Suudi Arabistan, 11 ayın en yüksek günlük koronavirüs vaka sayılarını kaydetti

İstatistikler, Suudi Arabistan’da toplam vaka sayısının 486 bin 106’ya ulaştığını gösterdi

Suudi Arabistan, genç yaş gruplarına da aşı yaparak, aşı kampanyalarını genişletmeyi sürdürüyor (Riyadh Health)

Suudi Arabistan’da bugün11 ayın en yüksek koronavirüs vaka sayıları kaydedildi. Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı, son 24 saat içerisinde bin 567 kişide daha koronavirüs tespit edildiğini ve bin 32 kişinin de iyileştiğini açıkladı. Bu verilerle ülkedeki aktif vaka sayısı 11 bin 724 olurken, bin 406 kişinin durumu ise kritik.

İstatistikler, Suudi Arabistan’da toplam vaka sayısının 486 bin 106’ya ulaştığını gösterdi. Toplam iyileşen kişi sayısı 466 bin 578 olurken, son 24 saatte 15 kişinin daha koronavirüs sebebiyle ölmesi sonucunda toplam ölüm sayısı ise 7 bin 804 oldu.

Bakanlık, önleyici tedbirlerin uygulanmasında rehavete kapılmama uyarısında bulundu. Ayrıca herkesin sağlığını- güvenliğini korumak ve koronavirüsün yayılmasını sınırlamak için maske takmak, sosyal mesafeyi korumak, elleri sterilize etmek ve tokalaşmamak gibi önleyici tedbirlere bağlı kalmanın önemine dikkati çekti.

İslami İşler, Davet ve Rehberlik Bakanlığı, geçen hafta ülkedeki camilerde 23 bin 366 gözlem turu gerçekleştirdi. Turlar, koronavirüsün yayılmasını önlemek ve camilerde en yüksek güvenlik standartlarına ulaşmak için Bakanlık tarafından alınan sağlık tedbirlerinin yetkili makamlar ile koordineli olarak uygulanmasını takip etme amacı taşıyor.

Bakanlık, cemaat arasında 18 kişinin koronavirüse yakalanmasının ardından cemaatin sağlığının korunması çerçevesinde 4 bölgede geçici olarak kapatılan 18 camiyi yeniden açtı. Böylece 143 günde geçici olarak kapatılmasının ardından yapılan sterilizasyon işlemleri ile açılan cami sayısı bin 711’e yükseldi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Independent Türkçe için çeviren: Şarku'l Avsat

Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU