İmamoğlu, Malatya’da konuştu: Asla vazgeçmeyen karakterimizin farkında değiller

Malatyalılarla bir araya gelen İmamoğlu, Türkiye’nin makam sahibi insanlardan “ahlak, adalet ve vicdan” beklentisi olduğuna vurgu yaptı

Fotoğraf: İBB Basın Birimi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın davetiyle geldiği Malatya’da, “Siyasi beklentileri olmadı diye bir şehrin önceliklerini öncelemeyen bir akıl, bizimle mücadele ediyor” diyerek, “Ama bir karakterimizin farkında değiller: Asla vazgeçmeyen karakterimiz” ifadelerini kullandı.

Havaalanından itibaren yoğun bir ilgiyle karşılanan İmamoğlu, CHP İl Başkanlığı önünde Malatyalılarla buluştu.

WhatsApp Image 2021-06-17 at 20.46.03.jpeg
Fotoğraf: İBB Basın Birimi


İmamoğlu’na Malatya gezisinde; Ağbaba ile birlikte  CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, milletvekilleri Abdurrahman Tutdere, Gürsel Erol, Polat Şaroğlu ile CHP PM üyesi Eren Erdem ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi eşlik etti. Otobüs üzerinde gerçekleştirilen konuşmaların ilkini gerçekleştiren CHP Malatya İl Başkan Enver Kiraz, ziyaretinden dolayı İmamoğlu’na teşekkür etti.

Yerel seçim döneminde kendisine verilen destek için teşekkür eden İmamoğlu, “İstanbul, dünyanın en güzel ve en kadim şehri. Ama aynı zamanda İstanbul, Türkiye'nin lokomotifi. İstanbul'da iyi şeyler olursa, iyi biliyorum ki memleketimizde de çok güzel şeyler olacaktır. Dolayısıyla bu sorumlulukla gece gündüz tüm gençliğimizle tüm heyecanımızla çalışmaya devam ediyoruz ve çok başarılı olacağız; hiç kuşkunuz olmasın” dedi.

İnönü ve Özal’ı andı

Konuşmasında, her ikisi de Malatyalı olan merhum Cumhurbaşkanları İsmet İnönü ve Turgut Özal’ı rahmetle anan İmamoğlu, “Böylesi iki insanı, bu ülkeye hediye etmiş bir şehrin bireyi olmakla gurur duymalısınız. Geçmişinde böyle güzel insanları yetiştirmiş ve o insanların yaptığı güzel işlerle gurur duymuş Malatyalılara diyorum ki; ‘Ben de yapacağımız güzel işlerin ülkemizin her yanında en iyi biçimde hissedilmesini sağlayarak, Malatyalıların İstanbul’da gurur duyduğu bir kardeşi ve bir hemşerisi olmak istiyorum” dedi. Malatya’dan sonra Hekimhan, Arguvan ve Arapgir ilçelerine de ziyaretler gerçekleştireceğini belirten İmamoğlu, “Üç belediyemizle de iş birliklerimiz olacak. Onlara güzel katkılarımız olacak. Ve her yerde söylüyorum: Beni Türkiye’nin hangi belediye başkanı ziyaret ederse, başımızın üstünde yeri var. Siyasi parti ayrımı yapmaksızın” diye konuştu. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın kendisini aradığını, il dışında olduğunu aktardığını ve kendisine “Hoş geldiniz” dediğini paylaşan İmamoğlu, “Burada olmadığı için buluşamıyoruz. Kendisine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Farkında değiller”

Türkiye’nin makam sahibi insanlardan “ahlak, adalet ve vicdan” beklentisi olduğuna vurgu yapan İmamoğlu, “Halkının önünde saygıyla eğilen, onur duyan kişilikli insanlar talep ediyor. Hukuksuz, adaletsiz zeminlerle ilişki kurmayan, her anını ülkesinin vatandaşına hizmet etmekle geçiren yöneticilere ihtiyacı var. İnsan ayır etmeyen, inancına, yaşamına etnik kökenine bakmaksızın bu milletin birliği ve beraberliği için sonsuz mücadele eden yöneticilere ihtiyacı var. Bunu istiyor” şeklinde konuştu. Ekonomik zorlukları ve pandemi sürecini, kol kola aşmak zorunluluğu olduğunun altını çizen İmamoğlu, şu uyarılarda bulundu:

Kol kola olmayı başarabilmemiz için de ülke yönetiminde ve siyasette, bu bahsettiğim kimlikte, kişilikte insanlar olması lazım. Ama biz, zorluklar yaşıyoruz. Devletin işi mi öncelik; birilerinin kibri ya da birilerinin öç alma duygusu mu öncelik? İstanbul’u kazandık. Kim kazandı İstanbul’u? 16 milyon insan kazandı. İstanbul’u bir kişinin dudakları arasından çıkacak cümle yerine, 16 milyon insanın iradesi yönetiyor artık. Siyasi beklentileri olmadı diye bir şehrin önceliklerini öncelemeyen bir akıl, bizimle mücadele ediyor. Çok belediyemizle mücadele ediyor. Ama bir karakterimizin farkında değiller: Asla vazgeçmeyen karakterimiz.

“Hiçbir kıymeti yok”

Yola, “En demokrat, halkçı ve özgürlükçü Belediye Başkanı” olma hedefleriyle çıktığını kaydeden İmamoğlu, “Her etnik kökenin insanının karşılık bulduğu bir Belediye Başkanı göreceksiniz. Liyakatle yönetilen bir belediye göreceksiniz. Her gencin umutla yaşadığı bir Belediye Başkanı göreceksiniz. Onun için, bizimle nasıl mücadele ederlerse etsinler; hiç görmüyoruz. İnanın, bize dair yapılan birtakım olumsuzlukların, zihnimizde ve gözümüzde hiçbir kıymeti, değeri yoktur. Başarılı olacağız. Bu başarımızı, Malatya ile paylaşmaya geldik. İyi ki varsınız. Biz il başkanlığımızı ziyarete geldik. Ama sizler, bizi öyle güzel kucakladınız ki; ne mutlu bana. Sizleri çok seviyorum. Ülkemi çok seviyorum. Ülkemin insanlarını çok seviyorum. Allah, bizi, İstanbul’umuza ve bizim bütün ülkemizin her köşesinde destekleyen vatandaşlarımıza mahçup etmesin. Unutmayın, her şey çok güzel olacak” diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU