Selvi: HDP baskınında karanlık noktalar

"Kimse bizim PKK nefretiyle bu cinayetin işlendiği masalına inanmamızı beklemesin"

Fotoğraf: AA

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, HDP’nin İzmir’deki binasına yapılan ve Deniz Poyraz isimli kadının ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırı hakkında “Kimse bizim PKK nefretiyle bu cinayetin işlendiği masalına inanmamızı beklemesin” dedi.

Selvi, bugünkü köşe yazısının “HDP baskınında karanlık noktalar” başlıklı kısmında şunları yazdı:

HDP İzmir il binasına baskın yaparak Deniz Poyraz’ı öldüren Onur Gencer tutuklanarak cezaevine konuldu. Peki olay aydınlatıldı mı? İddianame hazırlandıktan sonra ve yargılama sürecinde göreceğiz. Onur Gencer’in hem polisteki hem mahkemedeki ifadesine bakınca nedense bana çok tanıdık geldi. Kimseyle bağlantı kurmadığını söylüyor. PKK’dan nefret ettiği için böyle bir şeyi yapmak istediğini ifade ediyor. Bu ifade önceden üzerinde çalışılmış, fotokopi bir ifadeye benziyor. Her nedense bizim katiller ya milliyetçi dürtülerle bu tür cinayetleri işliyorlar ya da vatansever duygular onları siyasi suikastlar işlemeye itiyor. Madem PKK’ya o kadar karşısın, Kandil orada duruyor. Şimdiye kadar Kandil’e, Zap’a, Gara’ya, Sincar’a gittiklerini görmedik. İzmir’in merkezindeki bir binaya gir, sabah kahvaltısını iki zeytin bir domatesle yapıp, kâğıt bardak içinde çayını içen genç bir kızı katlet.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Kimse bizim PKK nefretiyle bu cinayetin işlendiği masalına inanmamızı beklemesin” diyen Selvi, Onur Gencer hakkında “kuşku verici noktalar olduğunu” söyledi:

Onur Gencer, 2020 yılında Gaziemir Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi Psikiyatri Bölümü’ne psikolojik sorunları olduğu gerekçesiyle müracaat ediyor. Kendisine “anksiyete bozukluğu” teşhisi konuluyor. Ama bu şahıs 2021 yılında cinayette kullandığı silahı ardından da “Bulundurma ruhsatı”nı alıyor. Şahıs hakkındaki hastane kayıtları dikkate alınmıyor mu? Sağlık memuru olarak görev yaptığı İzmir Kemalpaşa Devlet Hastanesi’nden Gaziemir ilçesine tayini gerçekleşmediği için tartıştığı, işe gitmediği için müstafi sayılması için nisan ayında hakkında tutanak tutulan şahsa silah ruhsatı verilirken, çalıştığı işyerine sorulmuyor mu? Devlet hastanesinde “anksiyete bozukluğu” teşhisi konulan şahıs, silah ruhsatı için sağlık raporunu nasıl alıyor? Ha diyeceksiniz ki, silah ruhsatı olmasa da bu cinayeti gerçekleştirecekti. Orası ayrı.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU