2021 Emmy Ödülleri: Adaylara ilk kez "cinsiyetsiz" tanıtılma seçeneği sunulacak

"Aktör" ya da "aktris" kategorisindeki adaylar, adaylık sertifikası ve heykellerinin "oyuncu" ifadesini taşımasını talep edebilecek

Televizyon Sanatları ve Bilimleri Akademisi'nin oyuncuları tanımlamakta kullanılan, cinsiyet belirten ifadelere yönelik kararı dönüm noktası niteliği taşıyor (AFP)

Televizyon Sanatları ve Bilimleri Akademisi 2021'den itibaren tüm Emmy adaylarının cinsiyetsiz tanımlamalar seçmesine izin verileceğini açıkladı.

Bu hamleyle aday tanımları "aktris" ya da "aktör" yerine "oyuncu" olarak algılanacak şekilde değiştirilecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kararın cinsiyete dayalı oyunculuk kategorilerini ortadan kaldırma çağrılarına yanıt olarak, erkek ve kadın dışındaki cinsiyetlerin varlığını kabul etmek için alındığı bildirildi.

Televizyon Akademisi pazartesi (21 Haziran) yaptığı açıklamada, "'Aktör' ya da 'aktris' başlıklı hiçbir oyuncu kategorisine başvuruda cinsiyet şartı olmadı" dedi.

Artık 'aktör' ya da 'aktris' kategorilerinde aday olan ve/veya kazanan her oyuncu, adaylık sertifikaları ve Emmy heykellerinin erkek ya da kadın oyuncu yerine 'oyuncu' ifadesini taşımasını talep edebilir.

Bir diğer köklü değişiklikse, Oscar Ödülleri'nde en iyi uzun metrajlı belgesel ya da en iyi kısa belgesel kategorisine giren filmlerin bir sonraki sezonda Emmy ödülüne hak kazanamayacağının açıklanmasıydı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi izleme platformunda yer alan her film, sinema filmi olarak kabul edilecek ve bu nedenle Emmy yarışına katılamayacak.

Bu hamle, 2020'de TV Akademisi'nin Oscar'a aday gösterilen belgeselleri dikkate alırken, yine Oscar adaylığı için başvuran ama aday gösterilmeyen belgeselleri de dikkate alma tercihine yönelik eleştirilerin ardından geldi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU