Esat Toklu'dan Sedat Peker hakkında suç duyurusu

Toklu dilekçesinde otelde misafir olarak kalmadığını Sezgin Baran Korkmaz ile de lobide tanıştığını kaydetti

Fotoğraf: Twitter

Suç örgütü lideri Sedat Peker, SBK Holding'in sahibi firari Sezgin Baran Korkmaz'ın Bodrum'daki otelinde bedava ağırlanan hâkim ve savcılar olduğunu söylemiş ve Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu’nun da bu isimlerden biri olduğunu iddia etmişti.

Esat Toklu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği suç duyurusu dilekçesinde, Sedat Peker hakkında "iftira", "hakaret, "kişisel verileri ele geçirmek" suçlarından dava açılmasını istedi.

ankaragazetecisi.com‘da yer alan habere göre Toklu dilekçesinde Peker'in iddia ettiği gibi otelde misafir olarak kalmadığını 35 bin lira ödediğini kaydetti. Toklu, Peker'in videosunda adı geçen Sezgin Baran Korkmaz ile tanıştığını da doğruladı. Dilekçede "Sezgin Baran Korkmaz ile bu tatilim sırasında, otel lobisinde tanıştırıldım. Ayaküstü 2-3 dakika süren bir konuşma ve tanışmamız oldu" ifadeleri yer aldı.

Toklu'nun suç duyurusu dilekçesinde şu ifadeler yer aldı:

Adı geçen Paramount Otel’e 2020 yılı Eylül ayının sonlarına doğru ailemle tatil yapmak için gittim. Konaklama yaptığımız dönem pandemi dönemi olup, yaz tatil sezonunun sonudur. Otel fiyatları da o dönemde uygun olduğu için rezervasyonu çok önceden bu tarihe yapmıştım. Konaklama bedeli olan 35 bin lirayı otelin hesabına şahsi hesabımdan gönderdim. Buna dair dekont ektedir. Otelde kimsenin misafiri olarak kalmadım.

Baran Korkmaz ile ayaküstü tanıştım


Videoda adı geçen ve sosyal medyadan adına aşina olduğum Sezgin Baran Korkmaz ile bu tatilim sırasında, otel lobisinde tanıştırıldım. Ayaküstü 2-3 dakika süren bir konuşma ve tanışmamız oldu. Daha sonra kendisi bana cep telefonundan kendini tanıtan bir mesaj gönderdi. Devamında da tebrikleşme mesajı dışında kendisiyle bir diyalogum ve yüz yüze bir temasım olmamıştır. Videodaki şahsımla ilgili iddialar, tamamen gerçek dışı ve kamuoyunu yanıltmaya yöneliktir. Korkmaz’ın 2020 yılının Aralık ayında yurtdışına çıktığını ve hakkında operasyon düzenlendiğini basından öğrendim.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pasaport kararı vermedim

Sezgin Baran Korkmaz hakkında pasaport iptaline karşı Ankara İdare Mahkemelerinde açılmış herhangi bir dava bulunmamaktadır. Ben 20 Temmuz 2016 yılından bu yana açılan pasaport iptallerine yönelik hiçbir davaya bakmadım. Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı olarak yargılama yetkim de bulunmamaktadır.

Araç milyonluk değil, 321 binlik

Videodaki diğer bir iddia olan milyonluk sıfır araç iddiası da kamuoyunu yanıltmaya yönelik, şahsımı hedef alan bir iftiradan ibarettir. Bahse konu araç 2014 modeldir. 2018 yılında 321 bin liraya aldım. Bu araç, makama gelirken kullandığım araç değildir. Ayrıca malvarlığımız hakkında düzenli olarak HSK’ye bildirimde bulunuyoruz.  Aracıma ilişkin mal beyanımı da HSK’ya sundum. Bu beyanlarımın dışında videoda hakkımda söylenen her şey iftiradır.

Bu beyanlarımın dışında videoda hakkımda söylenen her şey iftiradır. Şüpheli, attığı tweetlerle ve yayınladığı videoyla özel hayatımın gizliliğini ihlal etmiş, kamuoyu nezdinde mesleki itibarıma ağır ithamlarla gerek şahsımın gerekse temsil ettiğim makamı yıpratmaya çalışmıştır. Tüm bu nedenlerle şüpheli veya şüpheliler hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak, haklarında dava açılmasını ve cezalandırılmasını talep ederim.

Peker'in tweetlerine erişim engeli 

Toklu, ayrıca HSK 1. Dairesi’ne kendisi hakkında inceleme yapılması talebiyle dilekçe verirken, nöbetçi sulh ceza hakimliğinden de Peker’in yayınladığı videoya erişim engeli getirilmesini istedi.

İfade Özgürlüğü Derneği’nin EngelliWeb platformu da Peker’in Toklu ile ilgili iddialarda bulunduğu 9 tweetinin kişilik hakları ihlali gerekçesiyle, Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği’nin 8 Haziran 2021 tarih ve 2021/6819 sayılı kararı ile erişime engellendiğini bildirdi.

Erişim engellemesi kararı verilen tweetler şöyle:

 

 

 

ankaragazetecisi.com, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU