku filminin kendisini duygusal olarak çok derinden etkilediğini söyledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Looper'a verdiği röportajda Wolff, Ayin'deki deneyimine dair samimi açıklamalarda bulundu. Filmin uykularını kaçırdığını belirten 23 yaşındaki oyuncu şu ifadeleri kullandı:

Filmin, bana bir yapımın verebileceği kadar zarar verdiğini söyleyebilirim. Beni gerçekten etkilemişti.

Ayin'in kendisini epey zorladığını aktaran aktör şunları ekledi:

Bu gerçekten zor çünkü aktör olarak hakikaten gösteriş meraklısı gibi ya da kendinizi çok ciddiye alıyormuşsunuz gibi görünmek istemezsiniz. Çünkü pek çok açıdan rahat bir işimiz var fakat bu film duygusal açıdan en zorlarından biriydi.

Film Graham ailesinin ürpertici hikayesini konu alıyor. Aile trajik bir dizi olayın ardından giderek korkunçlaşan sırları keşfetmeye başlıyor. Keşifler film boyunca karanlıklaşıyor ve aile fertlerinin kaderlerinden kurtulmak için umutsuz biçimde çaba verdiği görülüyor. 

Screen Rant'in haberine göre 10 milyon dolara (yaklaşık 85 milyon TL) mal edilen film 80 milyon dolarlık (yaklaşık 675 milyon TL) hasılat elde ederek önemli bir gişe başarısı kazanmıştı. 

Toni Collette, Gabriel Byrne, Milly Shapiro gibi isimleri rol aldığı film eleştirmenlerin de beğenisini toplamıştı. Filmin ilk gösterimi 2018'de Sundance Film Festivali'nde yapılmıştı. 

 

Independent Türkçe, Looper, Screen Rant, Beyazperde

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU