Kraliyet yazarı: Archie prens olmak isteyip istemediğine 18 yaşına gelince karar verebilir

Prens Edward'la Sophie Wessex de çocuklarının unvanlarına gelecekte karar vermesine izin vermişti

(Pool/AFP)

Kraliyet biyografi yazarı Robert Lacey, Archie'nin prens olup olmayacağına 18 yaşına gelince karar verebileceğini öne sürdü.

Biyografi yazarı, Sussex Dükü'yle Düşesi'nin, Wessex Kontu'yla Kontesi'nin gittiği yoldan giderek bekleyip oğullarının kendi seçimini yapmasına izin verebileceğini söyledi.

Prens Edward ve Sophie Wessex çocukları Leydi Louise'le Severn Vikontu'na prenses ya da prens unvanlarını doğum anında vermemeye karar vermişti.

Son kitabı Battle of Brothers'da (Kardeşlerin Savaşı) Prens William'la Prens Harry arasındaki ilişkiyi ve sürtüşme rivayetlerini inceleyen Robert Lacey, Prens Charles'ın torunu Archie'nin prens olmasına izin vermeyeceği söylentilerinin yayılmasının ardından yorumlarda bulundu.

Lacey şunları söyledi:

Kraliçe ve danışmanlarının bu meseleyi en üst düzeyde tartıştığı ve Archie'yle Lili'nin gelecekteki Kraliyet statüsünün Kraliçe'nin yaşamı boyunca tehlikede olmadığı bana göre açık.

Prens Charles tahta geçtiğinde Sussex çocuklarının Kraliyet statüsünü kaldırmaya çalışabilir ama bu pek olası görünmüyor.

O durumda Prens Charles'ın önceliği, Camilla'nın statüsünü prens eşi prensesten kral eşi kraliçeye yükseltmek için halk desteğini kazanmak olacak ve Archie'yle Lili'den majesteleri statüsünü alarak destek kaybetmeyi göze alması pek olası değil.

Galler Prensi'nin torunlarından kraliyet unvanlarını alma yetkisi için önce yasa değişikliği gerekecek. Bunun da kral olarak tahta çıktığında Charles'ın ilk önceliği olması mümkün görünmüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Prens Harry'yle Meghan Markle'ın çocuklarının Kraliyet ailesindeki statüsüne dair sorular, çiftin ismini vermediği bir Kraliyet üyesine karşı ırkçılık suçlamasında bulunmasının ardından yükselmişti.

Ünlü televizyon sunucusu Oprah Winfrey'e verdiği röportajda Harry, doğacak olan oğulları Archie'nin ten renginin ne kadar koyu olabileceğine dair "endişelerin" dile getirildiğini iddia etmişti.

Bir basın mensubunun Kraliyet ailesinin ırkçı olup olmadığını sorması üzerine Prens William, "hiç de ırkçı bir aile olmadıklarını" söylemişti.

Charles'ın Harry'nin çocuklarının Kraliyet unvanlarına sahip olmasını istemeyebileceğine dair iddialar pazar Mail'de yayımlandı. Charles kral olduğunda Kraliyet ailesinin "sayısının düşmesini" istediği iddia edildi.

Bununla birlikte Kraliçe'nin ölmesiyle Archie ve Lilibet, tahta çıkan kralın torunları olacağı için otomatik olarak prens ve prenses unvanı alacak.

Bu kural 1917'den uygulanan ve Kral V. George'un düzenlediği teamüllere dayanıyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU