Tom Cruise meşhur soygun sahnesinin çekilebilmesi için bulduğu pratik çözümü anlattı

Görevimiz Tehlike sahnesinde Ethan Hunt epey riskli bir işlem yapmaya çalışıyordu

Tom Cruise, karakterinin tehlikeli biçimde aşağı sarktığı sahnenin çekimlerinin epey zorlu geçtiğini söyledi (Cruise-Wagner Productions/Paramount Pictures)

ABD'li ünlü aktör Tom Cruise 1996 yapımı Görevimiz Tehlike'nin (Mission: Impossible) en ikonik sekanslarından biri olan soygun sahnesinin nasıl çekildiğini anlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu ay 59 yaşına giren oyuncunun canlandırdığı Ethan Hunt karakteri söz konusu filmde CIA karargahında çok riskli bir soygun gerçekleştirmişti. 

Express'in haberine göre Cruise sahneyi neredeyse çekemeyeceklerini şu ifadelerle anlattı:

Zamanımız tükeniyordu ve yüzümü çarpmayı sürdürüyordum. Çekim işe yaramıyordu.

Heyecan verici ve gergin sahnede Cruise'un karakterinin bilgisayar verilerini elde etmek için bulunduğu binanın tavanından tehlikeli biçimde sarkması gerekiyordu. 

Ethan Hunt hareket sensörlerinden, sıcaklık ve ses dedektörlerinden sıyrılmalıydı. Hunt'ın bağlı olduğu ipin Jean Reno'nun canlandırdığı Franz Krieger'in elinden kayması neredeyse her şeyin berbat olmasına yol açacak bir gerilim yaratmıştı. 

Ancak şansı yaver giden Hunt yerden birkaç santim yukarıda kalarak ucuz kurtulmayı başarmıştı. 

 

 

Sahnenin havasına uygun biçimde çekimler de son anda tamamlanmış. Cruise'un tavandan sarktığı bölümde yüzünün zemine çarpmasını ancak pratik bir fikirle önlemişler.

Yönetmenin çekmeye niyetli olduğu son denemede Cruise zekice bir hamleyle zorluğu çözmüş. Oyuncu vücudunun dengesini sağlamak için ayakkabılarını madeni paralarla doldurmuş.

Zemine paralel biçimde durduğu sahnede gövdesinin iki tarafının dengesi sağlanınca sahnenin çekimi tamamlanabilmiş. 

Görevimiz Tehlike serisinin merakla beklenen 7. filmininse koronavirüs nedeniyle yaşanan ertelemelerden sonra 27 Mayıs 2022'de vizyona girmesi bekleniyor. 

 

Independent Türkçe, Express, Daily Mail

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU