Davutoğlu'dan "SBK" yorumu: Türkiye'yi yurtdışındaki mahkemelerde suçlu duruma düşürecek gelişmeler olabilir

Davutoğlu, Avusturya'da tutuklu bulunan Sezgin Baran Korkmaz'ın Türkiye'de yargılanması gerektiğini ifade etti

Fotoğraf: Twitter

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Konya'nın Ereğli ilçesindeki partisinin ilçe binasının açılışında konuştu. 

Davutoğlu, hakkında kara para aklama suçlaması bulunan ve ABD'nin isteğiyle Avusturya'da tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz'ın Türkiye'de yargılanması gerektiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Davutoğlu şunları kaydetti:

Sayın Cumhurbaşkanını uyarıyorum. Zamanında uyarmıştım kendisini ve demiştim ki; Reza Zarrab denilen birtakım gizli ilişkiler içinde olan kişiye itibar etmeyin. Onu Türkiye'de yargılayın. Ondan kim rüşvet almışsa hesaba çekin yapmadı. Şimdi Reza Zarrap ABD'de Türkiye ve Cumhurbaşkanı aleyhine açıklamalar yapıyor. Sezgin Baran Korkmaz'ın da Türkiye'de yargılanması lazım. Hakkında hemen hukuki işlem başlatılması lazım. Aksi takdirde bu aziz ülkeyi, yine yurtdışındaki mahkemelerde suçlu duruma düşürecek gelişmeler olabilir.

"Stratejik tesislerin yağmalanmasına izin vermeyeceğiz"

Makine Kimya Endüstrisi Kurumu'nun özelleştirilmesi tartışmalarıyla ilgili konuşan Davutoğlu, "Hazine kaynağını bitirdiler, MB rezervini bitirdiler, yetmedi Kırıkkale'de silah sanayimizin merkezi olan MKE'nin tesislerini özelleştirmeye çıkarıyorlar. Bu milletin en stratejik tesislerinin 3-5 kuruşa yağma edilmesine asla izin vermeyeceğiz" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU