Erbakan'dan "Kanal İstanbul" yorumu: Fantezi olarak değerlendirebileceğimiz bir projeyi yapacak durumda mıyız?

Kanal İstanbul tartışmalarına değinen Erbakan, "Bu proje ancak dolar milyarderlerinin milyarlarına milyar katar. Bu projeye harcanacak parayla 5 milyon gencimizi meslek sahibi yapabiliriz" dedi

Fotoğraf: Independent Türkçe

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin Sakarya İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Kanal İstanbul tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erbakan, "Böyle bir ortamda diyorlar ki; biz ne pahasına olursa olsun Kanal İstanbul projesini yapacağız. Adeta bir fantezi olarak değerlendirebileceğimiz bir projeyi yapacak durumda mıyız?" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erbakan şöyle devam etti:

Nüfusumuzun yüzde 40'ı sosyal yardım alıyor, yüzde 40'tan fazlası açlık sınırının altında gelire sahipken Kanal İstanbul için ancak şunu diyebiliriz; kel başa şimşir tarak! Bu proje ancak dolar milyarderlerinin milyarlarına milyar katar. Bu projeye harcanacak parayla  5 milyon gencimizi meslek sahibi yapabiliriz. Türkiye genelinde 100 tane; üretime ihracata yönelik dev tesisler kurabiliriz. Milyonlarca insana istihdam sağlar, milyonlarca ailenin evindeki yangını söndürürüz. 

"MKE konusunda endişeliyiz"

MKE'nin özelleştirilmesi adımı konusunda da endişeleri olduğunu ifade eden Erbakan, "İktidara geldiklerinde teslim aldıkları 240 devlet kuruluşundan 170'ni satıp 68 milyar dolar gelir elde ettiler. Bu gelir 2 senelik faiz borcuna ancak yetiyor. Yokluk fonu kurup THY, Eti maden, Çaykur, Ziraat Bankası gibi kurumları fona katıp kredi borç karşılığında ipotek ettiler. 2019 ve 2020 yılında 420 milyar TL borçlanıldı. Bütün bunlar yetmedi şimdi sıra Makine Kimya Endüstrisine mi geldi? Biz de diğer  muhalefet partileri gibi bu adımlar karşısında endişeliyiz. Çünkü bu kadar stratejik ve ekonomik öneme sahip bir kurumun tank palet fabrikası gibi  yok pahasına satılmasından endişe ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Mısır'a idamları durdurun çağrısı

Son olarak Mısır'da alınan 12 akademisyenin idam kararına ilişkin de açıklamada bulunan Erbakan,  "Bu idam cezalarının infaz edilmesi hiç şüphesiz ki toplumsal barışı ortadan kaldıracak, siyasi krizlere yol açacak ve Mısır’da tam bir kaos ortamının oluşmasına neden olacaktır. Sisi yönetiminin, despotik bir uygulamayla siyasi muhalefetin liderlerini idam etme yolunu seçmesi tüm muhaliflere gözdağı vermeye yönelik olup, yönetimi eleştirmenin veya karşı gelmenin ölümle sonuçlanacağını açıkça ortaya koyan bir meydan okuma niteliğindedir" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU