Sedat Peker ifşasından sonra yazılarına son veren Süleyman Özışık sessizliğini bozdu: Benim de bildiklerim var, tek tek anlatacağım

Özışık, Sedat Peker’in videosu ile ilgili Twitter paylaşımını beğenmesini, “beğen ikonuna istemsizce dokunmuşum” diye açıkladı

Hakkında organize suç örgütü lideri olmak suçlaması ile yeni bir soruşturma başlatılan Sedat Peker'in video yayınlarında ismi geçen ve Hadi Özışık ile görüşmesini ifşa ettikten sonra Türkiye Gazetesi’ndeki yazılarına ara veren Süleyman Özışık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu devlet makamında ve AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında olduğu sürece savunacağını belirterek, "Benim de bildiklerim var benim de öğrendiklerim var. Bunları tek tek anlatacağım, tek tek. Korkmadan çekinmeden anlatacağım" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sedat Peker ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında arabuluculuk yaptıkları iddia edilen Özışık kardeşlerden Süleyman Özışık, Soylu için "Beni hainlerin önüne kurban olarak attığı için, linç ettirdiği için küfür ettirdiği için ben isyan ediyorum" dedi.

“FETÖ iddiaları nedeniyle görüştüm”

Süleyman Özışık, Sedat Peker'le iki yıl önce, hakkında bir suç isnadı yokken görüşme yaptığını, İstanbul Emniyeti'nde FETÖ'cü bir grup olduğuna yönelik Peker'in kendisine mesaj gönderdiğini söyledi.

Süleyman Özışık, "22 gündür neden açıklama yapamadığımı ve bu süreçte adımın neden geçtiğini ayrıca yine bu süreçte bana atılan iftiraları anlattım" diyerek, şöyle konuştu:

"Bundan iki yıl önce kimini tanıdığım, kimini tanımadığım 7-8 kişilik grupla Sedat Peker'le aynı ortamda bulundum. Kendisi hakkında herhangi bir suç isnadı yokken bu görüşme yapıldı. Kendisi siyasilerle ilgili, Türkiye'nin durumuyla ilgili yorumlarda bulundu. Bu görüşmeden bir yıl sonra bu kişi benim cep telefonuma mesaj gönderdi, İstanbul Emniyeti'nde FETÖ'cü bir grup olduğunu, tespit ettiğini söyledi. Pek çok kaynağıma, devlet kademesine sordum, bir bulguya rastlamayınca konuyu kapattım. Kendisi Karabağ'dayken de benimle irtibata geçti, benzer iddialarını sürdürdü ve bunlarla ilgili video çekimleri yapacağını dile getirdi. Aynı tarihlerde ağabeyim Hadi Özışık beni aradı, Peker'le Youtube çekimi yapacaktım, Soylu'ya sordum, "zinhar yapma" dedi diye aktardı. Ben de "bence de o yayını yapma" dedim. Hadi Özışık, sonraki süreci anlattı kendi yayınında. Benim adım bu meseleye hiç haberim yokken dahil olmuş oldu”

"Twitter'da beğen ikonuna istemsizce dokunmuşum"

Özışık, Sedat Peker’in Cihan Ekşioğlu ile yaptığı görüşmenin kaydını paylaştığı Twitter mesajını beğenmesi hakkında da şunları söyledi:

“Twitter'da beğen ikonuna istemsizce dokunmuş ve beğenmişim. Şimdi buradan beni Sedat Peker'in safına geçtiğim anlamına getirmişler, öyle manşetler atmışlar. Bakın buradan çok net söylüyorum. Sizin huzurunuzda söylüyorum. Bu arkadaşlara sesleniyorum. Halt etmişsiniz. Benim kimin safında olduğumu ve durduğumu siz yakında göreceksiniz. Çok net göreceksiniz hem de”

“Ben bu mahallenin eski sakinlerinden biriyim”

Süleyman Özışık, saf değiştirdiği yönündeki iddialar için de şunları söyledi:

“Hiç merak etmeyin Allah şahit olsun ki bana bunlar saldırıyor diye bazı ağır cümleler söylüyor diye 'Lafım ona davayı sattın, kaybol terk et dediler' diye ben bu davaya sırtımı dönmem, yüzümü dönmem. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında görünüp Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçmek için her fırıldağı yapan hem de merkezinde olanların safına geçmeyeceğim. Ben buradayım çünkü ben bu mahallenin en eski sakinlerinden biriyim. Bu mahalleye sonradan gelen hırsız, arsız diye andığım kimi eski teşkilat mensuplarıyla kimi belediye başkanlarının lafına bakıp mahallemi terk etmem ben”

" Beni hainlerin önüne attığı için isyan ediyorum"

Ağabeyi Hadi Özışık ve kendisi hakkında suç duyurusunda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Süleyman Özışık bana kumpas kurdu” sözünü hazmedemediğini söyleyen Özışık, “Süleyman Özışık bana kumpas kurdu' sözü var ya bununla ilgili bir kaç laf etmezsem çıldırırım. Hırsımdan kahrımdan ölürüm. Ben kimseye kumpas kurmadım. Ben hayatım boyunca kimseye kumpas kurmadım. Benim Süleyman Soylu'ya kumpas kurmayacağımı bu ülkenin tüm vilayetleri şahittir Şimdi yüzlerce arkadaşım binlerce okurum bana diyor ki 'İçişleri Bakanı'na kırılma, o sözleri kızgınlıkla söyledi. Kızdığı için senin hakkında suç duyurusunda bulundu' diyor. Mesele benim hakkımda suç duyurusunda bulunması değil arkadaşlar.

Suç duyurusunda bulunmadan bir gün önce gazetelere 'Süleyman Özışık bana kumpas kurdu' diyerek benim hakkında kesin hüküm ve ceza vererek, mahkemeden önce benim kumpasçı olduğumu ilan etmesi. Beni hainlerin önüne, ciğeri beş para etmezlerin önüne kurban olarak attığı için, linç ettirdiği için, küfür ettirdiği için ben isyan ediyorum. İsyanım buna” diye konuştu.

Özışık, “Şunu söyleyeyim. Sizlerde şahit olun. Ben bu kırgınlığı içimde tutmam, mesleğime de yansıtmam. Allah ve tarihin huzurunda şunu söylüyorum. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, devlet makamında olduğu ve cumhurbaşkanının yanında durduğu sürece onu savunmak benim boynumun borcu ve namus borcum olsun” şeklinde konuştu.

“Belediyelerden para almadım”

Bazı belediyelerden şantaj yoluyla para aldığı iddiaları ve son olarak CHP’li Maltepe ve Ataşehir Belediyeleri’nden kendisine para ödendiği ve makam aracı tahsis edildiği yönündeki iddiaları da yalanlayan Süleyman Özışık,  bu iddiaları ilk dile getiren kişinin Fatih Tezcan olduğunu, seçime giderken "AK Parti zarar görmesin diye açıklamıyorum ama sonra tek tek açıklayacağım Süleyman Soylu'nun gerçek yüzünü" dediğini ancak iki yıl geçmesine rağmen belge açıklamadığını söyledi.

Kendisinin iddialar üzerine Tezcan’ı mahkemeye verdiğini beliren Özışık, “Şimdi üzerinden iki yıl geçmesine rağmen Fatih Tezcan bunları açıklamadı. Mahkemeye verdim oraya da sunmadı. Benim ülkemin mahkemeleri de bu iddialarla ilgili takipsizlik kararı verdi. Durum bu” dedi.

"Benim de bildiklerim ve öğrendiklerim var, tek tek anlatacağım"

Önümüzdeki günlerde yeni videolar çekeceğini belirten Özışık, “Herkes Sedat Peker'e bir şeyler söyledi. Madem adım bu işlerin içine bir şekilde bulaştırıldı, o zaman söz söyleme sırası bana geldi. Benim de bildiklerim var benim de öğrendiklerim var. Bunları tek tek anlatacağım, tek tek. Korkmadan çekinmeden anlatacağım" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU