Hız trenine binen kadının atardamarı yırtıldı

Bir kadının hız treninde baygın bulunmasının ardından, yetkililer trenin güvenli olduğunu açıkladı. Öte yandan, kadın daha sonra atardamarı yırtıldığı için hayatını kaybetti

Dawn Jankovic'in, bu hız trenine bindikten sonra zarar gören atardamarından kaynaklanan iç kanama nedeniyle hayatını kaybettiği tespit edildi (Jeremy Thompson)

ABD'nin Indiana eyaletinde bir hız trenine bindikten sonra hayatını kaybeden kadının ölümüyle ilgili sır, kadının otopsisinin ardından çözüldü.

Ohio eyaletinin Brunswick bölgesinde yaşayan 48 yaşındaki Dawn Jankovic, Holiday World & Splashin' Safari adlı tema parktaki The Voyager hız trenine bindi. Yolculuk bittiğinde kadın baygın halde bulundu. Parkta yapılan ilk yardımın ardından acil bakım için yerel bir hastaneye götürülen kadının sonradan yaşamını kaybettiği açıklandı.

Dubois County adli tabibinin 7 Temmuz'da verdiği rapora kadar kendisinin ölüm nedeni bilinmiyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

County'nin adli tabibi Katie Schuck, Jankovic'in şiddetli iç kanama, atardamar yırtılması ve hız treninin etkisi nedeniyle öldüğünü belirtti. Hız treni yolculuğunun Jankovic'in göğsünün sağ tarafındaki iç atardamara zarar vererek hızla kan kaybına neden olduğu düşünülüyor.

Bununla birlikte hız treninde bir arıza bulunmuyordu. Schuck, ölümün "hız treninin kendisiyle hiçbir ilgisi olmadığını" söyledi.

Schuck, şöyle devam etti: 

Aslında sebep kuvvetti. Bu sadece hız trenine binmesi sonucu vücudunda oluşan bir tepkiydi. Güvenlik ve bu tarz şeyler göz önüne alındığında, yaşananın herhangi bir arızayla ilgisi yoktu.

Bu nedenle Jankovic'in ölümünün kaza olduğuna hükmedildi. Kadının 6 Haziran'da hastaneye yatırılmasının ardından hız treni kontrol edildi ve sonra da "aileye saygı" nedeniyle kapalı kaldı.

Kansas City Star'a göre Holiday World and Splashin' Safari'den bir temsilci, "Hız treninin olması gerektiği gibi çalıştığı tespit edildi" dedi.

Aileye saygıdan ötürü hız treni o akşam kapalı kaldı.

Çarşamba günü tema parkın sözcüsü Sabrina Jones, bir kez daha Jankovic ve ailesinin acısını paylaştıklarını dile getirdi.

Dawn'ın ailesi, arkadaşları ve onun kaybından etkilenen herkesin üzüntüsünü paylaşmaya devam ediyoruz. Misafirlerimizin ve ekip üyelerimizin sağlığı her gün bir numaralı önceliğimizdir.

Parktaki hız treni ve eğlence noktaları, gelenlere yıllar boyunca yüz milyonlarca heyecan verici deneyim yaşattı. Yaptığımız her şeyde misafirlerimiz ve ekip üyelerimizle ilgilenme konusundaki titizliğimize güvenebilirsiniz.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU