Akşener’den “Cumhurbaşkanı adayı” tartışmalarına yanıt: Rahat olun, kendinizi yıpratmayın

“Bizim Cumhurbaşkanı adayımız, Türkiye Cumhuriyeti’nin 13’üncü Cumhurbaşkanı olacak”

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, son günlerde özellikle CHP ile ana gövdesini oluşturdukları Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayının kim olacağına dair tartışmalar hakkında konuştu. Akşener, “: Rahat olun, stres yapmayın, kendinizi de çok yıpratmayın. Siz hiç merak etmeyin, Bizim Cumhurbaşkanı adayımız, Türkiye Cumhuriyeti’nin 13’üncü Cumhurbaşkanı olacak. Kesin bilgi, yayalım” dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Akşener, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her hafta bir gafa imza attığını söyledi.

“Şu gaflete bakar mısınız?”

Akşener, şunları kaydetti:

Erdoğan her hafta yeni bir gafa imza atıyor. Bu haftanın gafı 2 gün önceydi. Kendisi çıktı dedi ki "memleketi bunlara teslim edemeyiz." Aynen böyle dedi. 5 kere dinledim acaba yanlış mı duydum diye. Bu memleketi teslim aldığını sanıyor... Sayın Erdoğan memleketi teslim aldığını sanıyor. Seçimi kaybedince de teslim edeceğini zannediyor öyle düşünüyor. Şu gaflete bakar mısınız?

“Aklını başına al"

“Sen ve küçük ortağın beğenseniz de beğenmeseniz de demokrasilerde esas olan milletin iradesi ve milletin kararıdır” diyen İYİ Parti lideri, şöyle devam etti:

Ama eğer millet iradesiyle probleminiz varsa benden sana tavsiye yakın tarihimize bak, millet iradesinin nasıl bir sel olduğunu açıkça görürsün. Sayın Erdoğan günü geldiğinde Türkiye'yi kimin yöneteceğine sen değil milletimiz karar verecek. Ve o karar verildiğinde aynı senden öncekiler gibi yapılması gerekeni yapacak ve elinde çiçeklerle iktidarı devredip, senden sonra gelene görevinden başarılar dileyeceksin. Rahmetli Ecevit'in sizlere yaptığı gibi. Bu iş bu kadar basit, bunu böyle bil, aklını da başına al. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhurbaşkanlığı tartışması: “Kesin bilgi, yayalım”

İYİ Parti lideri, son günlerdeki “Cumhurbaşkanlığı adayı” tartışmalarına da şöyle değindi:

Değerli dava arkadaşlarım, hazır olun geliyoruz. Nereden biliyorum biliyor musunuz? Sayın Erdoğan da, ortağı da, saray şürekası da, iktidar medyası da, bir şeyi çok merak ediyor. O merakla yatıp, o merakla kalkıyorlar. Her yerde aynı soruyu soruyorlar. “İYİ Parti’nin, Millet İttifakı’nın, Cumhurbaşkanı adayı kim olacak?” diyorlar. Buradan, kendilerine açık ve net cevap vermek istiyorum: Rahat olun, stres yapmayın, kendinizi de çok yıpratmayın. Siz hiç merak etmeyin, Bizim Cumhurbaşkanı adayımız, Türkiye Cumhuriyeti’nin 13’üncü Cumhurbaşkanı olacak. Kesin bilgi, yayalım.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU