Akşener'den, "Türkiye, Afgan mülteciler için daha doğru yer" diyen Kurz'a: 3 milyar euro verelim, bizdekileri al

Bitlis'e giden Akşener, esnaf ve vatandaşların sorunlarını dinledi

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bitlis'te esnaf ve vatandaşları ziyaret etti.

Ziyaretleri sırasında açıklamalarda bulunan Akşener, esnafı dinlemenin çok önemli olduğunu, dükkanlara girdiğinde iktidarı yermediğini, partisini övmediğini, propaganda yapmadığını, sadece oradaki esnafın, müşterinin, çalışanın derdini öğrendiğini ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bugün esnafa "nasılsınız, işleriniz nasıl" demek için değil, dükkanlarının yıkılmasına itiraz eden esnafa yapılan haksızlıkların duyulmasını sağlamak için kente geldiğini belirten Akşener, şunları kaydetti:

Dükkanlara girip kiracılarla, kendi iş yerlerinde çalışan esnafla konuştum. Bitlis'te şoka girmiş durumdayım. Kente çok fazla gelip giden politikacıyım. İlk defa bugün bir şey daha duydum. İnşaatlar yapılıyor, belediye çürük raporu veriyor, insanlar içeri girmeden inşaatlar yıkılıyor. Ayıptır, günahtır. Yapıyorlar, yıkıyorlar. Dükkan sahiplerinin inancı şu. Sayın Cumhurbaşkanının ve yetkili makamların bu işten haberinin olmadığı. Şimdi buradayım. Şu anda Türkiye'de 7'den 70'e herkes duyacak. Sayın Erdoğan, bakanları, Türkiye'deki herkes duyacak. Sayın Cumhurbaşkanının Bitlis'te canı yanan bu insanların sesini kulaklarının içinde duyacağının sözünü veriyorum. Hep birlikte ben başta olmak üzere hepiniz Sayın Cumhurbaşkanının burada kurulmuş olan harami düzene ne yapıp ne yapmayacağını göreceğiz. Bunun çok sıkı takipçisi olacağız. Öyle bir gürültü çıkaracağım ki duymayan kalmayacak.

Kurz'un açıklamalarına tepki

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz’un "Türkiye, Afgan mülteciler için daha doğru yer" sözlerini eleştiren Akşener, "Avusturya Başbakanı, densiz adam bütün göçmenler, Afganlar, Türkiye'de kalsın, biz de para verelim demiş. Burada, Bitlislilerin huzurunda Avusturya Başbakanı olan arkadaşa diyorum ki size 3 milyar avro verelim arkadaş, sen bize gel tamamını al." ifadelerini kullandı.

 

AA
 

DAHA FAZLA HABER OKU