Matrix 4'ün senaryosundan detaylar sızdı

Merakla beklenen film bu yıl vizyona girecek

Serinin 4. filminde Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss yeniden hayranlarının karşısına çıkacak (Warner Bros)

Sinema tarihinin en çok etki yaratan bilim kurgu serilerinin başında gelen Matrix'in son filmi Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss gibi tanıdık yüzleri farklı biçimlerde yeniden beyazperdeye taşıyacak. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

We Got This Covered'ın haberine göre filmin senaryosundan sızdığı iddia edilen detaylarda Matrix 4'ün Neo'nun insanlarla makineler arasında barışı sağlamasının 60 yıl sonrasında geçeceği belirtildi.

Matrix Revolutions'daki kaderi göz önüne alındığında Keanu Reeves'in canlandırdığı meşhur karakterin ya nispeten aynı görünümüyle yeniden dirilerek ya da yeni oluşturulmuş bir bilgisayar programı olarak dönmesi bekleniyor. 

Her ne kadar Lana Wachowski'nin yönetmen koltuğunda oturacağı filmin detaylarına dair resmi açıklama olmasa da sızan bilgiler az da olsa filme dair fikir veriyor. 

Giant Freakin Robot isimli internet sitesinde projeye yakın bir kaynağa dayandırılan haberde 4. filmin organik ve yapay yaşam arasındaki ateşkesin devam ettiği bir evrende geçeceği iddia edildi.

Artık Zion'la sınırlı olmayan insanlar normal hayata bir miktar geri dönüyor ve hatta eski düşmanlarının bir kısmıyla açık biçimde iletişim kuruyorlar. Neo'nun bu dengeyi nasıl tehdit edeceği henüz bilinmiyor ancak karakterin dönüşünün makinelerin hoşuna gitmeyeceği anlaşılıyor. 

Kaynağa göre Morpheus'un eski öğrencisi filme ismini veren programa Trinity'yi aramak için yeniden girecek. 

Her ne kadar Revolutions'da açıkça öldüğü görülse de Carrie-Anne Moss'un oynadığı Neo'nun aşkı bir şekilde Matrix'e Tiffany isminde evli bir kadın olarak yeniden gelecek. 

Vizyon tarihi yaklaştıkça filme dair daha fazla spekülasyonun ya da teorinin gündeme geleceği anlaşılıyor.

Matrix 4'ün 22 Aralık 2021'de vizyona girmesi planlanıyor. 

 

Independent Türkçe, We Got This Covered, Giant Freakin Robot

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU