Kadrajdakiler: Partinin en havalı kızı; Emma Stone

Mehmet Erduğan, Independent Türkçe için 'Yıldız Sineması'nda bu hafta Emma Stone'u yazdı

Kolaj: Independent Türkçe

Kariyerine komedi ve romantik filmlerle başlayan ve nihayetinde yükselen yıldızıyla bugün birbirinden farklı pek çok projede yer alan Emma Stone yeteneği, güzelliği, profesyonel ve özel hayatındaki duruşu ve hatta sesiyle, hiç kuşkusuz, Hollywood'un son dönemdeki gözdelerinden biri.

Genç yaşında Oscar ile ödüllendirilen ve kendi neslinin en havalı isimlerinden olan oyuncuyu Türkiye vizyonuna henüz giren Cruella filmi vesilesiyle bu hafta kadraja alayım istedim.


Partinin en havalı kızı; Emma Stone
 


Akademi'nin Oscar ile ödüllendirdiği Amerikalı oyuncu Emily Jean 'Emma' Stone 6 Kasım 1988 tarihinde Arizona'da doğup büyüdü.

"Emma" ismini Screen Actors Guild'a kaydolduğunda seçti çünkü Emily Stone için zaten bir kayıt vardı, ama o kariyerine her ne kadar bu takma adıyla devam ediyorsa da kendisine Emily olarak hitap edilmesinden daha çok hoşlandığı bir gerçektir.

Babası müteahhitlik şirketinin kurucusu ve CEO'su Jeffrey Charles Stone, annesi ise ev kadını olan Krista Jean Stone'du.

Büyükbabası İsveç kökenliydi ve ailesinin soyadı Ellis Adası'ndan Amerika'ya göç ettiklerinde "Stone" olarak İngilizce'ye uyarlandı.

Küçüklüğünde, bebek koliğinden mustarip olan Emily sık sık ağlardı; sonuç olarak, çocukken ses tellerinde nodüller ve nasırlar gelişti ama bu onun ilerleyen yaşlarda boğuk ve güzel bir sese sahip olmasını sağladı.
 


İlerleyen süreçte ayrıca panik atak geçiren Emily yaşadığı ataklar nedeniyle sosyal becerilerini çok fazla geliştiremedi.

Anksiyete ve panik atakları için uzun yıllar terapi gördüyse de onu asıl iyileştiren şey çocukken rol aldığı tiyatro oyunları oldu.

Sequoya İlkokulunda eğitim gören ve altıncı sınıf için Cocopah Ortaokuluna giden Emily okulu sevmemesine rağmen, kontrolcü doğası nedeniyle tüm derslerinde üstün bir başarı elde etti.
 


Çocukken Spice Girls'ün büyük bir hayranıydı, grup içinde en sevdiği isim de Emma Bunton'dı; bu yüzden okulda da Emma ismiyle çağırılmaktan keyif alıyordu.

Büyürken kendini "gürültülü" ve "patron" biri olarak tanımlayan ve on iki yaşından on beş yaşına kadar Camelback Inn beldesinde yaşayan Emily oyunculuk hayatına 2000 yılında çocukken oynadığı Söğütlükte Rüzgâr (The Wind in the Willows) adlı bir tiyatro oyunuyla başladı.

Emily dört yaşından beri oyuncu olmak istiyordu; başlangıçta skeç komedilerinde bir kariyer planlıyordu, ancak ilerleyen süreçte odağını müzikal tiyatroya doğru kaydırdı ve birkaç yıl boyunca vokal dersleri aldı.

Bu süre içinde iki yıl boyunca evden eğitim gördü, bu esnada içlerinde The Princess and the Pea, Cinderella, Alice in Wonderland ve Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcat oyunlarının bulunduğu Valley Youth Tiyatrosu'ndaki on altı yapımda yer aldı.
 


Oyunculuk hayalinin peşinden gitmek için Kaliforniya'ya taşınmasına ikna etmek adına ailesine, Project Hollywood isimli Madonna'nın "Hollywood" şarkısı hakkında bir PowerPoint sunumu hazırladı.

Bu başarılı sunumu sayesinde ailesini ikna eden Emily, on beş yaşında liseyi bırakarak 2004 yılında annesiyle birlikte Los Angeles'taki bir apartman dairesine taşındı.

Burada hiç vakit kaybetmeden Nickelodeon'un All That yapımındaki bir rol için seçmelere gittiyse de bu rolü almayı başaramadı.

Ailesi daha sonra onu 1970'lerde William Morris Ajansı'nda çalışmış olan yerel bir oyunculuk koçu ile özel oyunculuk derslerine gönderdi.
 


Bu yeni hayatında bir rol alabilmek için gittiği seçmelerin yanı sıra yarı zamanlı bir köpek maması fırınında çalıştı.

Yetenek sınavlarına girebilmek için öğrenimine evden devam eden Emma Stone televizyondaki kariyerine ise 2005 yılında oynadığı bir film ile başladı.

Televizyon yapımlarındaki küçük rollerinden sonra 2007 yılında yer aldığı Superbad adlı film ile de sinema dünyasına adım attı.

2009'da ise Los Angeles'tan Greenwich Village'e taşındı.
 

 

Ekranın dışında üstlendiği roller

2017 yılında dünyanın en çok kazanan kadın oyuncusu olan ve Time dergisi tarafından dünyanın en etkili 100 kişisinden biri olarak seçilen Emma Stone'un en büyük korkusu, şöhretin gölgesinde kalarak normal bir hayat yaşayamamak.

Bu yüzden özel hayatını oldukça gizli tutmaya çalışan Emma, hiçbir sosyal medya platformunu kullanmıyor.

Röportajlarında da özel hayatıyla ilgili pek fazla detay vermeyen Emma için yakınları onun ekranın dışında da çok önemli roller üstlendiğini belirtiyor; onun özverili bir arkadaş, bilge bir psikolog, korkusuz bir lider ve partinin en havalı kızı olduğunu söylüyor.
 


Emma'nın ailesiyle yakın bir ilişkisi var, bir dakikalığına ortadan kaybolsa onu hemen merak edecek insanlarla çevrili büyük bir ailesi olduğu için kendisini çok şanslı hissediyor.

Mesleğine çok düşkün olan ve kendisini "çok gülen ve güldüren biri" olarak tanımlayan oyuncu, kişilik özellikleri kendisinden çok farklı olan bir karakteri oynamakta zaman zaman zorlandığını itiraf ediyor.

Emma Stone oyunculuk kariyerinde Diane Keaton'dan çok etkilendiğini söylüyor ve onu "tüm zamanların en üstü örtülü aktrislerinden biri" olarak nitelendiriyor.

Ayrıca ilham kaynaklarından birinin de Marion Cotillard olduğunu söylüyor.
 


Hem ekrandaki hem özel hayatındaki duruşuyla birçok kişiyi cezbeden Emma Stone, sık sık bir stil ikonu olarak gösteriliyor, hatta saçları, gözleri ve boğuk sesi medya nezdinde onun ticari marka özellikleri olarak kabul ediliyor.

Cilt bakımı konusunda da oldukça hassas olan oyuncu, alerjik bir cilde sahip olduğu için doğal ürünlerden vazgeçmediğini ve güzelliğini arılara borçlu olduğunu belirtiyor.

Kanserle mücadele konusunda farkındalık yaratmak isteyen oyuncu bu ve benzeri amaçlarla diğerlerine yardım ve liderlik etmeye, kadınları taciz ve ayrımcılıktan korumaya yönelik pek çok sosyal sorumluluk kampanyasını desteklediği çalışmalarını da sürdürüyor.

2010 yılında İnanılmaz Örümcek Adam'ın kadrosuna girdikten sonra, Emma Stone ve Andrew Garfield arasındaki kimya onları bir birliktelik yaşamaya doğru götürdü fakat 2015 yılında ayrıldıkları haberi geldi.
 


2017 yılında Dave McCary ile bir ilişkiye başlayan Emma Stone, 2019 yılında onunla nişanlanarak bu birlikteliğini evliliğe doğru taşıdı.

2021 yılının başında ilk çocuklarını beklediklerini duyuran çiftin mart ayında bir kızları oldu.
 

 

Filmografisi

Emma Stone 19 yaşında ilk büyük Hollywood filmi olan Superbad'i çekti, asıl çıkışını ise 2010 yapımı Easy A ile yaptı.

Günümüze değin pek çok projede izlediğimiz oyuncu, genç yaşında güçlü bir filmografi oluşturmayı başardı.

Şimdiye kadar 200'e yakın ödül adaylığı elde eden ve neredeyse yarısını kazanan Emma Stone 2017 yılında bir aktörün alabileceği en büyük ödüllerden olan Oscar'ı en iyi kadın oyuncu dalında alarak başarısını perçinledi.
Emma Stone'un kaçırmamanız gereken performanslar sergilediği, radarınıza girmemiş olabilecek filmlerine vizyona giren yeni filmi Cruella vesilesiyle birlikte yeniden bir göz atalım istedim.

 

Çok Fena

Yönetmen: Greg Mottola / Oyuncular: Emma Stone, Jonah Hill, Michael Cera, Christopher Mintz-Plasse, Bill Hader, Seth Rogen, Martha MacIsaac, Aviva Baumann, Joe Lo Truglio, Kevin Corrigan, Clement Blake, Erica Vittina Phillips, Joe Nunez, Dave Franco, Marcella Lentz-Pope, Scott Gerbacia, Laura Seay, Roger Iwami, John Clint Mabry, Stacy Edwards, Mark Rogen, Charlie Hartsock, Dona Hardy, Charley Rossman, Carla Gallo, Ben Best, Jody Hill, Kevin Breznahan, David Krumholtz, Mousa Kraish, Nicholas Jasenovec, Martin Starr, Keith Loneker, Matt McKane, Lauren Miller Rogen, Peter Salett, Rakefet Abergel, Brooke Dillman, Michael Naughton, Steve Bannos, Casey Margolis, Laura Marano, Matthew Bass, Aurora Snow, Jenna Haze, Ted Haigh, Michael Fennessey, Brian Huskey, Clark Duke, Stephen Borrello, Naathan Phan, Pamella D'Pella / Süre: 113 dakika
 

 

2007 yılına ait, Superbad adlı bu eğlenceli gençlik komedisinde; liseden mezun olmak üzere asosyal denebilecek iki ergen gencin ibret dolu serüvenleri alaycı bir dille anlatılıyor.

Birbirlerine bağımlı bir arkadaşlıkları olan, sosyal becerileri az gelişmiş Seth ve Evan adlı iki genç üniversiteye başlamadan önce seks yapmayı kafalarına koymuşlardır.
 


Evan çok korkak bir gençken, Seth, ağzı laf yapan ve karşı cinse fazlasıyla düşkün bir kişiliğe sahiptir.

Ancak beğendikleri kızlara yanaşmak için yaptıkları yanlışlarla dolu çabalarının hikayesini anlatan bu filmde, bu iki genç farklı üniversitelere gidecekleri için hayatla ayrı ayrı yüzleşmek zorundalardır.

Emma Stone bu ilk uzun metrajlı filmi için kamera karşısına geçtiğinde rolü için saçlarını kızıla boyadı ve onu ilk kez beyaz perdede gören eleştirmenler onu oldukça çekici buldu, ancak rolünün kötü yazılmış olduğunu düşündü.
 


Emma Stone da ilk filmindeki bu oyunculuk deneyimini harika... ama o zamandan beri ortaya koyduğu diğer deneyimlerden çok farklı olarak tanımladı.

Yine de bu ilk filmindeki performansı Emma Stone'a Heyecan Veren Yeni Yüz Genç Hollywood Ödülü'nü (Young Hollywood Award for Exciting New Face) kazandırdı.

 

The Rocker

Yönetmen: Peter Cattaneo / Oyuncular: Emma Stone, Rainn Wilson, Christina Applegate, Teddy Geiger, Josh Gad, Jeff Garlin, Jane Lynch, Jason Sudeikis, Will Arnett, Howard Hesseman, Fred Armisen, Bradley Cooper, Lonny Ross, Jon Glaser, Jane Krakowski, Samantha Weinstein, Demetri Martin, Aziz Ansari, Ellie Knaus, Laura de Carteret, Steve Adams, Mark Forward, Vik Sahay, Brittany Allen, Jonathan Malen, Rebecca Northan, Keir Gilchrist, Simon Sinn, SuChin Pak, Ennis Esmer, Nicole Arbour, Wesley Morgan, Tanya Bevan, Marvin Karon, Sandi Ross, Talia Russo, Jon Cor, Brian Gordon, Darrel Gamotin, Angela Maiorano, Nick Spencer, Allan Roberto, Patrick Hagarty, Jessica Porter, Dave Kiner, Guy Sanvido, Tiffany Boychuk, Christian Potenza, Pete Best / Süre: 102 dakika
 

 

2008 yılına ait, The Rocker adlı bu komedi filminde; gözden düşmüş bir bateriste şöhret için yeniden şans verilmesiyle başından geçenler mizahi bir dille anlatılıyor.
 


Robert 'Fish' Fishman, grubundan atılmadan önce gayet hırslıdır ve Rock n' Roll hayali için yaşamaktadır.

Yirmi yıl sonra bütün hayallerinden vazgeçmiş ve rock yıldızlığı fantezileri de mahvolmuşken bir okulun rock grubunun yeni bir baterist aradığı haberini alır ve böylelikle bu gruba katılır.
 


Emma Stone kariyerinin bu erken dönemlerinde yine kendisi gibi hızla yükselen isimlerle rol aldığı bu filmde, grubun "düz yüzlü" bas gitaristi Amelia Stone'u canlandırdı; rolü için bas çalmayı öğrendi.

 

Tavşan Kız

Yönetmen: Fred Wolf / Oyuncular: Emma Stone, Anna Faris, Colin Hanks, Kat Dennings, Hugh Hefner, Christopher McDonald, Beverly D'Angelo, Katharine McPhee, Rumer Willis, Kiely Williams, Dana Goodman, Kimberly Makkouk, Monet Mazur, Tyson Ritter, Sarah Wright, Rachel Specter, Owen Benjamin, Holly Madison, Bridget Marquardt, Kendra Wilkinson, Tyler Spindel, Sara Jean Underwood, Lauren Hill, Hiromi Oshima, Dan Patrick, Sean Salisbury, Matt Leinart, Shaquille O'Neal, Nick Swardson, Jay Hayden, Matt Barr, Chris Titone, Michael Bernardi, Mike Falkow, Marlon Hunter, Josh Richman, Tony Ervolina, Tanner Alexander Redman, Michelle Fields, Nikki Deloach, Linsey Godfrey, Alison Coen, Jackie Benoit, Katheryn Cain, Amanda Columbus, Katheryne Ashley Covert, Danni Katz, Aya Nagasaki, Rachel Saydak, Ashley Schneider, Jennifer Tisdale, Adam Shapiro, Angela Shelton, Julia Lea Wolov, Jonathan Loughran, Kathleen Gati, Missy Stewart, Robert Harvey, Ryan Rottman, Mitch Gibney, Ben Lyons, Dale Thomas Krupla, Charles Robinson / Süre: 97 dakika
 

 

2008 yılına ait, The House Bunny adlı bu filmde; Playboy tavşanı Shelley Darlingson malikaneden tahliye edildiğinde, artık ülkesi olmayan bir kadındır, ta ki Zeta Alpha Zeta'nın kızlarıyla tanışana kadar.

Tavşan Kız Shelly, Playboy köşkünden yaşlandığı gerekçesiyle kovulana dek tasasız, gamsız, kedersiz bir hayat sürdürmekteydi, ancak buradan ayrılmak durumunda kaldığında artık hiçbir gidecek yeri olmayan Shelly'nin kaderi onu kız öğrenci birliği olan Zeta Alpha Zeta'ya sürükler.
 


Fakat bu öğrenci birliğinin anti sosyal kızları eğer kaldıkları yurdun borçlarını ödeyip sözleşmeyi vaktinde yenileyemezlerse evlerini başkasına kaptıracaklardır.

Böylelikle kızlar, yuvalarını yitirmemek için erkekler ve makyaj hakkında usta olan Shelly'e bel bağlarlar.
Aynı zamanda Zeta Alpha Zeta grubu Shelly'i rol yapma ve taklit etmekten uzaklaştırıp ona kendi kişiliğini geliştirmesi için yeni bir bakış ve yolculuk sağlar.
 


Filmde; söz konusu kız öğrenci yurdunun başkanı olan Natalie'ye hayat veren Emma Stone aynı zamanda Waitresses'in 1982 tarihli "I Know What Boys Like" şarkısının bir cover versiyonunu seslendirerek dikkatleri üzerine çekti.

Film için genel değerlendirmeler genellikle olumsuz olsa da Emma Stone'nun filmdeki destekleyici rolü övgüye değer bulundu ve ortak kanaat onun bir yıldız olma yolunda ilerlediği yönündeydi.

 

Hayalet Sevgilim

Yönetmen: Mark Waters / Oyuncular: Emma Stone, Matthew McConaughey, Jennifer Garner, Michael Douglas, Breckin Meyer, Lacey Chabert, Robert Forster, Anne Archer, Daniel Sunjata, Noureen DeWulf, Rachel Boston, Camille Guaty, Amanda Walsh, Emily Baldoni, Catherine Haena Kim, Noa Tishby, Rachelle Wood, Erin Wyatt, Stephanie Oum, Micah Sherman, Albert M. Chan, Michael Anastasia, Paul Cassell, Dan Whelton, Devin Brochu, Kasey Russell, Scott Powers, Heather Wilde, Michael R. Pouliot, Logan Miller, Christa B. Allen, Chad Mountain, Samantha Rose Goober, Alyssa McCourt, Sam Byrne, Gina Gesamondo, Toni Saladna, Abigail Kuklis, Paula Merritt, Kortney Adams, Cindy Lentol, Kimberly Carvalho, Ashley Carvalho, Travis Clough, Jasmine Tang, Genevieve Glenn, Farah Casis, Lauren Tangard, Layla Hosseini, Quiana Grant, Taylar Eliza, Munjeet Geyer, Erin McParland, Allyssa Brooke, Alicia Googins, Natalie Alain Loisou, Olga Maliouk, Tom Kemp, Stephen Russell, Tyler Christopher, Lexi Lawson, Artie Sgaraglio, J. Levine, Michael Hannigan, Robert Ellis / Süre: 115 dakika
 

 

2009 yılına ait, Ghosts of Girlfriends Past adlı bu romantik filmde; meşhur insanları fotoğraflayarak yaşamını sürdüren Connor Mead, bohem kafalı, özgürlük, eğlence ve kadın manyağı bir paparazzidir.

Müzmin bir bekar olarak kimseye bağlanmama politikasıyla hayatını sürdüren, hiçbir konuda sınır tanımayan ve tam bir ahlak karşıtı olan Connor için telefonda aynı anda birden fazla kadından ayrılırken bir diğeri ile randevulaşmak pek de önemsenecek bir durum değildir.
 


Kendini beğenmiş bir kişiliğe sahip olan Connor'un kardeşi Paul ise onun tam aksine romantik bir tiptir ve de evlenmek üzeredir.

Onun büyük bir hata yaptığını düşünen Connor kardeşini evlenmekten vazgeçirmek için düğün arifesinde herkes, hatta Connor'un çocukluk arkadaşı ve onun cazibesinden tek etkilenmeyen kişi olan Jenny bile bu evliliği kutlamak için Paul'ün yanındayken, Connor bugünü sabote etmeye çalışır.

Ama onun rol model aldığı, her zaman kadınların sevgilisi olmuş amcası Wayne'nin hayaletinin onu ziyaret etmesiyle Connor bir anda neye uğradığını şaşırır.
 


Üstelik bu gece onu ziyaret eden sadece amcasının hayaleti olmayacaktır; bu çapsız çapkına haddini bildirmek için geçmişteki sevgililerin hayaletleri de ortaya çıkacaktır.

Ortaya çıkan bu hayaletler onu başarısız ilişkilerle dolu geçmişine, bugününe ve yalnız geleceğine doğru bir yolculuğa çıkararak onun ne zaman bir kadın avcısına dönüştüğünü bulmasına yardım etmeye çalışır.

Belki Connor'ın duyarlı bir erkek olabilmek ve hatta hayatının aşkını bulabilmek için bir şansı hala vardır.

Charles Dickens'ın 1843 tarihli romanı A Christmas Carol'a dayanan bu romantik komedide Emma Stone, diş telleri, asitle yıkanmış bir ceket ve permalı saçlarıyla kamera karşısına geçerek Allison adında eski erkek arkadaşına musallat olan bir hayaleti canlandırdı.

 

Karton Adam

Yönetmen: Kieran Mulroney, Michele Mulroney / Oyuncular: Emma Stone, Lisa Kudrow, Jeff Daniels, Ryan Reynolds, Kieran Culkin, Hunter Parrish, Eric Gilliland, Louis Rosario, Conrad Wolfe, Arabella Field, Chris Parnell, Brian T. Finney, Brian Patrick Russell, Jill Shackner, Violet O'Neill, Michael Heintzman / Süre: 110 dakika
 

 

2009 yılına ait, Paper Man adlı bu komedi filmi; orta yaş krizine girmiş bir yazarla küçük bir çocuğun sıra dışı dostluğunu anlatıyor.

Richard Dunne adındaki bir yazar, Long Island'da yaşarken kendisine büyümek hakkında ders veren bir genç ile arkadaş olur.
 


Bu ilham veren arkadaşlık ikisi arasında güçlü bir bağ oluştururken diğer yandan bir de hayali bir süper kahraman işin içine dahil olur.
 


Aynı yıl içinde üst üste çektiği filmlerle çığır açarak 2009'un dikkat çeken oyuncuları arasına giren ve kendisine en değeri bilinmeyen filmi sorulduğunda Paper Man cevabını veren Emma Stone, bu filmde hayatındaki önemli rollerden biri olduğunu söylediği Abby karakterine hayat vermek için kamera karşısına geçmiştir.

 

Zombieland

Yönetmen: Ruben Fleischer / Oyuncular: Emma Stone, Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Abigail Breslin, Amber Heard, Bill Murray, Derek Graf, Cesar Aguirre, Jacob G. Akins, Hunter Aldridge, Elle Alexander, Cameron Jacob Alpert, Michael August, Carey Beckerdite, Melanie Booth, Daniel Burnley, Chris Burns, Dalton Cole, Blaise Corrigan, Ernest Dancy, Sydnie Dawson, Brandon Germaine, Jon Gould, Travis Grant, Robert Hatch, Barry Hopkins, Jeh Howell, Ernie Hudson, Amir R. Khan, Christina Klein, Amir Kovacs, Suzanne LaChasse, Gilbert Landras, Brian Luallen, Shaun Michael Lynch, Lynn McArthur, Kurt McNew, Jade Moser, Paul A. Moser, Darian O'Rear, Justin Price, Stephen Prouty, Ming Qiu, Devin Ray, Rhett Reese, Tammy Luthi Retzlaff, April Rich, William Riggs, Cody Rowlett, Anthony Samples, Joan Schuermeyer, Michelle Sebek, Steven Stadler, Sean Hilton Stephens, Brian Stretch, Sonya Thompson, Jessalin Torres, Victory Van Tuyl, Clay Walker, Steve Warren, Mike White, Nathan Wright, Scott M. Yaffee, Travis Young / Süre: 88 dakika
 

 

2009 yılına ait, Zombieland adlı bu filmde; zombi salgını ve istilası ile yaşamları kabusa dönen bir grup insanın tehlikeli yolculuğu komedi ve korku öğeleri harmanlanarak anlatılıyor.
 


İnsanların kimyasını bozan şeye maruz kalmamış bir grup, zombilerin ele geçirdiği dünyada hayatta kalmaya çalışır.
Zombi kıyameti yaşanırken yalnız takılan temkinli bir genç, Twinkie takıntılı bir kabadayı ve iki kurnaz kız kardeşle Teksas'tan Los Angeles'a doğru bir yolculuğa çıkar.
 


Kız kardeşiyle birlikte kaos ortamında hayatta kalmanın yolunu her daim bulan Wichita'yı canlandıran Emma Stone için Zombieland, onun Oscar'a doğru uzanan kariyerinde, oyuncunun yan roller canlandıran isimden filmi omuzlarında taşıyacak bir aktrise geçişinde mihenk taşı olmuştur.

 

Çılgın Köpek

Yönetmen: Tom Dey / Oyuncular: Emma Stone, Owen Wilson, George Lopez, Christopher Mintz-Plasse, Steve Coogan, Fergie, Kiefer Sutherland, Damon Wayans Jr., Marlon Wayans, Sam Elliott, Lee Pace, Judy Greer, Caroline Sunshine, Finley Jacobsen, Mandy Haines, Milana Haines, David Walliams, William H. Macy, Glenn McCuen, Frank Topol, Graylen Cameron, Alex Rockhill, Cameron Cowles, John Daily, Tyler Abiew, Heather Doerksen, Ash Lee, Madison Desjarlais, Erin Kerr, Nicole Muñoz, Christopher Attadia, Jason Bryden, Raugi Yu, Izaak Smith, Keith Dallas, P.J. Prinsloo, Colin Decker, Charles Jarman, Garvin Cross, Chris Bradford, Graham MacDonald, David Stanfield, Randall Montgomery, Hope Levy, Anjelah Johnson-Reyes, Devon Werkheiser, Chris Colfer, David Z. Price, Hudson Thames, Francisco Ramos, Bernardo De Paula, Eddie 'Piolin' Sotelo, Todd Glass, Ryan Devlin, Jeffrey Garcia, King Kedar, Liza Lapira, Jack McGee, Josh Gad, Giovanni V. Giusti, Mosie Hackett, Sydney Imbeau, Michael Teigen / Süre: 99 dakika
 

 

2010 yılına ait, Marmaduke adlı bu filmde; banliyö sakini Phil ve Debbie Winslow aileleri için büyük bir karar verdiklerinin farkındalığıyla Kansas'tan Orange County'e taşınırlar.

Yepyeni bir ev ve iş çevresine alışmak için kendilerine şans tanıyan çiftin ufak bir sorunu vardır: Sevgili köpekleri Marmaduke.
 


Aile taşındıkları bu yeni yere uyum sağlamakta pek zorluk çekmese de taşınırken yanlarında getirdikleri Danua cinsi köpekleri Marmaduke, Orange County'e pek alışacak gibi gözükmüyordur.

Marmaduke için burada yepyeni bir yaşam başlamıştır ve o sahipleri Winslow'lar kadar kolay adapte olacak gibi değildir.

Emma Stone, Brad Anderson'ın aynı adlı çizgi romanından uyarlanan bu filmde Marmaduke'a âşık olan enerjik bir Avustralyalı Çoban köpeğini seslendirmiştir.

 

Adı Çıkmış

Yönetmen: Will Gluck / Oyuncular: Emma Stone, Penn Badgley, Amanda Bynes, Dan Byrd, Thomas Haden Church, Patricia Clarkson, Cam Gigandet, Lisa Kudrow, Malcolm McDowell, Aly Michalka, Stanley Tucci, Fred Armisen, Juliette Goglia, Jake Sandvig, Morgan Rusler, Nikki Tyler-Flynn, Braeden Lemasters, Mahaley Patel, Jameson Moss, Blake Hood, Bryce Clyde Jenkins, Neil Soni, Stacey Travis, Bonnie Burroughs, Eddie Applegate, Norma Michaels, Yolanda Snowball, Andrew Fleming, Johanna Braddy, David Gore, Lalaine, D'Anthony Palms, Ryan Parker, Rawson Marshall Thurber, Christopher De Lorenzo, Jillian Johnston, Nancy Karr, Clay Black, Bradley Charles Etheridge, Veerta Motiani, Michael Strauss, Lance Kerfuffle, Drew Koles, Max Crumm, Jeremiah Hu, Jessica Jann, Danni Katz, Jason Kropik / Süre: 92 dakika
 

 

Nathaniel Hawthorne'in Türkiye'de de Kızıl Damga adıyla yayınlanmış olan 1850 tarihli tarihi aşk romanı The Scarlet Letter'ın Amerika'da bir lisede geçen modern bir uyarlaması olan, 2010 yılına ait, Easy A adlı bu gençlik komedisi; bir genç kızın okulun içinde cinsel olarak uğradığı iftira ve dedikodulardan sonra başından geçen komik olayları anlatıyor.
 


Filmde, kendisiyle ilgili çıkan dedikodulardan dolayı rezil olmak üzere olan bir genç kız bunu bir fırsata çevirerek herkesi kışkırtan yeni bir kişiliği benimsemeye karar verir.

Nihayetinde iftiralar ve dedikodular onu okulda daha popüler yapar ve maddi açıdan da iyi bir seviyeye taşır.
 


Aslen oldukça sıradan bir lise öğrencisi olan Olive'ın uğradığı iftiralar sonrasında okulda değişen konumuyla, kendi yöntemleri dahilinde başa çıkmaya çalışmasını canlandıran Emma Stone hayat verdiği Olive karakteriyle Müzikal veya Komedi Dalında En İyi Kadın Oyuncu dalında BAFTA ve Yükselen Yıldız Ödülü için Altın Küre Ödülleri'nde aday gösterildi.

Emma Stone'un bu komik ve tatlı performansı filmin başarısındaki ana kaynak olarak kabul edildi ve bu rol ona En İyi Komedi Performansı dalında MTV Film Ödülü'nü kazandırdı.

 

Arkadaştan Öte

Yönetmen: Will Gluck / Oyuncular: Emma Stone, Justin Timberlake, Mila Kunis, Patricia Clarkson, Jenna Elfman, Bryan Greenberg, Richard Jenkins, Woody Harrelson, Nolan Gould, Andy Samberg, Shaun White, Andrew Fleming, Catherine Reitman, Courtney Henggeler, Masi Oka, Tiya Sircar, Christopher T. Wood, Lili Mirojnick, Rupak Ginn, Duane R. Shepard Sr., Chike Johnson, Angelique Cabral, Lance Kerfuffle, Jerry Ying, Jerry Hyman, Nick Lee, Jason Sung Lee, Michael Morris, Brooklyn McLinn, Timothy Bish, LaJon Dantzler, Angel Feliciano, Laura Fremont, Nicole Guidetti, Alicia Mazepa, Mayumi Miguel, Jermaine Montell, Joanna Numata, Danielle Polanco, Wes Pope, Steven Rosa, Seth Stewart, DeAnna Walters, Adam Zotovich / Süre: 109 dakika
 

 

2011 yılına ait, Friends with Benefits adlı bu cesur romantik komedi filminde; birbirlerinden elektrik alan bir işe alım sorumlusu ve bir sanat direktörü, duygusal bir bağlılık olmadan sadece cinselliğe dayalı bir arkadaşlık kurmaya karar verir.

Dylan ve Jamie evlenip çoluk çoluğa karışmayı akıllarından bile geçirmemektedir; New York'ta faaliyet gösteren bir şirketin insan kaynaklarında yöneticilik yapan Jamie, hatırı sayılır yetenek avcılığı becerilerini kullanarak Los Angeles'ta çalışan ve sanat yönetmenliği yapan Dylan'ı New York'taki rüya gibi bir işi kabul etmesi için ikna edince, birbirlerine ne kadar benzedikleri çabucak anlaşılır.
 


O kadar çok başarısız ilişki yaşamışlardır ki, ikisi de aşktan vazgeçip eğlenceye odaklanmaya hazırdır.

Dylan New York'a taşınmaya karar verince ikili de düzenli olarak bir araya gelmeye başlarlar.

Aşkın Hollywood filmleri tarafından pompalanan bir masal olduğuna dair ortak inançlarını paylaşıp eğlenirler ve böylece, leziz derecede seksi, kasıtlı olarak yetişkinlere yönelik bir deneye girişirler.
 


Bağlanma fikrine soğuk bakan ve ilişkilerin Hollywood romantik komedilerindeki gibi mutlu sonla bitmediğine inanan bu ikili, birbirlerini tanıdıkça etliye sütlüye bulaşmadan ve gönül işlerine karışmadan bu modern ilişki tarzını yeni şeyler keşfederek sürdürmeyi denerler.

Duyguları katmadan cinsellik yaşamaya çalışan iki arkadaşın ilişkilerinin dönüşümünü gözler önüne seren bu filmde; Emma Stone hayat verdiği Kayla rolüyle küçük ama yine dikkate değer bir performans sergilemiştir.

 

Çılgın Aptal Aşk

Yönetmen: Glenn Ficarra, John Requa / Oyuncular: Emma Stone, Steve Carell, Ryan Gosling, Julianne Moore, Lio Tipton, Jonah Bobo, Joey King, Marisa Tomei, Beth Littleford, John Carroll Lynch, Kevin Bacon, Liza Lapira, Josh Groban, Mekia Cox, Julianna Guill, Zayne Emory, Crystal Reed, Joanne Brooks, Reggie Lee, Caitlin Thompson, Karolina Wydra, Tracy Mulholland, Katerina Kopel, Janine Barris, Jenny Mollen, Charlie Hartsock, Algerita Wynn, Wendy Worthington, Dan Butler, Tiara Parker, Laurel Coppock, Rasika Mathur, Joshua Sternlicht, Jasen Salvatore, Michael Long, Dillon Neaman, J-ray, Janae Nicole Caudillo, Christopher Darga, Rich Hutchman, Richard Steven Horvitz, Lauren Stone, Megan James, Rebecca Flinn-White, Billy Atchison, Ehrin Marlow, David Orosz, Camille Abelow, Maija Polsley, Christian Pitre, Heather La Bella, Georgia Hurd, Lisa Brown, Tingting Yu, Raena Cassidy, Ami Haruna, Jessica Diz, Tania Wagner, Georgia Treantafelles, Holly Daniels / Süre: 118 dakika
 

 

2011 yılına ait, Crazy, Stupid, Love. adlı bu filmde; boşanınca sudan çıkmış balığa dönen Cal, kadınları nasıl etkileyeceğini iyi bilen çapkın bir adamdan yardım alır, ancak tam da o sırada bu çapkın adam hayatının aşkıyla karşılaşmak üzeredir.

Artık kırklı yaşlarına gelmiş, tutucu bir adam olan Cal Weaver'ın rüya gibi hayatı vardır: İyi bir işe, güzel bir eve, harika çocuklara sahiptir ve lise yıllarından olan aşkıyla evlidir.
 


Fakat eşi Emily'nin kendisini aldattığını ve boşanmak istediğini öğrendiğinde "mükemmel" hayatı hızla tepetaklak olur.

Lise aşkı ile evli olduğundan başka kimseyle flört etmemiş olan Cal, sudan çıkmış balığın canlı örneğidir.

Boş olduğu akşamları yerel bir barda tek başına somurtarak geçiren talihsiz adam, yakışıklı çapkın Jacob Palmer tarafından himayesine alınır.

Cal'in eşini unutması ve hayatını yaşamaya başlamasını sağlama çabası içindeki Jacob, Cal'in gözünün önündeki seçeneklere açar: Flörtçü kadınlar, erkeksi içkiler ve yepyeni bir stil anlayışı.
 


Cal ve Emily tamamen yanlış yerlerde sevgiyi ararken onların 13 yaşındaki oğlu Robbie, 17 yaşındaki çocuk bakıcısı Jessica'ya âşık olur, ancak Jessica ise Cal için yanıp tutuşmaktadır.

Böylelikle bir yandan yeni hayatını yoluna koymaya çalışan Cal bir yandan da ergenliğe giren çocuklarıyla ilişkisini dengelemeye çalışır ama bu arada kendini bir aşk üçgenini çözmeye çalışırken bulur.
 


Bu sırada Cal'in kendisine örnek almaya çalıştığı Jacob o sırada baltayı bir taşa vurmuş gibidir, çünkü onun her kadında denediği ve başarıyla sonuçlandırdığı yöntemleri ağına düşürmeye çalıştığı Hannah'ya karşı pek işlemiyordur.

Dolayısıyla Jacob, profesyonelliğini ciddiye almayan ilk kadın olan Hannah'yı aklından bir türlü çıkaramıyordur.

Kariyerleri boyunca yolları defalarca kesişecek olan Ryan Gosling ve Emma Stone'un ilk kez beraber rol aldıkları bu filmde Steve Carell ve Julianne Moore ikilisinin hukuk fakültesi mezunu kızları Hannah olarak seyirci karşısına çıkan Emma Stone, etkileyici performansı kadar Ryan Gosling'le olan uyumuyla da dikkatleri üzerine çekti.

 

Duyguların Rengi

Yönetmen: Tate Taylor / Oyuncular: Emma Stone, Viola Davis, Bryce Dallas Howard, Octavia Spencer, Jessica Chastain, Ahna O'Reilly, Allison Janney, Anna Camp, Eleanor Henry, Emma Henry, Chris Lowell, Cicely Tyson, Mike Vogel, Sissy Spacek, Brian Kerwin, Wes Chatham, Aunjanue Ellis, Ted Welch, Shane McRae, Roslyn Ruff, Tarra Riggs, Leslie Jordan, Mary Steenburgen, Tiffany Brouwer, Carol Lee, Carol Sutton, Millicent Bolton, Ashley Johnson, Ritchie Montgomery, Don Brock, Florence 'Flo' Roach, Nelsan Ellis, David Oyelowo, LaChanze, Dana Ivey, Becky Fly, Sheerene Whitfield, Cleta Elaine Ellington, Henry Carpenter, John Taylor, Charles Cooper, Diana Cooper, Coyt Bailey, Wade Cottonfield, Kelsey Scot, Amy Beckwith, Sloane Fair, Anna Jennings, Lauren Miller, Elizabeth Smith, Mary Taylor Killebrew, Kathryn Ursy, Stephanie Ward / Süre: 146 dakika
 

 

New York Times En Çok Satanlar listesinde bir numara olan ve hakkında çok konuşulan bir kitaptan uyarlanan, 2011 yılına ait, The Help adlı bu dokunaklı, esprili ve umut dolu film; değişim yaratabilmekle ilgili evrensel bir konuyu kadrajına alıyor ve üç cesur kadının şehirdeki katı kuralları ve genel kabul görmüş davranışları, aralarında gelişen alışılmadık bir arkadaşlıkla nasıl bozduklarının hikayesini anlatıyor.

Eugenia Phelan, bir genç kız olarak iyi eğitim aldığı okuldan mezun olduğunda Mississippi'de birlikte büyüdüğü diğer kız arkadaşları gibi evlenip, çocuk yapmak yerine kendine bir meslek edinmek ister.

Böylelikle bir yazar olmayı kafasına koyan genç kız, ailesinin beklentilerini de boşa çıkartarak yerel bir gazetede küçük bir köşe sahibi olur.
 


Ev işlerinde püf noktalarını yazdığı bu minik köşe için en yakın arkadaşının hizmetçisi Aibileen'dan yardım ister ve böylece New York'taki bir kitap editörünün zoruyla kendisini sıra dışı bir projenin gelişim sürecinde bulur.

Bu gizli projede dokunaklı hikayeler yazmaya başlayınca ona bu ilhamı veren hizmetçi Aibileen ve aşçı Minny'nin anlattığı gerçek insan öykülerinden çok etkilenir.

Nihayetinde bu beklenmedik ittifaktan, önemli bir kardeşlik doğar ve bu cesur kadınların hepsi, onları tanımlayan sınırları aşma cesaretini kendilerinde bularak bu sınırların bazen aşılmak için konulduğunu fark eder.
 


Bu zamana kadar üstlendiği rollerin dışına çıkarak sınırlarını zorlamak isteyen Emma Stone bu filmde, Afrikalı-Amerikalı hizmetçilerin hayatlarını öğrenen hevesli bir yazar olan Eugenia "Skeeter" Phelan olarak rol aldı.

Rol için hazırlanırken Güney aksanıyla konuşmayı öğrendi ve edebiyat ve film aracılığıyla Sivil Haklar Hareketi konusunda kendini eğiterek bu rolüne hazırlandı.

Film, En İyi Film dalında Akademi Ödülü'ne aday gösterildi ve Kadın Film Eleştirmenleri Birliği ve Yayın Film Eleştirmenleri Derneği'nden En İyi Topluluk Oyuncusu ödülünü kazandı.

 

İnanılmaz Örümcek-Adam

Yönetmen: Marc Webb / Oyuncular: Emma Stone, Andrew Garfield, Rhys Ifans, Denis Leary, Martin Sheen, Sally Field, Irrfan Khan, Campbell Scott, Embeth Davidtz, Chris Zylka, Max Charles, C. Thomas Howell, Jake Keiffer, Kari Coleman, Michael Barra, Leif Gantvoort, Andy Pessoa, Hannah Marks, Kelsey Asbille, Kevin McCorkle, Andy Gladbach, Ring Hendricks-Tellefsen, Barbara Eve Harris, Stan Lee, Danielle Burgio, Tom Waite, Keith Campbell, Steve DeCastro, Jill Flint, Mark Daugherty, Milton González, Skyler Gisondo, Charlie DePew, Jacob Rodier, Vincent Laresca, Damien Lemon, Ty Upshaw, James Chen, Alexander Bedria, Tia Texada, Jay Caputo, John Burke, Terry Bozeman, Jennifer Lyons, Michael Massee, Amber Stevens West / Süre: 136 dakika
 

 

2012 yılına ait, The Amazing Spider-Man adlı süper kahraman serisinin yeniden çekilen ve bilindik bir hikâyeyi bu defa kişisel bir perspektiften anlatan bu filminde; lise öğrencisi Peter Parker, baş düşmanı Kertenkele'yle karşılaşırken yeni güçlerini ustaca kullanmayı öğrenir.

Gerçek ailesi tarafından terk edildikten sonra dayısı ve yengesinin büyüttüğü Peter Parker sosyal hayatta zayıf karakterli, her ergenin yaşadığı "Ben kimim? Nereye aitim?" sorunları ile mücadele eden lise çağında bir gençtir.
 


Bir yandan da Gwen Stacy'ye kör kütük aşıktır.

Bir gün babasına ait bir çanta bulan Parker, anne ve babasının ortadan kaybolmasının ardındaki sırları çözmeye karar verir.


Karşısına Oscorp şirketi ve babasının eski ortağı olan Dr. Curt Connor'ın laboratuvarı çıkınca, artık hiçbir şey Peter Parker için eskisi gibi olmayacaktır.

Sevilen kahraman Örümcek Adam'a bu kez Andrew Garfield'ın hayat verdiği serinin bu ilk filminde, gerçek ailesi tarafından terk edilmiş Peter Parker'ın Örümcek Adam'a nasıl dönüştüğü anlatılırken Emma Stone bu filmde Örümcek Adam'ın büyük aşkı Gwen Stacy olarak karşımıza çıkmıştır.

 

Suç Çetesi

Yönetmen: Ruben Fleischer / Oyuncular: Emma Stone, Sean Penn, Holt McCallany, Wade Williams, James Landry Hébert, Ambyr Childers, Josh Brolin, Mick Betancourt, Mac Brandt, Brandon Molale, Michael Papajohn, Jeff Wolfe, Anthony Molinari, Austin Highsmith Garces, Ryan Gosling, Neil Koppel, Jack McGee, Mireille Enos, Evan Jones, James Carpinello, Troy Garity, Austin Abrams, Lucy Davenport, Sullivan Stapleton, John Aylward, Dennis Cockrum, Jack Conley, Sky Paley, Michael C. Mahon, David Fleischer, Nick Nolte, Josh Pence, Anthony Mackie, De'aundre Bonds, Robert Patrick, Michael Peña, Giovanni Ribisi, Maxwell Perry Cotton, Haley Strode, Scott Beehner, Matt Knudsen, Lucas Fleischer, Jon Polito, Lance Barber, Michael Bacall, Dale Gibson, Rick Marcus, Mickey Giacomazzi, Cazimir Milostan, Don Harvey, Darrell Davis, Anthony De Longis, Michael Owen, Tom Hallick, Esther Scott, Jonny Coyne, Christopher Doyle, Max Daniels, Danny Wynands, Derek Mears, Yvette Tucker, Derek Graf, Anne Leighton / Süre: 113 dakika
 

 

2013 yılına ait, Gangster Squad adlı suç ve dramı birbirine harmanlayan bu film; Los Angeles Times gazetesinin Gangster Takımının Hikayeleri (Tales From The Gangster Squad) başlıklı makalelerinden esinlenerek çekildi.

Paul Lieberman tarafından yazılan bu makale, 1940'ların Yahudi Mafyasında yer alan Meyer Harris 'Mickey' Cohen'in kişisel profilini ve mafyanın gerçek, gizli ve kayıt dışı kalmış hikayesini anlatıyordu.
 


1949'un Los Angeles kenti, Brooklyn doğumlu, zalim ve doğuştan kalpazan Mickey Cohen'in kontrolü altındadır; uyuşturucu, silah ve kadın ticaretini tek elden yürüten Cohen, Chicago'da yapılan tüm büyük bahislerden kirli kazanç elde ederek bu şehirdeki şovu yönetirken güçlü mafya adamlarının yanı sıra yerel polisi ve hatta politikacıları da arkasına almıştır.

Los Angeles Polis Departmanı'nda kimse karşısına çıkmaya cesaret edemezken birime dışardan destek vermekle görevlendirilen Teğmen John O'Mara ve Jerry Wooters, Cohen'in işlerine çomak sokmayı kafalarına koymuştur.

Ryan Gosling ve Emma Stone'un artık bir ikiliye dönüşmeye başladığını gösteren bu filmde Emma Stone hayat verdiği Grace Faraday rolü ile yine göz doldurdu.

 

Crood'lar

Yönetmen: Kirk DeMicco, Chris Sanders / Oyuncular: Emma Stone, Nicolas Cage, Ryan Reynolds, Catherine Keener, Cloris Leachman, Clark Duke, Chris Sanders, Randy Thom / Süre: 98 dakika
 

 

2013 yılına ait, The Croods adlı bu animasyon; kendilerini o güne kadar her türlü tehlikeden koruyan mağaraları bir deprem sonrası yerle bir olduktan sonra uzun bir yolculuğuna çıkan, dünya üzerindeki ilk ailenin tarih öncesi ve komik maceralarını anlatıyor.

Depremden sonra mağaralarından ayrılmak zorunda kalan bu ilk çağ insanları yaşadıkları yerden ayrılıp yeni bir yer arayışına geçmiştir.

Büyüleyici güzellikte bir tabiatta seyahat eden Crood'lar, fantastik yaratıkların da bulunduğu inanılmaz bir dünya olduğunu gördüklerinde dünyaya dair tüm fikirleri değişir.
 


Ama bu sırada eşine ve çocuklarına oldukça düşkün bir baba olan Crug ailesiyle yola çıktığında yolculuk esnasında bir sürü macera ile karşılaşırlar ve Guy adında bir kâşif ile tanışırlar.

Oğulları Thunk bu gidişattan gayet memnundur ve babasıyla çok iyi anlaşır, inatçı kaynana Gran damadı Grug'ı sivri diliyle sürekli iğnelemektedir, küçük Sandy Crood ise ailesinin en öfkeli ferdidir.

İsyankâr Eep ise aile otoritesini her daim reddeden, hayatı yaşamak isteyen, mağaranın dışındaki hayatı çok merak eden ve babasının koyduğu kurallara asla uymayan asi bir genç kızdır.
 


Bu zamana kadar "korku iyidir, değişim kötüdür" düşüncesiyle yaşayan kabile bu sırada ateşi icat eden bu kaşifle karşılaşınca hayatları da tamamen değişir.

Ancak hayatta kalmak için bu kâşife ihtiyaçları olduğunu bilen Grug, Eep'in ondan çok etkilendiğini fark eder ve bu gençten kızını korumak için elinden geleni yapar.

En İyi Animasyon dalında Akademi Ödülü'ne aday gösterilen bu filmde Emma Stone kabilenin asi kızı Eep'i seslendirmiştir.

 

İnanılmaz Örümcek-Adam 2

Yönetmen: Marc Webb / Oyuncular: Emma Stone, Andrew Garfield, Jamie Foxx, Dane DeHaan, Colm Feore, Felicity Jones, Paul Giamatti, Sally Field, Embeth Davidtz, Campbell Scott, Marton Csokas, Louis Cancelmi, Max Charles, B.J. Novak, Sarah Gadon, Michael Massee, Jorge Vega, Bill Heck, Teddy Coluca, Helen Stern, Aidy Bryant, Cal McCrystal, Anslem Richardson, Mark Doherty, James Colby, Kari Coleman, Skyler Gisondo, Charlie DePew, Robert Newman, Adrian Martinez, Thaddeus Phillips, James McCauley, Rachael Winegar, David Shabtai, Greg Connolly, Timothy Adams, Tug Coker, Jabari Gray, Jamie Lynn Concepcion, Pat Kiernan, Jessica Abo, Clem Cheung, Dusan Hyska, Andrei Runtso, Brennan Taylor, Slate Holmgren, Drew Beasley, Matthew Tronieri, Dario Barosso, Salvatore Rossi, Peter KT Tzotchev, Paul Urcioli, David Shih, Daniel Gerroll, Brian McElhaney, Jonathan Braylock, Steven Hauck, J.D. Walsh, Stan Lee / Süre: 142 dakika
 

 

2012'de izleyici karşısına çıkan The Amazing Spider-Man adlı filmin devamı niteliğini taşıyan bu film; dönüşümünü tamamlayıp Örümcek Adam yeteneklerini elde eden Peter Parker'in hikayesine kaldığı yerden devam ediyor.

Örümcek Adam, eski dostu Harry Osborn'un da dönmesiyle bütün düşmanlarının ortak noktası olan OsCorp'u keşfetmiş olur.
 


Bu filmle birlikte kahramanlığın sorumluluk isteyen zorlu yanlarına şahit olmaya başlayan Peter Parker'ın her günü daha karmaşık, daha yoğun geçer.

Bir yandan kahramanlığa alışmaya, diğer yandan ise Gwen'le vakit geçirmeye çalışırken sahip olduğu yeteneklerin büyük bedeli en korkutucu haliyle karşısına dikilir.
 


Bu arada Peter, Gwen'in babasına kızından uzak durarak onu koruyacağına dair verdiği sözü de unutmamıştır, ama bu konuda çok da başarılı değildir.

New York'u tehdit eden en büyük tehlikelerden biri olan Electro bir anda ortaya çıktığında Peter Parker'ın şimdiye dek gördüğü en güçlü düşmanını alt etmesi gerekir.
 


Peter Parker'ın geçmişine dair ortaya çıkan yeni ipuçlarıysa Örümcek Adam'ın hayatının gidişatını derinden etkileyecektir.

Gwen Stacy rolünü yeniden canlandıran Emma Stone bu rol ile Çocukların Seçimi Ödülleri'nde En Sevilen Kadın Oyuncu ödülünün de sahibi olur.

 

Sihirli Ay Işığı

Yönetmen: Woody Allen / Oyuncular: Emma Stone, Colin Firth, Antonia Clarke, Natasha Andrews, Valérie Beaulieu, Peter Wollasch, Jürgen Zwingel, Wolfgang Pissors, Sébastien Siroux, Simon McBurney, Ute Lemper, Catherine McCormack, Eileen Atkins, Erica Leerhsen, Jeremy Shamos, Hamish Linklater, Didier Muller, Marcia Gay Harden, Jacki Weaver, Ronald Alphonse, Ronald Baker, Kelly Keto, Olivier Marchevet, Georges-Edouard Nouel, Mark Sims, Rudolf Krause, Patrick Zard, Pedro Chomnalez, Jessica Forde, Paul Bandey, Lionel Abelanski, Baby Bauer, Pascal Duthuin, Kenneth Edelson, Lana Lienard / Süre: 97 dakika
 

 

2014 yılına ait, Magic in the Moonlight adlı bu film; Fransa'nın güneyinde, 1920'li yıllarda psişik türden değişik güçleri olan ve usta bir sihirbaz tarafından sahtekarlıkla suçlanan Sophie ile Stanley'in yaşadıkları romantik aşk dolu serüveni anlatıyor.

Aksi ve kibirli bir İngiliz olan Stanley, ünlü bir sihirbazdır; bir yandan da öbür dünyayla iletişim kurduğunu iddia eden medyumların foyasını ortaya çıkarmak için yanıp tutuşmaktadır.
 


Bu medyumlardan bir tanesi de Sophie'dir; Stanley'in amacı bu Amerikalı medyumu bir dolandırıcı olarak ifşa etmektir.

Stanley, çocukluk arkadaşı Howard Burkan'ın zorlamasıyla Catledge ailesinin Fransız Rivieara'sındaki malikanesine gider.
 


Sophie'yle zaman geçirmeye başlayan Stanley, giderek onun gerçekten ruhlarla iletişim kurabildiğine inanmaya, daha da kötüsü bu güzel kadına âşık olmaya başlar.

Woody Allen'in yönetmenliğini üstlendiği bu filmde Sophie karakterine hayat veren Emma Stone filmin başrolünü Colin Firth ile paylaşmıştır.

 

Atmaca veya (Cahilliğin Umulmayan Erdemi)

Yönetmen: Alejandro G. Iñárritu / Oyuncular: Emma Stone, Michael Keaton, Kenny Chin, Jamahl Garrison-Lowe, Zach Galifianakis, Naomi Watts, Jeremy Shamos, Andrea Riseborough, Katherine O'Sullivan, Damian Young, Keenan Shimizu, Akira Ito, Natalie Gold, Merritt Wever, Edward Norton, Michael Siberry, Clark Middleton, Amy Ryan, William Youmans, Lindsay Duncan, Paula Pell, David Fierro, Hudson Flynn, Warren Kelley, Joel Marsh Garland, Brent Bateman, Donna Lynne Champlin, Valentino Musumeci, Taylor Schwencke, Craig muMs Grant, Kyle Knauf, Dave Neal, Kelly Southerland, Roberta Colindrez, Catherine Peppers, Frank Ridley, Janis Corsair, Rakesh Shah, Bill Camp, Malachi Weir, Jackie Hoffman, Stephen Adly Guirgis, Glenn Wein, Ebrahim Jaffer, Rain Noe, Susan Blackwell, Anna Hardwick, Dusan Dukic, Helena-Alexis Seymour, Ian Finlay / Süre: 119 dakika
 

 

2014 yılına ait, Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance) adlı kara komedi türündeki bu filmde; süper kahraman karakteriyle tanınan ama unutulduktan sonra çöküşü hızlanan bir oyuncunun Broadway sahnelerine dönerek yeniden parlama çabası anlatılıyor.

Bir zamanlar ikonik bir süper kahramanı canlandıran Riggan zamanla popülerliğini yitirir.
 


Bununla birlikte Broadway'de kendi yönettiği ve başrolünde yer aldığı bir oyunun son hazırlıklarını yaparken egosuyla savaşmaya başlayınca ailesini, kariyerini ve kendisini yeniden iyileştirmesi gerekir.

Riggan sahneye çıkma hazırlıkları yaparken en başta Mike Shiner ardından ise oyuncu olan sevgilisi Laura, kişisel asistanlığını yürüten kızı Sam ve mükemmeliyetçi eski karısı Sylvia ile baş etmek durumunda kalır.
 


Birçok açıdan bu göze alınması zor bir hamledir ancak sinemanın bu eski süper kahramanı için bu yaratıcı hareket, kendisinin sadece Hollywood'dan ibaret olmadığını göstermek ve insanların gözünde sanatçılığını meşru hale getirmek için büyük bir fırsattır.
 


"Easy A", "Crazy, Stupid, Love.", "The Help" ve "The Amazing Spider-Man" gibi filmlerle A sınıfı oyuncular arasındaki yerini sağlamlaştıran Emma Stone kendisini Oscar radarına sokan bu filmde, geçmişteki rollerinin etkisinden kurtulamayan ve yavaştan kaybetmeye başladığı şöhretini bir Broadway oyunuyla canlandırmaya çalışan Riggan'ın asi kızı Sam'i canlandırmıştır.

Emma Stone, karakterinin ünlü monolog sahnesindeki performansı başta olmak üzere filmdeki rolüyle En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu kategorisinde Oscar adaylığı elde etmiştir.

 

Mantıksız Adam

Yönetmen: Woody Allen / Oyuncular: Emma Stone, Joaquin Phoenix, Joe Stapleton, Nancy Carroll, Allison Gallerani, Brigette Lundy-Paine, Katelyn Semer, Betsy Aidem, Ethan Phillips, Jamie Blackley, Leah Anderson, Paula Plum, Nancy Giles, Henry Stram, Geoff Schuppert, Parker Posey, Robert Petkoff, Alex Dunn, Ron Chez, Tamara Hickey, Sophie von Haselberg, Ben Rosenfield, Michael Goldsmith, Lindsey McWhorter, Meredith Hagner, Jaime Rosenstein, Susan Pourfar, Gary Wilmes, David Aaron Baker, Nancy Villone, Christine Mascott, Tom Kemp, Britt Faulkner, Marina Re, David Pittu, Mark Zeisler, Adrienne Taylor, Tina Benko, Kate McGonigle / Süre: 95 dakika
 

 

2015 yılına ait, Irrational Man adlı bu film; varoluşsal bir krizin ortasında olan orta yaşlardaki bir felsefe profesörünün hikayesini anlatıyor.

Politik aktivizmden okulda verdiği derslere kadar yaptığı hiçbir şeyle fark yaratamadığına inanan, son dönemlerde yaşamaktan zevk almayan Profesör Abe Lucas duygusal anlamda dibe vurduğu böylesi bir dönemde hayatında yeni bir sayfa açmak için küçük bir kasabaya taşınır ve buradaki üniversitede ders vermeye başlar.
 


Burada tanıştığı Rita Richards, aynı üniversitede hocalık yapan, mutsuz bir kadındır ve Abe'den onu mutsuzluğunun en büyük kaynağı olan evliliğinden kurtarmasını istemektedir.

Dersini alan gençlerden biri olan Jill ise sınıfın en parlak öğrencisidir ve zamanla ikisi arasındaki arkadaşlık ilerler.
Jill, sevgilisi Roy ile uzun süredir mutlu bir birliktelik yaşasa da Abe'in ıstırap dolu, sanatçı kişiliğini ve egzotik geçmişini karşı konulamaz derecede çekici bulmaya başlar.
 


Abe'in her geçen gün bir yenisi eklenen davranış bozukluklarına rağmen Jill'in ona karşı hissettiği duygular güçlenmektedir.

Abe ve Jill birlikte vakit geçirdikleri günlerden birinde bir yabancının konuşmasına kulak misafiri olurlar.

Abe kadının anlattıklarından fazlasıyla etkilenir ve kendisi de dahil birçok kişinin hayatını derinden etkileyecek bir karar alır.
 


Fakat bu karar Jill, Rita ve kendi hayatını sonsuza dek değiştirecek bir dizi olayın ilk halkası olur.

Bir kez daha Woody Allen'ın yönetmenliğini üstlendiği bir film için kamera karşısına geçen Emma Stone bu filmde, felsefe hocasının ilgisini çeken Jill Pollard adındaki bir öğrenciye hayat vermiştir.

 

Aloha

Yönetmen: Cameron Crowe / Oyuncular: Emma Stone, Bradley Cooper, Rachel McAdams, Bill Murray, John Krasinski, Danny McBride, Alec Baldwin, Bill Camp, Jaeden Martell, Danielle Rose Russell, Michael Chernus, Edi Gathegi, Dennis Bumpy Kanahele, Elizabeth Marvel, Ivana Milicevic, Fahim Fazli, Semere-Ab Etmet Yohannes, Kaui Kauhi, Westley LeClay, R. Kunani Nihipali, R. Ipo Nihipali, Led Kaapana, Mike Kaawa, Guyton Galdeira, Les Bramlett, Don D. Davis III, Jarrett Pieske, Jacob S. Sotiriadis, Steven M. Murdzia, Kelly Oxford, Jennifer Roscoe, Giovanni Marone, Kenneth Matepi, Jillian Torango, Sugar Lyn Beard, Dmitri Raskes, Mitch Wojnowski, Roman L. Reznikov, Alexander Terebenkov, Guy Hagi, Mapuana Makia, Lisa Tam, Becky Zienkiewicz, Jessica Morgan Southworth, Calvin Dorn, Robert P. Moore, Stone Griffith, Olana Margaret Ai / Süre: 105 dakika
 

 

2015 yılına ait Aloha adlı bu filmde; askeri orduda silah uzmanı olarak görev yapan Brian Gilcrest çevresindeki insanlar tarafından çok sevilen biri değildir, bu yüzden genelde bir akıllı bilgisayar onun en yakın arkadaşı gibidir.
 


Hawaii'de yeni kurulan askeri üsse giderek casus uydu sistemini inceleyip problem olup olmadığını bildirmesi gerekmektedir.
 


Bu görevde Allison Ng ile birlikte çalışıp sistemin başlatılmasına az bir süre kala tüm güvenlik önlemlerini gözden geçireceklerdir.
 


Ancak Brian burada evli ve iki çocuklu olan hayatının aşkı Tracy ile karşılaşacak, sonrasında ise kendini keşfedeceği yeni bir deneyime adım atacaktır.

Emma Stone başrollerini Bradley Cooper ile paylaştığı bu filmde Allison Ng adlı bir hava kuvvetleri pilotunu canlandırmıştır.

 

Popstar: Asla Durma

Yönetmen: Akiva Schaffer, Jorma Taccone / Oyuncular: Emma Stone, Andy Samberg, Jorma Taccone, Akiva Schaffer, Sarah Silverman, Maya Rudolph, Tim Meadows, Joan Cusack / Süre: 87 dakika
 

 

2016 yılına ait, Popstar: Never Stop Never Stopping adlı bu filmde; bir popstar son albümünde istediği satışları ve ilgiyi bulamayınca aklına popülerliğini korumak için bazı fikirler gelir ama bu fikirleri hayata geçirdiği anda ise onu çok daha eğlenceli anlar beklemektedir.
 


Emma Stone bu filmde "Turn Up the Beef" adlı bir şarkıyı seslendiren Claudia Cantrell adındaki bir pop yıldızına hayat verdiği çok küçük bir rolle izleyicinin karşısına çıkmıştır.

 

Aşıklar Şehri

Yönetmen: Damien Chazelle / Oyuncular: Emma Stone, Ryan Gosling, John Legend, J. K. Simmons, Rosemarie DeWitt, Finn Wittrock, Callie Hernandez, Sonoya Mizuno, Jessica Rothe, Tom Everett Scott, Josh Pence, Meagen Fay, Damon Gupton, Jason Fuchs, Marius de Vries, Anna Chazelle / Süre: 128 dakika
 

 

2016 yılına ait, La La Land adlı bu romantik müzikalde; yolları kesişen iki insanın hikayesini anlatıyor.

Hayatlarında yön bulmaya çalışan iki tutkulu insan Sebastian ve Mia'nın yolları, Los Angeles'ta trafiğin sıkışık olduğu bir gün kesişir.
 


Her ikisi de sanat tutkunu olan bu iki insan, hayallerini gerçekleştirme yolunda düşe kalka ilerlemektedir.

Sebastian geleneksel cazın kolonlardan yükseldiği bir kulüp açma hayalinde, Mia ise kafesinde çalıştığı film platosunda kendine uygun tüm oyunculuk seçmelerine katılarak bir rol kapma telaşındadır.
 


Büyük cesaret gerektiren hayalleri ve aralarında başlayan aşk, ikiliye adeta büyülü bir dünyanın kapılarını açacak ancak bu iki insanın kalpleri birbiri için atmaya başladığında ortaya çıkan manzarayı hayat şartları bozacak, onları yavaş yavaş hayallerinden uzaklaştırmaya başlayacaktır.
 


Emma Stone'un Ryan Gosling ile üçüncü kez bir araya gelmesini sağlayan bu modern zamana adanmış Hollywood masalında, oyuncu olmak için çaba verdiği sırada Sebastian ile tanışan Mia'ya hayat vermiş, müzikal türünü tekrardan popülerleştiren filmdeki bu performansıyla da En İyi Kadın Oyuncu Oscar ödülünü kazanmayı başarmıştı.

 

Ezeli Rekabet

Yönetmen: Jonathan Dayton, Valerie Faris / Oyuncular: Emma Stone, Steve Carell, Andrea Riseborough, Sarah Silverman, Bill Pullman, Alan Cumming, Elisabeth Shue, Austin Stowell, Natalie Morales, Jessica McNamee, Fred Armisen, Lewis Pullman, Martha MacIsaac, Mickey Sumner, Bridey Elliott, Eric Christian Olsen, Wallace Langham, Matt Malloy, Dan Bakkedahl, Chris Parnell, Bob Stephenson, John C. McGinley, James Mackay, Lauren Kline, Ashley Weinhold, Fidan Manashirova, Kaitlyn Christian, Mike Vogel / Süre: 121 dakika
 

 

2017 yılına ait, Battle of the Sexes adlı bu film; 1973 yılında gerçekleşen Riggs-King maçını ve öncesindeki süreci seyirciye aktarıyor ve teniste cinsiyet eşitliği için savaşan Billie Jean King ile eski şampiyon Bobby Riggs uzun zamandır merakla beklenen bir maçta karşı karşıya geliyor.

Yıllar önce çok popüler olan tenis sporu genel olarak erkekler tarafından oynandığı için bu sporu sadece erkekler yapabilirmiş gibi bir öngörü vardıysa da kadınlar da tenis oynuyordu fakat çok dikkat çekmiyordu.

Filmde de 1940'ların ünlü tenis yıldızı, sonradan yine tenis dünyasında önemli bir isim olarak kalmış olan Bobby Riggs, kadınların tenisinin çok alt seviye olduğunu açıkça savunduğu gibi 55 yaşında olmasına rağmen dünyadaki bütün kadın oyuncuları yenebileceğini söyler ve Avustralyalı Margaret Court'u da yendikten sonra o sıralar dünyanın en iyi oyuncularından Billie Jean King'e meydan okur.
 


Bu sırada medyanın baskısı altında olan King ve Riggs, kort dışında çok daha kişisel ve kompleks sorunlarla uğraşıyorlardı.

Eşinin de desteğiyle kurumlara karşı eşit ödemeler için savaşan King, aynı zamanda kendi cinsiyetiyle ilgili de boğuşmalar yaşıyordu.

Bu arada Riggs de mirası ve şöhretini, eski zamanlardaki ihtişamını tekrar yaşamak için riske atıyordu.

Ama her şeye rağmen erkekler ve kadınlar için düzenlenen eski ve yeni kendi alanlarında şampiyon olmuş bu iki kişinin tenis maçı için gerekli organizasyon yapılır.

Nihayetinde 1973 yılında oynanan dünyanın bir numarası Billie Jean King ile eski şampiyon Bobby Riggs arasındaki bu tenis maçı tarihe "The Battle of the Sexes" olarak geçer.
 


Billie ve Bobby birlikte; tenis kortlarının çok ötesine geçen ve dünyanın dört bir yanında erkeklerle kadınlar arasındaki tartışmaları canlandıran bir kültürel gösteriye hizmet ederler.

Bu muhteşem maç tüm zamanların en çok izlenen spor müsabakası olmuş, zamanın ruhunu yakalayıp cinsiyet ayrımcılığı üzerine dünya çapında bir gündem yaratmış ve aynı zamanda feminist hareketi de teşvik etmiştir.

Emma Stone bu kez başrolü Steve Carell ile paylaştığı bu filmde, efsanevi tenisçi Billie Jean King'e hayat vermiştir.

 

Sarayın Gözdesi

Yönetmen: Yorgos Lanthimos / Oyuncular: Emma Stone, Olivia Colman, Rachel Weisz, Emma Delves, Faye Daveney, Paul Swaine, Jennifer White, Lilly-Rose Stevens, Denise Mack, James Smith, Mark Gatiss, Horatio, Willem Dalby, Edward Aczel, Carolyn Saint-Pé, John Locke, Nicholas Hoult, Everal Walsh, Basil Eidenbenz, Declan Wyer, Anthony Dougall, James Melville, Timothy Innes, Joe Alwyn, Ben English, Wilson Mbomio, Peter Brookes, Gavin Henderson, Djordje Jovanovic, Sam Kemp, Hana McDowell, James Perrin, Luca Wiseman, Callum Lewin, Jenny Rainsford, Liam Fleming, Angela Hicks, Martin Pemberton / Süre: 119 dakika
 

 

2018 yılına ait, The Favourite adlı bu film; Marlborough Düşesi Sarah ile akrabası genç Abigail'in Kraliçe'nin gözüne girmek ve onun gözdesi olmak için girdikleri rekabeti konu almaktadır.

İngiltere ve Fransa'nın savaş halinde olduğu 18. yüzyılın başlarında Kraliçe Anne'in sırdaşı, danışmanı ve gizli sevgilisi olan Sarah Churchill, bir yandan narin Kraliçe'nin bozulan sağlığı ve onun değişken ruh hali ile ilgilenirken diğer yandan onun yerine ülkeyi yönetmektedir.
 


Bu sırada saraya yeni gelen hizmetçi Abigail, etkileyiciliği ile kendisini Leydi Sarah'a sevdirir.

Sarah, Abigail'i kanatlarının altına aldığında, Abigail de aristokratik köklerine dönme şansı bulur.

Savaşın siyaseti, Sarah için oldukça zaman alıcı hale geldiğinde, Abigail Kraliçe'nin arkadaşı olma görevini üstlenir ve onların övgüye değer dostlukları, Abigail'e emellerini gerçekleştirme şansı verir.
 


Saraya yeni gelen Abigail, kısa süre içinde Lady Sarah'nın yanında yükselerek Kraliçe'nin gözdesi olma yolunda Lady Sarah'ya meydan okuyarak hiçbir kadın, erkek ya da politik hamlenin yoluna çıkmasına izin vermeyecektir.
 


Bu filmde Abigail karakteriyle seyircinin karşısına çıkan Emma Stone, yükselme hırsıyla gözü kara bir şekilde saraydaki dengeleri değiştirmeye çalışan bu karaktere ustalıkla hayat verirken belki de bugüne dek üstlendiği rollerden çok daha farklı portre çizmeyi başarmıştır.

 

Zombieland 2

Yönetmen: Ruben Fleischer / Oyuncular: Emma Stone, Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Abigail Breslin, Zoey Deutch, Avan Jogia, Rosario Dawson, Luke Wilson, Thomas Middleditch, Victoria Hall, Victor Rivera, Ian Gregg, Devin Mojica, Rachel Luttrell, John Dixon, Ronny Mathew, Jess Durham, David Fleischer, Jenin Gonzalez, Felix Betancourt, Lucas Fleischer, Gianni Biasetti Jr., Ari Loeb, Anthony Dilio, Bill Murray, Julia Vasi, Al Roker, Lili Estefan, Joshua Alex Horowitz, Grace Randolph / Süre: 99 dakika
 

 

2019 yılına ait, Zombieland: Double Tap adlı bu filmde; yaklaşık 10 yıl önce bir felaket gerçekleşir ve insanlara bulaşan virüs yüzünden nüfusun büyük bir bölümü yaşayan birer ölü haline yani zombilere dönüşür.
 


Virüsün yayıldığı tarihten sonra nasıl insanlar yaşamak için kendilerine güvenli bölgeler oluşturmaya, hayatta kalmak için her şeyi yapmaya başlamışlarsa zombiler de aynı şekilde evrimleşmeye, değişmeye ve daha güçlü bir şekilde insanlara saldırmaktalardır.
 


Bu devam filminde kamera karşısına geçen Emma Stone yine Wichita'yı canlandırmıştır.

 

Crood'lar 2: Yeni Bir Çağ

Yönetmen: Joel Crawford / Oyuncular: Emma Stone, Nicolas Cage, Ryan Reynolds, Catherine Keener, Cloris Leachman, Clark Duke, Leslie Mann, Peter Dinklage, Kelly Marie Tran, Kailey Crawford, Chris Sanders, James Ryan, Gabriel Jack, Melissa Disney, Joel Crawford, Januel Mercado, Ryan Naylor, Artemis Pebdani / Süre: 95 dakika
 

 

2020 yılına ait, The Croods: A New Age adlı bu filmde; Crood'lar sivri dişli canavarlardan dünyanın sonunun gelmesine kadar paylarına düşen tehlike, felaketlerden kurtulmayı başarmıştır.

Fakat şimdi bugüne kadarki en büyük meydan okumayla karşı karşıyalardır; başka bir aile.

Crood'ların yaşamak için yeni bir yere ihtiyaçları vardır, o yüzden tarih öncesi ilk aile yuva diyebilecekleri daha güvenli bir yer arayışıyla dünyaya doğru yola çıkarlar.

Tüm ihtiyaçlarını karşılayan etrafı duvarlarla çevrilmiş, huzurlu cenneti keşfettiklerinde sorunlarının çözüldüğünü düşünürler; bir şey dışında, orada zaten başka bir aile yaşamaktadır: Betterman'lar.
 


Detaylı ağaç evleri, muhteşem icatları, taze ürünler aldıkları sulak arazileriyle Betterman'lar evrim merdiveninde Crood'lardan birkaç basamak yukarıdadır.

Crood'ları dünyanın ilk misafirleri olarak kabul ettiklerinde modern aile ile mağara ailesinin arasında gerilimin artması da fazla uzun sürmez.

Her şey kaybedilmiş gibi görünürken yeni bir tehdit her iki aileyi de duvarların güvenliğinin dışında, farklılıklarına kucak açacakları, birbirilerinden güç alacakları ve birlikte bir gelecek inşa edecekleri epik bir maceraya sevk eder.
Bu devam filminde Emma Stone yine seslendirmesiyle kabilenin asi kızı Eep'e hayat vermiştir.

 

Cruella

Yönetmen: Craig Gillespie / Oyuncular: Emma Stone, Emma Thompson, Joel Fry, Paul Walter Hauser, John McCrea, Emily Beecham, Mark Strong, Kayvan Novak, Kirby Howell-Baptiste, Jamie Demetriou, Niamh Lynch, Andrew Leung, Ed Birch, Dylan Lowe, Paul Bazely, Abraham Popoola, Leo Bill, Ninette Finch, Sarah Crowden, Harrison Willmott, Jack Barry, Asmara Gabrielle, Tom Turner, Thomas Padden, Carl Rice, Chris Ryman, Javone Prince, Hannah Stokely, Haruka Abe, Steve Edge, Richard David-Caine, Waleed Akhtar, Janet Henfrey, Elizabeth Marcano-Mortlock, Camilla Roholm, Joey Akubeze, Linette Beaumont, Conor Moloney, Robert Cawsey, Ed Kear, Sid Sagar, Jacqueline Chan, Hermione Gulliford, Surinder Duhra, Peter Singh, Geoffrey Burton, Helena Dowling, Paul Chowdhry, Tim Steed, John Mackay, Nathan Amzi, Trevor Laird, Joshua Hill, Michelle Greenidge, Jane How, Angela Sims, Tipper Seifert-Cleveland, Maeve Chadwick, Nell Chadwick, Billie Gadsdon, Ziggy Gardner, Joseph MacDonald, Florisa Kamara, Bobby, Quince, Cooper, Gizmo, Alfie, Bluebell, Nala, Dane, Dixie, Mozart, Amber, Siren, Captain, Patch, Willow, Marley, Parker, Ralph, Roscoe Burr / Süre: 134 dakika
 

 

Bu senenin en dikkat çeken yapımlarından olan Cruella adlı bu film; Disney'in klasik animasyonlarından 101 Dalmaçyalı'da yavru köpeklerin peşine düşen kötü karakter Cruella'nın, daha punk esintiler taşıyan alternatif bir orijin hikâyesini anlatıyor.

Animasyon dünyasının en kötü şöhretli ve modaya düşkünlüğüyle bilinen ikonik karakterlerinden biri olan Cruella'ya bu defa Emma Stone hayat veriyor.

1970'lerin Londra'sında punk rock devriminin ortasında geçen Cruella, tasarımlarıyla adını duyurmaya kararlı zeki ve yaratıcı bir kız olan Estella adında genç bir dolandırıcıyı konu alıyor.
 


Estella, onun haylazlık hevesini beğenen iki genç hırsızla arkadaş olur ve birlikte Londra sokaklarında kendilerine bir hayat kurarlar.

Estella'nın moda yeteneği, Emma Thompson tarafından canlandırılan, son derece şık ve korkutucu bir moda efsanesi olan Barones von Hellman'ın dikkatini çeker.

Ancak ilişkileri, Estella'nın karakterinin kötü tarafını kabul etmesine ve kaba, modaya düşkün ve intikam peşinde koşan Cruella'ya dönüşmesine neden olacak bir dizi olayı başlatır.

Emma Stone bu filmde, Estella-Cruella karakteri ile karşımıza çıkarken giderek karanlık tarafa kayan bir karakteri başarıyla canlandırıyor.

 

Diğer çalışmaları

  • Yeni Partridge Ailesi (The New Partridge Family, 2005, Televizyon filmi)
  • Medyum (Medium, 2005, Televizyon dizisi)
  • Zack ve Cody'nin Lüks Yaşamı (The Suite Life of Zack & Cody, 2006, Televizyon dizisi)
  • Ortadaki Malcolm (Malcolm in the Middle, 2006, Televizyon dizisi)
  • Şanslı Louie (Lucky Louie, 2006, Televizyon dizisi)
  • Yarış (Drive, 2007, Televizyon dizisi)
  • Robot Tavuk (Robot Chicken, 2011, Televizyon dizisi)
  • 30 Rock (2012, Televizyon dizisi)
  • Uyuyan Köpekler (Sleeping Dogs, 2012, Video oyunu)
  • iCarly (2012, Televizyon dizisi)
  • Çatlak Film (Movie 43: Segment "Veronica", 2013, Kısa film)
  • Will Butler: Anna (2015, Müzik video klibi)
  • Cumartesi Gecesi Canlı (Saturday Night Live, 2015, Televizyon dizisi)
  • Maya & Marty (2016, Televizyon dizisi)
  • Manyak (Maniac, 2018, Televizyon dizisi)
  • Hadi Dans Edelim (Let's Dance, 2018, Kısa film)
  • Paul McCartney: Kimin Umurunda (Paul McCartney: Who Cares, 2018, Kısa film)
  • Julio Torres'in En Sevdiğim Şekilleri (My Favorite Shapes by Julio Torres, 2019, Televizyon filmi)
  • Louis Vuitton: Coeur Battant (2019, Kısa film)
  • İnsan Beyninin Karmaşıklığı (The Mind, Explained, 2019, İnternet dizisi)
  • Sevgili Günlük: Dünyanın İlk Şakaları (Dear Diary: World's First Pranks, 2021, Kısa film)
  • İsimsiz Yunan Ulusal Opera Projesi (Untitled Greek National Opera Project, 2021, Kısa film)

Ödüller

  • 2008 Genç Hollywood Ödülleri: Heyecanlandıran Yeni Yüz (Superbad)
  • 2009 Hamptons Uluslararası Film Festivali: Yükselen Yıldızlar 'Breakthrough Performer' Ödülü (Paper Man)
  • 2011 ACCA (Awards Circuit Community) Ödülleri: En İyi Oyuncu Topluluğu (The Help)
  • 2011 BFCC (Black Film Critics Circle) Ödülleri: En İyi Topluluk (The Help)
  • 2011 Gençlerin Seçimi Ödülleri: En İyi Kadın Oyuncu: Romantik Komedi (Easy A)
  • 2011 Hollywood Film Ödülleri: Yılın Topluluğu (The Help)
  • 2011 MTV Film + TV Ödülleri: En İyi Komedi Performansı (Easy A)
  • 2011 NBR (National Board of Review) Ödülleri: Bir Toplulukla Birlikte En İyi Oyunculuk (The Help)
  • 2011 OFTA (Online Film & Television Association) Ödülleri: En İyi Çıkış Yapan Kadın Performansı & En İyi Müzik, Uyarlanmış Şarkı (Easy A)
  • 2011 Satellite Awards: En İyi Topluluk, Sinema Filmi Özel Başarı Ödülü (The Help)
  • 2011 SEFCA (Southeastern Film Critics Association) Ödülleri: En İyi Topluluk (The Help)
  • 2011 WFCC (Women Film Critics Circle) Ödülleri: Kadın Çalışması/En İyi Topluluk (The Help)
  • 2012 Amerika Halkının Seçimi Ödülleri: Favori Film Aktris & Favori Komedi Filmi Kadın Oyuncu
  • 2012 Gençlerin Seçimi Ödülleri: Dram Türünde En İyi Kadın Oyuncu (The Help)
  • 2012 Gold Derby Awards: En İyi Topluluk (The Help)
  • 2012 MTV Film + TV Ödülleri: Öncü Ödülü 'Trailblazer Award'
  • 2012 NFCS (Nevada Film Critics Society) Ödülleri: En İyi Topluluk (The Help)
  • 2012 Screen Actors Guild Ödülleri: Bir Sinema Filminde Oyunculardan Üstün Performans (The Help)
  • 2014 Golden Schmoes Ödülleri: Yılın En İyi Yardımcı Kadın Oyuncusu (Birdman or 'The Unexpected Virtue of Ignorance')
  • 2014 BOFCA (Boston Online Film Critics Association) Ödülleri: En İyi Topluluk (Birdman or 'The Unexpected Virtue of Ignorance')
  • 2014 BSCF (Boston Society of Film Critics) Ödülleri: Topluluk İçinde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Birdman or 'The Unexpected Virtue of Ignorance')
  • 2014 DFCS (Detroit Film Critics Society) Ödülleri: En İyi Topluluk (Birdman or 'The Unexpected Virtue of Ignorance')
  • 2014 Las Vegas Film Eleştirmenleri Derneği Sierra Ödülleri: En İyi Topluluk (Birdman or 'The Unexpected Virtue of Ignorance')
  • 2014 NYFCO (New York Film Critics, Online) Ödülleri: En İyi Topluluk (Birdman or 'The Unexpected Virtue of Ignorance')
  • 2014 PCC (Phoenix Critics Circle) Ödülleri: En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Birdman or 'The Unexpected Virtue of Ignorance')
  • 2014 PFCS (Phoenix Film Critics Society) Ödülleri: En İyi Topluluk Oyunculuğu (Birdman or 'The Unexpected Virtue of Ignorance')
  • 2014 SDFCS (San Diego Film Critics Society) Ödülleri: En İyi Topluluk (Birdman or 'The Unexpected Virtue of Ignorance')
  • 2014 WAFCA (Washington DC Area Film Critics Association) Ödülleri: En İyi Topluluk Oyunculuğu (Birdman or 'The Unexpected Virtue of Ignorance')
  • 2015 Çocukların Seçimi Ödülleri: Favori Film Aktrisi (The Amazing Spider-Man 2)
  • 2015 Gold Derby Awards: En İyi Topluluk (Birdman or 'The Unexpected Virtue of Ignorance')
  • 2015 Kadın Film Gazetecileri Birliği EDA Özel Mansiyon Ödülü: Lider Adam ve Aşk İlgisi Arasındaki En Korkunç Yaş Farkı (Magic in the Moonlight)
  • 2015 NTFCA (North Texas Film Critics Association, US) Ödülleri: En İyi Topluluk (Birdman or 'The Unexpected Virtue of Ignorance')
  • 2015 Screen Actors Guild Ödülleri: Bir Sinema Filminde Oyunculardan Üstün Performans (Birdman or 'The Unexpected Virtue of Ignorance')
  • 2016 Capri Kadın Oyuncu Ödülü (La La Land)
  • 2016 DFCS (Detroit Film Critics Society) Ödülleri: En İyi Kadın Oyuncu (La La Land)
  • 2016 Denver Uluslararası Film Festivali: Oyunculukta Mükemmellik Ödülü
  • 2016 Kadın Film Gazetecileri Birliği EDA Özel Mansiyon Ödülü: En Çok Yeni Bir Ajana İhtiyacı Olan Kadın Oyuncu (Aloha)
  • 2016 IGN Yaz Filmi Ödülleri: En İyi Kadın Oyuncu (La La Land)
  • 2016 PFCS (Phoenix Film Critics Society) Ödülleri: Başrolde En İyi Kadın Oyuncu (La La Land)
  • 2016 UFCA (Utah Film Critics Association) Ödülleri: En İyi Kadın Oyuncu (La La Land)
  • 2016 Venedik Film Festivali Volpi Cup Ödülü: En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (The Favourite)
  • 2017 AACTA Uluslararası Ödülleri: En İyi Kadın Oyuncu (La La Land)
  • 2017 Altın Küre Ödülleri: Bir Sinema Filminde En İyi Kadın Oyuncu Performansı (La La Land)
  • 2017 BAFTA En İyi Kadın Oyuncu Ödülü (La La Land)
  • 2017 Chéries-Chéris Oyunculuk Ödülü (Battle of the Sexes)
  • 2017 Dünya Film Müziği Ödülleri: Bir Film İçin Doğrudan Yazılan En İyi Orijinal Şarkı (La La Land)
  • 2017 Gold Derby Awards En İyi Kadın Oyuncu (La La Land)
  • 2017 GMS (Guild of Music Supervisors) Ödülleri: Bir Film İçin Oluşturulmuş En İyi Şarkı/Kayıt (La La Land)
  • 2017 İrlanda Film ve Televizyon Ödülleri: En İyi Uluslararası Kadın Oyuncu (La La Land)
  • 2017 NCFCA (North Carolina Film Critics Association) Ödülleri: En İyi Kadın Oyuncu (La La Land)
  • 2017 Odyssey Ödülleri: En İyi Kadın Oyuncu (La La Land)
  • 2017 OSCAR Başrolde Kadın Oyuncu En İyi Performans Ödülü (La La Land)
  • 2017 Palm Springs Uluslararası Film Festivali: Başkanın Öncü Ödülü (La La Land)
  • 2017 Santa Barbara Uluslararası Film Festivali: Yılın En İyi Sanatçısı Ödülü (La La Land)
  • 2017 Screen Actors Guild Ödülleri: Başrolde Kadın Oyuncu Tarafından Üstün Performans (La La Land)
  • 2018 Atlanta Film Eleştirmenleri Birliği AFCC Ödülü: En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (The Favourite)
  • 2018 FFCC (Florida Film Critics Circle) Ödülleri: En İyi Topluluk (The Favourite)
  • 2018 Gotham Ödülleri: En İyi Topluluk Performansı (The Favourite)
  • 2018 NMFC (New Mexico Film Critics) Ödülleri: En İyi Topluluk (The Favourite)
  • 2018 NTFCA (North Texas Film Critics Association, US) Ödülleri: En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (The Favourite)
  • 2018 PFCS (Phoenix Film Critics Society) Ödülleri: Yardımcı Rolde En İyi Kadın Oyuncu (The Favourite)
  • 2018 SEFCA (Southeastern Film Critics Association) Ödülleri: En İyi Topluluk (The Favourite)
  • 2018 Telluride Film Festivali: Gümüş Madalyon Ödülü
  • 2019 Faro Adası Film Festivali Uluslararası Altın Sazan Film Ödülleri: Yardımcı Rolde En İy  Kadın Oyuncu Performansı & Favori Kadın Oyuncu & En İyi Topluluk Performansı (The Favourite)
  • 2019 GAFCA (Georgia Film Critics Association) Ödülleri: En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (The Favourite)
  • 2019 Gold Derby Awards En İyi Topluluk (The Favourite)
  • 2019 OFTA (Online Film & Television Association) Ödülleri: En İyi Topluluk (The Favourite)
  • 2019 Satellite Awards: Özel Başarı Ödülü: En İyi Topluluk, Sinema Filmi (The Favourite)
  • 2020 CinEuphoria Ödülleri: En İyi Kadın Oyuncu - Uluslararası Yarışma (The Favourite)

 

 

*Bu makalede yer alan fikirler yazara aittir ve Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU