Anadolu Otoyolu'nda bayram trafiği yoğunluğu devam ediyor

Kurban Bayramı tatili için yola çıkan sürücüler, Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı kesimi ile Gerede-Karadeniz Bağlantı Yolu'nda uzun araç kuyrukları oluşturdu

Tatillerini memleketlerinde geçirmek için özellikle İstanbul'dan yola çıkan çok sayıda sürücü, Anadolu Otoyolu'nun Düzce ve Bolu geçişlerinde yoğunluğa neden oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bölgede zaman zaman arıza yapan araçlar da ulaşımı olumsuz etkiliyor. Güzergahta kontrollerini artıran Karayolları ve polis ekipleri, arızalı araçları kısa sürede kaldırarak trafiğin sıkışmasını engelliyor.

Drone ile tespit edilen emniyet şeridini ihlal eden sürücülere cezai işlem uygulanıyor.

Trafik zaman zaman durma noktasına geliyor

Özelikle Karadeniz illerine gitmek isteyen tatilcilerin kullandığı Gerede-Karadeniz Bağlantı Yolu'nda da araç yoğunluğu yaşanıyor.

Gece vakti yola çıkan sürücüler nedeniyle bağlantı yolu ile Bolu-Samsun yolunda trafik zaman zaman durma noktasına geliyor.

Kamyon ve tır gibi ağır tonajlı araçların da etkisiyle yavaş ilerleyen trafik, Karabük yol ayrımında normale dönüyor.

Öte yandan, Anadolu Otoyolu'nun Sakarya kesiminde Akyazı ve Hendek mevkileri arasında da araç yoğunluğu yaşanıyor.

Kocaeli'de bayram tatili nedeniyle akıcı trafik yoğunluğu yaşanıyor

Anadolu Otoyolu ve D-100 kara yolunun Kocaeli kesiminde de akıcı yoğunluk yaşanıyor. 

Otoyolun viyadük ve tüneller bölgesi olarak bilinen Derince Çınarlı ile İzmit Gültepe mevkisi arasında yer alan bölümde akıcı yoğunluk gözleniyor. Yolun iki şeride düştüğü bu bölgede trafik zaman zaman durma noktasına geliyor.

D-100 kara yolunun Derince-İzmit kesiminde de akıcı trafik yoğunluğu görülüyor. Her iki yolun İzmit dışında kalan kesimleri ile D-130 kara yolunda ise trafik normal akışında seyrediyor.

Riskli noktalara ekipler konuşlandırıldı

Kuzey Marmara Otoyolu da Anadolu Otoyolu ile D-100 kara yolundaki bayram trafiğine takılmak istemeyen tatilciler tarafından tercih ediliyor.  

Sakarya'nın Akyazı ilçesine kadar kesintisiz ulaşım sağlayan yolu tercih eden sürücü sayısında normal günlere nazaran artış olduğu görülüyor.

Kocaeli Valiliğince trafik akışının düzenli sağlanması için alınan tedbirler kapsamında D-100 ve D-130 kara yollarında ekip sayıları artırıldı, riskli noktalara ekipler konuşlandırıldı.

Ayrıca, Anadolu Otoyolu'nda bayram öncesi Ankara, bayram sonrası ise İstanbul istikametinde kontrolsüz alan bırakılmayacak şekilde denetim planlaması yapıldı.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU