Hızlı ve Öfkeli 9'un perde arkası: "350 otomobil hurdaya çıktı"

Aksiyon serisinin 9. filmi bu ay vizyona girdi

Hızlı ve Öfkeli serisinin yeni filmi hem oyuncu kadrosuyla hem de araçlarla büyük ilgi çekti (Universal Studios)

Uzun pandemi arasının ardından temmuzda vizyona giren filmler arasında yer alan Hızlı ve Öfkeli 9 (Fast and Furious 9) aksiyon ve otomobil sevenleri büyülemeyi başardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2001’de yayımlanan ilk filmle başlayan aksiyon serisi 20. yılında hayranlarıyla yeniden buluştu. Film Box Office Türkiye'nin verilerine göre halihazırda sinemada en çok izlenen yapım. 2 Temmuz'da vizyona giren yapımı 418 bin kişi izledi. 

Kadrosunda Vin Diesel, Charlize Theron, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster gibi isimlerin yer aldığı film kullanılan otomobillerle büyük dikkat çekti. 

Topgear’ın haberine göre Hızlı ve Öfkeli serisinin otomobil koordinatörü Dennis McCarthy, aksiyon filmlerinde sık sık rastlanan benzer araçların yanı sıra özel parçaların da kullanıldığını aktarıyor.

LS3 V8’den çok fazla standart güç elde ediyoruz. Her şeyi standartlaştırma açısından bu konudaki genel tarzımız bu.

"Her zaman farklı şeyler ararız, bu kadar filmden sonra bir şeyleri değiştirmeniz gerekir" diyen McCarthy, standart motorlu otomobillerin yanı sıra Hellcat motorlu iki Dodge Charger kullandıklarını belirtiyor. 

 

imdb.jpg
Filmde Dodge Charger SRT Hellcat kullanılmıştı (IMDb)

 

Araç koordinatörü her ne kadar tüm otomobillerde Hellcat motor kullanmak isteseler de buna imkan olmadığını ifade ediyor. McCarthy, Hellcat'lere dair şunları söylüyor:

O gerçek bir yarış otomobili. Sanırım bu araç bilinmezliğini sürdürecek çünkü onu çok fazla zorlamadık. Ona zarar vermek istemedim. Adamlarıma o iki otomobilin (iki Hellcat Charger) canlı dönmesi gerektiğini söyledim.

Filmde kullanılan araçlardan bir diğeriyse Jaguar XE SV Project 8. McCarthy söz konusu araca dair daha önce pek çok şey okuduğunu ve denedikten sonra da bayıldığını belirtiyor. 

 

US.jpg
Filmde dev araçlar da yer alıyor (Universal Studios)

 

Serinin araç direktörü filmde "Armadillo" ve "Armorty Truck" isimleri verilen devasa kamyonlarınsa Mercedes Unimog’dan elde edildiğini belirterek şunları söylüyor:

Bence bu kesinlikle bugüne kadarki en büyük Hızlı ve Öfkeli aracı olarak yerini alacak.

 

2.jpg
Çekimlerde yüzlerce araç zarar görmüş (IMDb)

 

McCarthy E60 cinsi BMW 5’in çok fazla kullanılmasının sebebini şu ifadelerle anlatıyor:

Çünkü onlar mevcuttu ve fiyatları uygundu. Zorlu sahnelerde yer alanlar bu araçlara bayılır. 

Koordinatör aksiyon sahnelerinin çekiminde çok fazla tekerlek kullanıldığını ve eğer sponsorlar devreye girmeseydi tekerlek maliyetinin filmin giderlerinin büyük kısmını oluşturabileceği söyledi. 

McCarthy, filmin çekimlerinde 350 aracın hurdaya çıktığını ancak bunun serinin geri kalan filmlerine kıyasla ortalama olduğunu ifade etti.

 

Independent Türkçe, TopGear, Box Office Türkiye

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU