Tehdit, şantaj iddiaları, 10 milyon Euro... Sezgin Baran Korkmaz’dan maaş alan gazeteciler de varmış

Gazeteci Yavuz Oğhan, Sezgin Baran Korkmaz "abla" dediği ismin Sevilay Yılman olduğunu ifade etti

Kolaj: Independent Türkçe

Tehdit, şantaj iddiaları… Veyis Ateş’in ‘10 milyon Euro’sunun ardından Sezgin Baran Korkmaz’dan maaş alan gazeteciler de varmış

Sezgin Baran Korkmaz benden maaş alan gazeteciler var Veyis Ateş’in “10 milyon Euro istediği” kayıtları Sevilay Yılman’a dinletmiş

Organize suç örgütü liderliğinden aranan Sedat Peker’in açıklamaları sonrası medyada başlayan, Veyis Ateş’in de ekranlara çıkamamasına neden olan tartışma sürüyor.

Veyis Ateş'in, Sezgin Baran Korkmaz'dan 10 milyon Euro istediği, Korkmaz'ın elinde de bu para isteğinin ses kaydının olduğu iddiasını Habertürk yazarı Fatih Altaylı yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Altaylı “Veyis Ateş'le ilgili vahim iddialar" başlıklı yazısında “Dahası Baran Korkmaz elinde tüm bu iddialarını kanıtlayabilecek bir bant kaydı olduğunu ve bunu ablası gibi sevdiği bir gazeteciye daha önce dinlettiğini de iddia ediyordu” ifadelerini kullandı.

Gazeteci Yavuz Oğhan, Korkmaz'ın, 'abla' dediği gazetecinin Sevilay Yılman olduğunu, bu kayıtları da Yılman’ın dinlediğini ifade etti.

Oğhan, Yılman ile yaptığı görüşmeyi KRT ekranlarında anlattı. 

Yılman’ın Altaylı’nın yazısını teyit eden açıklamalar yaptığını ifade eden Oğhan, Korkmaz’ın ayrıca, “Benden maaş alan gazeteciler var” dediğini aktardı.

Oğhan şunları kaydetti:

Benden maaş alan gazeteciler var diyor. Maaş alan gazetecilerin isimlerini söylediğini zannediyorum ama onları söylemedi Sevilay. 10 milyon Euro ile ilgili de Ateş’in ismini söylüyor Sevilay Yılman’a. Bunun üzerine Yılman “Ben inanman kaydını dinlemeden” diyor. Bunun üzerine 3 dakikalık kayıt dinletiyor.

Oğhan söz konusu kayıt ve görüşmeyle ilgili olarak Sevilay Yılman’ın Habertürk’te bir köşe yazısı da kaleme alacağını belirtti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU