Elon Musk bunu beğendi: Kurucusu, Dogecoin'in "komik" olması gerektiğini söyledi

Dogecoin, 15-22 Haziran 2021 arasında değerinin üçte birinden fazlasını kaybetti (AP)

Kurucu ortaklarından birine göre Dogecoin “komik” ve “saçma” kalmalı.

Billy Markus, o dönemde çok fazla kripto para çıkmasıyla alay etmek için 2013'te yazılım mühendisi Jackson Palmer'la Dogecoin'i yaratmıştı. Markus o zamandan beri ilk varlıklarını satıp kripto paranın geliştirilmesinden uzaklaşsa da bu hafta 8 yıldır ilk kez kripto para biriminden satın aldığını duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Markus, Dogecoin'in kurulduğu dönemdeki eğlence ruhunu koruması gerektiğini düşündüğünü ve kripto para birimine yönelik fazla "ciddi veya saldırgan bir tutumdan" kaçınılması gerektiğini dile getirdi.

Markus'a bira tokuşturma emojili tweet'le cevap verdiğine göre kripto para birimini kendisi de destekleyen Elon Musk da aynı hissi paylaşıyor gibi görünüyor.
 


Markus attığı tweet'te şunları yazdı:

Bence en iyisi $DOGE'nin komik olmasıdır.

Geleceğin dünyasının/evreninin ekonomisinin ironik bir şekilde hiciv içeren bir mim para olmasını istemek, insanların destekleyebileceği komik bir hikaye.

Bence insanlar bu konuda çok ciddi veya saldırgan bir tutum takındığında hikaye cazibesini yitiriyor.

$DOGE'yi komik ve saçma tutun.

Sonraki bir tweet'te Markus "Dogecoin'i Saçma Tut" başlığı altında bir Reddit gönderisi yayımladığı 2014'ten beri konumunun bu olduğunu belirtti.

Söz konusu gönderide Markus, memleketinde kullanılan "Portland'ı Tuhaf Tut" sloganına benzettiği ifadenin bir şiar haline gelmesi gerektiğini söylemişti. Ayrıca kripto para biriminin popüler olmasından bu yana başlatılan, Jamaika bobsled takımına bağış ve destek ve doge temalı Nascar takımının finansı için kullanılması gibi projelere dikkat çekmişti.

2014'te Markus “Dogecoin'in gerçek gücü bu. Anlık ödüller, çamur atmak, günah keçisi yapmak ve bütün o pislik oyununa, açgözlülüğüne ve beklentilerine kendimizi kaptırırsak, başta parodisini yaptığımız şeye dönüşmüşüz demektir" diye yazmıştı.

Ve bu üzücü. Çok üzücü.

Daha sonra Markus, parktaki bir köpeğin görüntüsünü tweet'leyerek bu hissi pekiştirdi.
 


Dogecoin geçen hafta neredeyse yüzde 11'lik bir düşüş yaşamıştı. Fakat cuma günü daha fazla kayıp yaşamayan tek kripto para birimi oldu: Bitcoin neredeyse yüzde 4'lük, piyasanın tamamıysa yüzde 5'lik bir düşüş yaşarken Dogecoin gün içinde yüzde 6'dan fazla değer kazandı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU