Channel 4 söz verdi: Tokyo Paralimpik Oyunları'nı sunacak ekibin en az yüzde 70'i engelli olacak

Televizyon kanalı, yayınının Birleşik Krallık televizyonlarında şimdiye kadar görülen en çok sayıda engelli sunucuya yer vereceğini söyledi

Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları, 24 Ağustos - 6 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek (AFP)

Channel 4, Paralimpik Oyunları'nı sunacak ekibin yüzde 70'inden fazlasının engelli bireylerden oluşacağını duyurdu.

Televizyon kanalı Tokyo, Leeds ve Londra'daki oyunların 300 saati aşan yayını için planlarını açıkladı.

Sunucular arasında, Japonya'dan önemli anlara yer verecek Today in Tokyo (Tokyo'da Bugün) adlı programın yüzü olacak tekerlekli sandalye basketbolcusu Ade Adepitan'ın yanı sıra engelli savunucusu Sophie Morgan, eski Kraliyet Deniz Komandosu ve Strictly Come Dancing yıldızı J.J. Chalmers ve eski profesyonel ragbi oyuncusu Ed Jackson yer alacak.

Lee McKenzie ve Vick Hope da Japonya'daki gelişmeleri bildirecek. Birleşik Krallık'ta Clare Balding, Leeds'teki canlı spor finallerini sunarken Arthur Williams ve Steph McGovern her gün Paralympics Breakfast Show adlı programı yürütecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Adam Hills, Alex Brooker ve Josh Widdicombe, Londra'dan günlük yayımlanacak The Last Leg adlı programı sunacak ve Tokyo'dan haberleri aktaran Rosie Jones onlara eşlik edecek.

More 4, Tokyo'dan canlı yayımlanacak ve tekerlekli sandalye ragbisi ve tekerlekli sandalye basketbolunda Britanya'yı temsil edecek takımların yer aldığı maçlara yer verecek özel bir takım sporları kanalı olacak.

Channel 4; Dame Tanni Grey-Thompson, Steve Brown, Liam Malone, Danny Crates ve Liz Johnson gibi uzmanların yer aldığı Tokyo yayınının Birleşik Krallık televizyonlarında şimdiye kadar görülen en çok sayıda engelli sunucuya yer vereceğini söyledi.

Channel 4 ayrıca Paralimpik Oyunları için hazırladığı mikro sitesinde (kısıtlı bir amaç için açılmış, tek bir ürün veya hizmeti duyurmak için oluşturulan birkaç sayfadan oluşan web sitesi - ed.n.) bin saatten fazla yayını kapsayan 16 canlı yayın gösterecek.

Channel 4 Yayın Yönetmeni Ian Katz şunları söyledi:

Channel 4 uzun zamandır Paralimpik Oyunları'nı küresel izleyici kitlesiyle buluşturmada ve oyunların yayımlanmasına yaptığımız ciddi yatırımla ve Londra 2012'yle Rio 2016 için ödüllü pazarlama kampanyalarımızla engelli bireylere dair algıyı değiştirmede mühim bir rol oynuyor.

Şimdi, uzun zamandır beklenen Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları'nı birden fazla platformda, birden fazla güzergahtan yıldız sunucu ekibinin ev sahipliğinde her zamankinden daha fazla yayınla Birleşik Krallık izleyicilerine getirmenin heyecanını yaşıyoruz.

Hepimizin Britanya'nın paralimpik takımlarının arkasında durabilmesi ve onların Tokyo'daki başarısını kutlayabilmesi için Britanya kamuoyuna mümkün olan en iyi yayını sunmayı dört gözle bekliyoruz.

Channel 4 ve More 4 canlı altyazıya yer verecek ve 4Seven'da açılış töreni eş zamanlı olarak canlı işaret dili ve canlı yorumlarla yayımlanacak. Paralimpik mikro sitesindeki içeriğin çoğunda da altyazı olacak.

Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları 24 Ağustos - 6 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek.

Press Association'dan da yararlanılmıştır

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU