Bingöl'de 5.2 büyüklüğünde deprem

Deprem yerin 15.51 km derinliğinde meydana geldi

Fotoğraf: AA

AFAD, Bingöl'de 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu.

Başkanlıktan, depremin merkez üssünün Kiğı olduğunu bildirdi.

Deprem yerin 15.51 km derinliğinde meydana geldi.

Deprem çevre illerden de hissedildi.

Çataklı: Tarama çalışması devam ediyor
 

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, depreme ilişkin, "An itibariyle Bingöl, Erzurum, Erzincan, Elazığ ve Diyarbakır’dan olumsuz bir ihbar ulaşmamıştır" bilgisini paylaştı. 

Çataklı, "Ekiplerin mahallinde tarama çalışması devam ediyor. Ayrıntılı bilgi ayrıca verilecektir" ifadelerini kullanarak "Geçmiş olsun" dedi.

Bingöl Valisi: Herhangi bir hasar kaydı yok

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, AA muhabirine, depreme ilişkin çalışmanın sürdüğünü belirterek, "Jandarma ve AFAD ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Şu ana kadar herhangi bir olumsuz durum gelmedi. Herhangi bir hasar kaydı yok" ifadelerini kullandı.

2 evde ağır hasar oluştu

AFAD, Bingöl'deki depremin ardından Elazığ'da 2 evde ağır hasar oluştuğunu açıkladı.

Hasarlı evler, Elazığ'ın Karakoçan ilçesine bağlı Kuşbayırı ve Çelebi köylerinde tespit edildi.

Hasar tespitine ilişkin bilgilerin yer aldığı açıklamada şunlar kaydedildi:

Elazığ ili Karakoçan ilçesi Kuşbayırı köyünde 1, Çelebi köyünde 1 olmak üzere 2 evde ağır hasar olduğu öğrenilmiş, herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmadığı bildirilmiştir. Bölgeye barınma ihtiyacının karşılanması için 50 adet çadır yönlendirilmiştir. Deprem sonrası en büyüğü 2,8 olmak üzere 11 artçı deprem yaşanmıştır. Diyarbakır ve Erzurum il AFAD müdürlüklerimizden ekipler, destek amacıyla bölgeye sevk edilmiştir. Enerji Bakanlığından alınan bilgilere göre herhangi bir enerji kesintisi bulunmadığı öğrenilmiştir. Çevre illerde tarama çalışmalarına devam edilmektedir. Gelişmeler takip edilmektedir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU