Prenses Diana'nın eski şoförü: Leydi Di, Muhafazakar Parti yüzünden Paris'ten dönemedi

Eski Kraliyet çalışanı Galler Prensesi'nin Birleşik Krallık'a çok daha erken dönebileceğini söyledi

Prenses Diana'nın ölmeden önce son telefon görüşmesini yaptığı arkadaşı Richard Kay, Galler Prensesi'ne dair, "Yeni bir başlangıç ve farklı bir şey yapmak istiyordu" ifadelerini kullanmıştı (AFP)

Prenses Diana'nın eski şoförü, Galler Prensesi'nin trafik kazası nedeniye hayatını kaybettiği Paris'ten Muhafazakar Parti siyasetçilerinin eleştirileri nedeniyle dönemediğini açıkladı. 

Daily Mail'in haberine göre Prenses Diana'nın eski çalışanı Colin Tebbutt, Galler Prensesi'nin kara mayınlarına karşı yürüttüğü kampanyanın Muhafazakar Parti'nin tepkisini çektiğini ve bunun da Birleşik Krallık'a dönüşünü erteleme kararı almasına neden olduğunu söyledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Prenses Diana, Birleşmiş Milletler'in 1997'de dünyanın mayınlardan arındırılması için başlattığı kampanyanın elçisi olmuştu. Galler Prensesi, Angola'da bir mayın tarlasına girerek dikkatleri bu soruna çekmişti. 

Colin Tebbutt, Prenses Diana'nın mayınların yasaklanmasına yönelik çağrısının Paris'te sevgilisi Dodi Fayed'le planlanandan daha uzun süre kalmasına neden olduğunu belirtti. 

Prenses 31 Ağustos 1997'de Fransa'nın başkentinde hayatını kaybetmişti. Tebbutt, eğer Muhafazakar siyasetçilerin eleştirileri olmasaydı Prenses Diana'nın öldüğü gece Paris'te olmayacağını söyledi. 

O dönem 36 yaşında olan Prenses Diana'nın 28 Ağustos 1997'de Londra'ya dönmesi bekleniyordu ancak mayınlarla alakalı tartışmaların ardından dönüşünü üç gün erteleme kararı almıştı. 

Tebbutt şu ifadeleri kullandı: 

Perşembe günü planlandığı geri dönmedi çünkü Muhafazakarlar kara mayınları yüzünden ona tekrar saldırmıştı. Kampanyayı kendi imajını güçlendirmek için kullanmakla suçlandı, bu da epey kötüydü ve onu üzmüştü. Bu yüzden bizimle iletişime geçti ve Birleşik Krallık'ta kendisini bekleyen tüm güçlüklerle yüzleşmek istemediğini söyledi.

Eski Kraliyet çalışanı Prenses Diana'nın eğer planlandığı gibi daha önce dönebilseydi şu an yaşıyor olabileceğini ifade etti. 

Muhafazakar siyasetçilerden Peter Viggers o dönem Prenses Diana'yı "karmaşık argümanları" göz ardı etmekle suçlamıştı. 

Tebbutt 2017'de yaptığı açıklamadaysa Prenses Diana'nın ölümünün kendisine haber verilmesinin ardından yapılacak işlemleri denetlemek üzere Paris'e gittiğini söylemişti. O dönemin yaşadığı en zor anlardan biri olduğunu ifade eden Tebbutt, Galler Prensesi'nin "muazzam bir mizah anlayışı" ve "harika bir patron" olduğunu söylemişti. 

 

Independent Türkçe, Daily Mail, The Sun

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU