Amerikan Güzeli'nin yıldızı Mena Suvari, 'kristal meth'le mücadelesini anlattı

Amerikan Güzeli'ndeki oyuncu, "Yavaş ama emin adımlarla yaşamım haline geldi. Sonra da hayatımı ele geçirdi" dedi

Mena Suvari, ünlü HBO yapımı Six Feet Under'ın bazı bölümlerinde de rol almıştı (Reuters)

Mena Suvari yeni anı kitabında, ergenlik çağındaki uyuşturucu bağımlılığıyla mücadelesini paylaştı.

The Great Peace: A Memoir (Büyük Huzur: Bir Anı) adlı kitaptan alınan bir parça 27 Temmuz'da Cosmopolitan'da yayımlandı.

Parçada, Amerikan Güzeli ve Amerikan Pastası gibi filmlerde rol alan Suvari, bir yandan rol seçmelerine girip okul ödevlerini yaparken, diğer yandan da bağımlılıklarla mücadele ettiği dönemi "ikili bir hayat sürdürmek" olarak tanımladı.

Suvari, erken gençlik yıllarında başlayan bağımlılığı için, "Yavaş ama emin adımlarla yaşamım haline geldi. Ve sonra hayatımı ele geçirdi" dedi.

Okuldaki saatlerim, okuldan çıkıp uyuşturucu çekmeyi düşünerek geçti. Gece geç saatlere kadar ayakta kalır, birkaç saat uyur ve günü tekrar ederdim. Çok geçmeden, altın cilalı kelebek kabartmalı cep aynamı çıkarır ve teneffüste okul tuvaletinde uyuşturucu çeker oldum.

Ünlü oyuncu, metamfetamin (kristal meth) deneyimini şöyle anlatıyor:

Meth bir yönüyle farkındalığımı aşırı derecede artırmıştı. Ama yolun karanlık tarafı gibi olan, doğrudan paranoyaya giden karanlık bir yönü de vardı. Birinin yatak odamın kapısını çalıp çalmayacağını duymak için birçok gece uyanık halde bekledim. Okuldaki notlarımı korusam da sağlığım bozuldu. Tüm sırtım sivilce içinde kaldı. Oysa her zaman mükemmel bir cildim vardı. Sebebinin meth olduğunu biliyordum.

Vanity Fair'da yayımlanan başka bir alıntıdaysa Suvari, uyuşturucu bağımlılığının, aynı dönemde maruz kaldığı birkaç cinsel saldırı travmasından kaynaklandığını belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

12 yaşındayken bir arkadaşı tarafından tecavüze uğradığını iddia eden Suvari, "12 ila 20 yaşlarım arasında defalarca cinsel istismara maruz kaldım" dedi.

Suvari, kendisinden daha yaşlı adamlarla yaşadığı bazı ilişkilerdeki suiistimal iddialarını da ayrıntılarıyla anlattı.

Yine de benden istenen her şeyi yaptım. Ödevler. Oyunculuk seçmeleri. Seks. Her gün içime nasıl s*çıldığını bir tek ben bilmek zorundaydım. Sessizce acı çekebileceğimi ve çekmem gerektiğini düşündüm. Belli ki bu benim kaderimdi. Birinin bana can simidi atması için dua ettim. Her ama her gün kurtarılmaya hazırdım. Bu asla olmadı.

Büyük Huzur: Bir Anı, Hachette Yayınevi aracılığıyla piyasaya sunuldu.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU