Rixos'un sahibi Fettah Tamince, otelinde staj yaparken hayatını kaybeden Burak Oğraş'ın babasıyla görüştü

Baba Murat Oğraş, görüşmenin ardından Tamince ve avukatlarının samimiyetine güvenmediğini ifade etti. Tamince'nin avukatı Efe Açıkalın ise soruşturmanın hızlanması için gerekli girişimlerde bulunduklarını ifade etti

Burak Oğraş, 2011 yılında Rixos otelinde staj yaparken şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti. Aradan 10 yıl geçti ancak Burak'ın ölüm nedeni aydınlatılamadı / Fotoğraf: Independent Türkçe

İş insanı Fettah Tamince, kendisine ait Rixos otelinde staj yaparken şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden 16 yaşındaki Burak Oğraş'ın babası Murat Oğraş'la bir araya geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Baba Oğraş'ın bir sosyal medya platformu üzerinden mesaj atarak ulaştığı Tamince, görüşme isteğini Murat Oğraş'a iletti.

İstanbul'da bir araya gelen Oğraş ve Tamince'nin görüşmesinde, avukatları da hazır bulundu. 

Görüşmede, Tamince, baba Oğraş'a kendisinin de bu olayla ilgili mağdur olduğunu ve Burak Oğraş'ın ölümünün aydınlatılması için gerekli girişimlerde bulunacaklarını belirtti.

Tamince ayrıca, avukatlarına talimat vererek, dosyanın savcısıyla görüşme yapılmasını istedi.

Baba Oğraş: Oyalama taktiğiydi, güvenmiyorum

Independent Türkçe'ye konuşan Murat Oğraş ise Tamince'nin samimiyetine inanmadığını söyledi.

"Rixos otelde katledilen oğlum Burak için mücadelemde, Fettah Tamince'den adaletin sağlanması için katkıda bulunmasını istedim" diyen Oğraş şunları kaydetti:

"Ancak o beni beni sosyal medyada engelleyerek görmezden geldi. En son LinkedIn denilen platformdan kendisine 'Biraz vicdanın varsa, adaletin sağlanması için katkıda bulun' mesajını gönderdim. İlk defa bana geri dönüş yaparak görüşmek istediğini söyledi. Avukatım ve Fettah Tamince'nin iki avukatı ile birlikte İstanbul'daki ofislerinde toplantı yaptık. Bana ne yapabileceğini sordu. Ben de kendisine dosya savcısı, emniyet müdürü ve siyasilerle görüşmesini, oğlumun katillerinin zaten belli olduğunu, eğer bu konuda samimiyse bize yardımcı olması gerektiğini söyledim.  Fettah Tamince'nin ve avukatlarının verdikleri cevaplar kesinlikle oyalama taktiğiydi. Hiçbirine güvenmediği mi belirtmek istiyorum." 

Ailenin avukatı: Tamince cinayet dedi ama avukatları intihar savunması yapıyor

Burak Oğraş'ın ailesinin avukatı Oktay Keskin ise görüşmede Tamince'nin olayla ilgili "Bu çocuk öldürülmüş" yorumunu yaptığını ifade etti.

Keskin, "Tamince olayla ilgili cinayet diyor ancak açtığımız tazminat davasında avukatları cinayet değil intihar savunması yapıyor" dedi.

Tamince'nin avukatı: Gerekli girişimlerde bulunacağız

Independent Türkçe'nin ulaştığı Fettah Tamince'nin avukatlarından Efe Açıkalın da gerekli girişimlerde bulunacaklarını ve 10 yıldır çözülemeyen şüpheli ölümle ilgili soruşturmanın hızlanması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Ne olmuştu?

Olayın yaşandığı 2011 yılında kayıtlara intihar olarak geçen Burak'ın şüpheli ölümüyle ilgili babası Murat Oğraş, 10 yıldır adalet mücadelesi veriyor.

Geçen yılın ağustos ayında, baba Oğraş'ın tespit ettiği 6 şüpheliden ikisi yeniden ifadeye çağrılmış, o tarihte 43 yaşında olmasına karşın 16 yaşındaki öğrencilerle aynı lojmanda konaklayan şüphelilerden F.P., tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmiş ancak adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Bir diğer şüpheli C.A.'nın ise yurtdışında olduğu ortaya çıkmıştı.

Olayın yaşandığı otelin sahibi Fettah Tamince, o tarihte Fetullah Gülen'e yakınlığıyla biliniyordu.

Burak'ın ölümüyle ilgili soruşturmayı yürüten eski Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Amiri Nurullah Güler, şu anda FETÖ üyeliği suçlamasıyla cezaevinde bulunuyor.

Dönemin Antalya İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, olaydan 10 ay sonra emekli olup Rixos Otel'de yönetim kurulu üyesi olarak göreve başlamıştı.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU