Pandemi toplumunu köleliğe benzeten Morrissey: İptal kültürünü ben icat ettim

Şarkıcı ve söz yazarı ayrıca Birleşik Krallık hükümetinin "Çin imparatorları gibi davrandığını" söyledi

Morrissey, Kevin Spacey ve Harvey Weinstein'a dair yorumları nedeniyle de tepki çekmişti (AFP)

Morrissey, Birleşik Krallık'ın Kovid'le mücadelesini köleliğe benzeterek eleştirdi.

Eski Smiths şarkıcısı ve söz yazarı Morrissey, yeğeni Sam Esty Rayner'la yaptığı ve kişisel resmi internet sitesinde yayımlanan açık sözlü yeni bir röportajda hastalıktan “Con-vid” (con: dolandırıcılık -ç.n.) diye bahsetti.

Daha büyük sorun artık kimsenin kimseyle aynı fikirde olamaması ve Con-vid'in asıl sonucu bu. İnsanlardaki en kötüyü ortaya çıkardı ve bu işte hiç hep beraber olmadık.

Başkalarını görmekten ve duymaktan mahrumuz ve hepsinden önemlisi, sizin gördüğünüzü gören ve işittiğinizi işiten insanlarla birlikte olmak istiyorsunuz, çünkü bu insan ruhu böyle nefes alır. Bunu elinden alırsanız insanlar ölür.

Kovid sırasında toplumun “köleliğin kesin tanımına” uyup uymadığı sorulduğunda müzisyen “Kesinlikle” yanıtını verdi:

Ve şimdi daha fazla kişi vergi, Belediye Vergisi ve takip edilip sıkıştırıldığımız diğer tüm yollarla köleliğin başka bir biçimi olan yoksulluğa zorlanıyor.

Şu anki özgürlüğümüz süpermarketleri ziyaret etmek ve kanepe satın almakla sınırlı. Hükümet Çin imparatorları gibi davranıyor… 'Uslu durursanız bizim gibi yaşamana izin veririz'.

Morrissey, bir ABD televizyon kanalına çıktığında aşırı sağcı parti For Britain'ın logosunu taşıyan bir rozet takması da dahil son yıllarda bir dizi açıklaması ve eylemi nedeniyle eleştirilerin odağında yer almıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Son zamanlarda karşılaştığı tepkiler sorulduğunda Morrissey, “Her daim iptal edilmiş birini iptal edemezsiniz. Beni en son ne zaman televizyonda gördünüz ya da radyoda dinlediniz? İptal edilme durumunu istemsizce ben icat ettim!" ifadelerini kullanmıştı.

Geçen yıl, Morrissey'in son üç albümünü çıkaran plak şirketi BMG ile yollarını ayırdığı bildirilmişti. Bir sonraki albümü, Bonfire of Teenagers, bu yılın ilerleyen aylarında çıkacak.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/music

Independent Türkçe için çeviren:  Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU