İmamoğu: Bir terör örgütünün oluşma yolculuğu, yaşadığımız hain girişimden daha önemli bir yere oturmaktadır

15 Temmuz'da hayatını kaybedenler için anma törenine katılan İmamoğlu, "Bu Türkiye tarihinde hepimizin başını öne eğip, derin derin düşünmesi çok üzülmesi ve bu anlamda en üst seviyede ders çıkartması gereken bir tarihi gündür" dedi

Fotoğraf: İBB

15 Temmuz darbe girişiminde yaşamını yitiren kişiler için , İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Saraçhane’deki merkez binası önünde anma töreni düzenlendi.

"Şehitler Panosu" önünde gerçekleştirilen anmaya; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Meclis 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul, AK Parti İBB Meclis Başkanvekili Tevfik Göksu, CHP İBB Meclis Başkanvekili Doğan Subaşı da katıldı.

İBB önünde hayatını kaybedenleri anan İmamoğlu, "Sadece burada değil, ülkemizin dört bir yanında bu hain saldırıya karşı sahaya inen vatandaşlarımız, buna tepki göstermiş, tepki gösterirken mücadele ve müdahale etmiş, ama ne yazık ki o hain talimatı alanlar, vatandaşlarımıza kurşun sıkmaktan çekinmemiş ve vatandaşlarımızı şehit etmişlerdir. Bu Türkiye tarihinde hepimizin başını öne eğip, derin derin düşünmesi çok üzülmesi ve bu anlamda en üst seviyede ders çıkartması gereken bir tarihi gündür" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İmamoğlu şöyle devam etti:

Bir terör örgütünün oluşma yolculuğu, o gün yaşadığımız o vahşi durumdan, saldırıdan, hain girişimden belki daha da önemli bir yere oturmaktadır. Bu yolculuk nasıl gelişmiştir? Bu saha onlara nasıl verilmiştir? Onlarca yıl devletin içerisinde konumlanırken veya gelişirken, bu nasıl görmezden gelinmiştir? Devletten daha güçlü bir yapı, devletten daha etkin bir yapı olması mümkün müdür? 

Bu tarz tehdit ve tehlikelerin bir terör örgütü üzerinden konuşulmasının da yanlış olduğunu savunan İmamoğlu, "Halen bu tehdit ve tehlike vardır; yarınlarda var olacaktır. Buna karşın durduğumuz yer, aldığımız tavır, birlikte ortaya koyduğumuz tepki hangi şiddettedir, hangi aşamadadır buna bakmak lazım. Onun için kişiler, partiler ya da bir kısım isimlerle, insanlarımızın, milletimizin manevi değerleri üzerinden, açıkçası insanlarımızı kullanarak hem de çocuk yaşta alıp farklı niyetlerle, farklı zihniyetlerle içlerini doldurarak devletine ve milletine karşı ayrımcı bir biçimde davranmasını sağlayan bütün kanalların ortadan kaldırılması için, nasıl bir mücadele ortaya koyduğumuz bugün en değerli konulardan biri haline gelmiştir" ifadelerini kullandı. 

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU