Dargın prensler, Prenses Diana için düzenlenecek tören öncesinde aralarını düzeltmeye çalışıyor

Katie Nicholl, Prens Harry ve Prens William'ın arasının hâlâ gergin olduğunu söyledi

Prens William ve Prens Harry'nin bir araya geleceği ve Kensington Sarayı'nda gerçekleştirilecek törende Prenses Diana heykelinin açılışı yapılacak (AP)

Kraliyet uzmanı Katie Nicholl, Prenses Diana'nın 60. doğum dönümü için 1 Temmuz'da düzenlenecek tören öncesinde Prens Harry ve Prens William'ın aralarındaki gerginliği yumuşatmaya çalıştığını belirtti. 

Prens Harry'nin, annesinin onuruna açılışı yapılacak heykel için Birleşik Krallık'a gelmesi bekleniyor ancak Meghan Markle'ın törene katılmayacağı aktarıldı. Sussex Dükü'nün bu nedenle iki yaşındaki oğlu Archie'yle ziyaret gerçekleştirebileceği iddia edilmişti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Vanity Fair'de kaleme aldığı makalede Nicholl, her ne kadar 18 aydır diğer Kraliyet üyelerini görmeyen Archie'nin buzları eritebileceğini söylese de Sussex Dükü'nün ziyareti tek başına gerçekleştirmesinin beklendiğini aktardı. 

Öte yandan Nicholl, Prens Harry ve ağabeyi Prens William'ın bu aralar görüştüğünün ancak Sussex Dükü'nün ABD'ye yerleşmesinden bu yana ikilinin iletişiminin sınırlı olduğunu söyledi. 

Nicholl prenslerin ortak bir arkadaşının şunları söylediğini belirtti:

Lili doğduktan sonra ve gelecek hafta için plan yapmak amacıyla görüşmeler oldu fakat işler hâlâ çok gergin.

Kensington Sarayı'nda gerçekleştirilecek etkinlikte kardeşlerin ayrı konuşmalar yapacağı bildirildi. Cambridge ve Sussex düklerine dair bilgi veren bir kaynak şunları söyledi:

Dünyanın gözünün onların üstünde olacağını biliyorlar, her hareketleri izleniyor, bu yüzden en azından o gün için özenle hazırlanmış bir birlik gösterisi göreceğiz.

"Prens Charles oğlunun yorumlarına dayanamıyor"

Prens Charles ve oğlu Harry arasındaki gerginlik de yakından takip ediliyor. Torunu Archie'ye prens unvanı vermek istemediği iddiasıyla gündeme gelen Prens Charles'ın Prens Harry'nin açıklamalarına katlanamadığı da gündeme gelen iddialar arasında. 

Prenses Diana'nın arkadaşı Stewart Pearce, Prens Charles'ın "çok duygusal olması" nedeniyle oğlu Harry'nin Oprah Winfrey'e verdiği röportajda dile getirdiği yorumlarına dayanamadığını söyledi. 

Us Weekly'nin haberine göre Pearce şu ifadeleri kullandı:

Prens Charles çok utangaç biri, çok hassas ve narin bir adam. Biz onu kamuoyu önündeki haliyle görsek de özel hayatında son derece duygusal.

 

Independent Türkçe, Vanity Fair, Us Weekly

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU