Avusturya'da yargılanan Sezgin Baran Korkmaz'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi

Avusturya’daki Wels Bölge Mahkemesi, Korkmaz’ın tutukluluk halinin 5 Ağustos'a kadar devam etmesine hükmetti

Fotoğraf: Twitter

ABD’deki kara para aklama soruşturması nedeniyle “yakalama” ve “iade” talebiyle Avusturya’da tutuklanan SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz, bugün Wels şehrinde hakim karşısına çıktı.

Mahkeme, Korkmaz’ın tutukluluk halinin 5 Ağustos'a kadar devam etmesine hükmetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Korkmaz'ın avukatından açıklama

Korkmaz’ın Avukatı Prof. Dr. Murat Volkan Dülger, duruşmaya ilişkin basına açıklamada bulundu.

Dülger, müvekkilinin tutukluluk halinin uzatıldığını, 5 Ağustos’a kadar tutuklu kalacağını, yine aynı tarihte 3. davanın görüleceğini söyledi.

Bundan sonraki duruşmaların da kapalı olacağını belirten Dülger, Korkmaz’ın isteğinin Türkiye’ye iade edilmek ve ailesinin yanına dönmek olduğunu dile getirdi.

Dülger, mahkemenin Korkmaz’a yönelik isnat edilen suçlardan ziyade Türkiye ve ABD’nin iade taleplerini ele aldığının altını çizdi.

Üçüncü duruşmada iade edilmesine ilişkin bir karar çıkmayacağını kaydeden Dülger, iade süreçlerinin değişkenlik gösterdiğini, nihai kararı Adalet Bakanı'nın verdiğini sözlerine ekledi.

Türkiye de iadesini istiyor

Türkiye de Avusutruya makamlarından Korkmaz'ın iadesini istiyor. 

Korkmaz hakkında Türkiye'de de kara para aklama suçundan soruşturma başlatılmış, Korkmaz’ın da aralarında bulunduğu 8 şüphelinin ise yurt dışında olduğu tespit edilmişti.

SBK Holding ve alt şirketlerinde yönetici olan 19 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiş ve 11 kişi gözaltına alınmıştı.

Türkiye ve ABD tarafından hakkında kırmızı bültenle arama kararı çıkartılan Korkmaz, 19 Haziran'da Avusturya'nın başkenti Viyana'ya yaklaşık 250 kilometre uzaklıkta bir kasabada emniyet güçlerince gözaltına alınmıştı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU