Zuckerberg'in son 8 aydır neredeyse her gün Facebook hissesi sattığı ortaya çıktı

Forbes’un haberine göre 127 milyar dolarlık serveti bulunan Zuckerberg son 8 ay boyunca 2.8 milyar dolar değerinde 9.4 milyon hisseyi elden çıkardı

2021 yılı itibariyle dünyanın en zengin 5'inci kişisi olan Mark Zuckerberg’in Kasım 2020’den bu yana neredeyse her gün Facebook hissesi sattığı açıklandı / Fotoğraf: Facebook

Facebook’un kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg’in Kasım 2020’den beri neredeyse her gün Facebook hissesi sattığı ortaya çıktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Forbes’un haberine göre 127 milyar dolarlık serveti bulunan Zuckerberg son 8 ay boyunca 2.8 milyar dolar değerinde 9.4 milyon hisseyi elden çıkardı.

Satışların yaklaşık yüzde 90’ı hayır işleri için kurulan Chan Zuckerberg Initiative (CZI) tarafından yapıldı.

Zuckerberg, eşi Priscilla Chan ile CZI’yi kurduktan bir yıl sonra, yani 2016’da Facebook hissesi satmaya başladı.

cz.jpg
Zuckerberg'in eşi Priscilla Chan ile kurduğu Chan Zuckerberg Initiative, 2015'ten bu yana hayır işleri için milyarlarca dolar harcadı / Fotoğraf: Facebook

 

O sırada çift, doğmamış kızlarına bir mektup yazarak, yaşamları boyunca Facebook hisseslerinin 99’unu eğitim ve sağlık gibi alanlara harcamayı taahhüt ettiler.

Değeri 1 trilyon doların üzerinde

Geçtiğimiz ay ABD’de Federal Ticaret Komisyonu’nun açtığı anti-tröst davasında mahkemenin Facebook lehine karar vermesinin ve davayı düşürmesinin ardından hisse değeri yüzde 5 yükselerek 1 trilyon doların üzerine çıkmıştı.

Bu da Facebook’a Apple, Microsoft, Amazon ve Google’ın ana şirketi Alphabet’in ardından ABD’de değeri 1 trilyon doların üzerine yükselen 5. şirket unvanını kazandırmıştı.

Dünyanın en zengin 5. kişisi

Şirketi ADB’de 1 trilyon dolar değerini aşan Mark Zuckerberg’in kişisel serveti de 2021’de 14,2 milyar dolar arttı. Zuckerberg 117,8 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin 5'inci kişisi oldu.

 

Independent Türkçe, Forbes, Milliyet

DAHA FAZLA HABER OKU