Planör pilotu, uçuş sırasında meydana gelen hortumu görüntüledi

"Herhangi bir türbülans yoktu. Etrafında uçup durdum"

ABD'de bir pilot, kullandığı motorlu planörden Oklahoma eyaletinde çıkan hortumu havadan görüntüledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eyalet sakinlerinden David Evans, pazar günü Wiley Post Havalimanı'ndan kalkarak planörüyle uçuş yapmaya başlamıştı.  

30 yıllık pilot, planörle uçuş yaparken sürücülerin genellikle sıcak hava akımlarını kullanarak daha rahat şekilde yolculuk yapabildiğini söyledi.

Uçuşu sırasında böyle bir sıcak hava akımı bulmaya çalıştığını belirten Evans, yaşadıklarını şöyle anlattı:

Tuttle ve Minco şehirleri civarında ilerlerken, birkaç şahin gördüm. Şahinler sıcak hava cereyanlarının nerede olabileceğine dair her zaman ipucu verir. Havada bir kaldırma gücü hissetmeye başladım ve şahinleri takip ettim.

Fakat deneyimli pilotun hissettiği hava akımı kısa sürede huni şeklini alarak bulutlarla birleşti ve Evans'ı hızla yukarı doğru yönlendirdi.

Bir anda huni şeklinde bir akım oluşmaya başladı. Sürekli aşağıya ve daha da aşağıya doğru iniyordu fakat herhangi bir türbülans yoktu. Etrafında uçup durdum.

Evans'ın kaydettiği heyecan verici görüntüleri eşi Twitter'da “Kocam David, bugün Minco ve Tuttle arasında uçuş yaparken bununla karşılaştı” mesajıyla paylaştı.

ABD Ulusal Hava Durumu Servisi'nden meteorolog Ryan Bunker, hortumun niye oluştuğunu anlayamadıklarını belirterek “Aslında toz hortumundan daha fazlasıydı fakat niye oluştuğuna dair bir fikrimiz yok. Elimizde hiçbir yanıt yok” dedi.



Independent Türkçe, New York Post, Washington Post

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU