Hadi Özışık'tan Sedat Peker videosu: Mesafemi korumadım, mesleğime yakışmayan bir davranışın içinde oldum

Özışık, "Bana gelen video bir gün önce Özgür Özel'e de gönderilmiş ya da yakınlarından birine... Benim gizli kaydım konusunda Özgür Özel bilgi sahibi olmuş" diye konuştu

Sedat Peker'le görüşmesinin yayınlamasının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendisine 'tezgah' kurmakla suçladığı Hadi Özışık uzun bir aradan sonra Youtube kanalından açıklamada bulundu. 

Açıklamasında Sedat Peker'le konuştuğunu, samimi olduğunu kabul eden Özışık, "Mesafemi koruyamadım" dedi.

Özışık şöyle devam etti:

Bu konudaki eleştirilerin tamamını kabul ediyorum. Zira ben hata yaptım. Gazetecilik yapmanın dışında ister suç örgütü lideri olsun ister olmasın bir kişiyle mesleğime yakışmayan bir davranışın içinde oldum. Peki ben bu samimiyetin dışında ne yaptım? Özgür Özel’in iddia ettiği gibi, Süleyman Soylu ile Sedat Peker arasında mesaj götürüp getirdim mi? Süleyman Soylu’nun adını Sedat Peker’i arayıp, “Bakanımız dedi ki” tarzında bir cümle kurdum mu?

"İşgüzarlık yaptım"

Videoda Sedat Peker'in Bakan Soylu'yu tanımadığını söylediği görüntüleri de yayımlayan Özışık, "Hangi Sedat Peker'e inanalım?" diye sordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Özışık mesleğine yakışmayacak bir davranışta bulunduğunu söyleyerek, "Üzerime vazife olmayan bir konuda işgüzarlık yaptım" dedi.

Soylu'nun açıklamasını doğruladı

Sedat Peker'le görüşmesinden Süleyman Soylu'nun haberi olmadığını iddia eden Özışık, Soylu'ya yönelik 'itibar suikastının' kendisi üzerinden gerçekleştirildiğini öne sürdü.

Sedat Peker ile röportaj yapmak için Süleyman Soylu'yu aradığını söyleyen Özışık, Soylu'nun kendisine, ''İşine bak'' yanıtı verdiğini, Soylu'nun Habertürk yayınında da bu bilgiyi verdiğini söyledi. 

Ardından Peker'i tekrar arayarak röportaj yapamayacağını söylediğini aktaran Özışık, Peker'in kendisine "Ankara'daki dostun mu izin vermedi?" diye sorduğunu söyledi.

Özışık , "Ben de ona 'Bence seni seviyorlar' dedim, geçiştirici, sakinleştirici cümleler kurdum" diye konuştu.

Sedat Peker'in Süleyman Soylu'yla arasındaki iletişimi sağlayan kişi olduğuna yönelik iddiaları da reddeden Özışık, CHP ve Sedat Peker'in birlikte kendisine kumpas kurduğunu iddia etti. 

Özışık şöyle devam etti:

Özgür Özel bir gün önce televizyon ekranlarında çıktı her şeyi bir gün önce öğrenmiş gib, Peker'in videosu henüz yayında değil ama, benden söz etti Halk TV'de. Özgür Özel'in iddialarından sonra ben Halk TV'yi aradım bağlamadılar, benim söylediklerimi yarım yamalak anlattılar, benim yayına katılmak istemediğimi söylediler. Yalan ben katılmak istedim bağlamadılar. Sonra buradan Özgür Özel'i ispata çalıştım. Yayından çıktığım anda hemen burda konuştum. Yayından sonra elektronik postama bir mesaj geldi. Burcu Nazlı adındaki PR ajansı sahibi sanırım kendisini tanımıyorum, bir açıklama göndermiş 'Hadi Özışık Sedat Peker'i yalanladı'. Tezgah o kadar belli ki... Bu açıklamadan kısa süre sonra bildiğiniz o gizli kayıtlar ortaya saçıldı. Meğer her şey geceden planlanmış. Bana gelen video bir gün önce Özgür Özel'e de gönderilmiş. Ya da yakınlarından birine... Benim gizli kaydım konusunda Özgür Özel bilgi sahibi olmuş. Yayınlanmadan 1 gün önce bu videolarla ilgili meydan okuyor. 

 

 

 

 

Independent Türkçe


 

DAHA FAZLA HABER OKU