Erdoğan'dan "kentsel dönüşüm" itirazı olan vatandaşa: Eğer sözler tutulmazsa belediye önüne gidin eylem yapın, ben de size katılacağım

Cuma namazı sonrası açıklamalarda bulunan Erdoğan, gelecek hafta gerçekleşen NATO zirvesi ilişkin, "Türkiye-ABD arasındaki ilişkileri Sayın Biden ile ele alma imkanımız olacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası İstanbul Üsküdar'daki Şehriban Hatun Camisi'nin açılış törenine katıldı.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cami tüm Müslümanlara hayırlı olsun. Allah kendilerinden razı olsun. Şimdiden bu hazırlıkları imkanı olan hep beraber yapmak durumundayız, yapıyoruz, yapacağız" dedi.

"Size buradan ben söz veriyorum"

İlçedeki kentsel dönüşüm konusunda bölge sakinlerinden destek isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tüm komşularımızdan, tüm Burhaniye sakinlerinden bir ricada bulunacağım bir kardeşiniz olarak, ben buradaki tüm konutların, yolların sıkıntılarından kurtulmak için kentsel dönüşüm noktasında belediyemize, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza yardımcı olun. Bir an önce buradaki değişimleri yapıp, buralarda yaşama imkanınızı süratle yapalım" dedi.

Bazı vatandaşların, "Kirazlıtepe'de verilen sözler burada verilmedi" demesi sonrası Erdoğan, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'i yanına çağırarak, "Kirazlıtepe'de verilen aynı sözü sizlere burada ben veriyorum. Eğer adımı atmazsa Üsküdar Belediyesi önüne gidin, oturma eylemi yapın, ben de sizin yanınızda yer alacağım" ifadelerini kullandı. 

"Türkiye-ABD arasındaki ilişkileri Sayın Biden ile ele alma imkanımız olacak"

Tören sonrası da basın mensuplarına gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, 14 Haziran'da gerçekleşecek NATO zirvesi ve ABD Başkanı Joe Biden ile yapacağı görüşmeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

NATO zirvesi hakkında bilgi veren Erdoğan şunları kaydetti:

Bildiğiniz gibi bu bir NATO Zirvesi. Bu NATO Zirvesi'nde öncelikli olarak NATO ülkeleri olarak neler yaptık, neler yapıyoruz, neler yapacağız bunlar gündeme gelecek. Türkiye ilk 5'te yer alan güçlü bir ülke. Türkiye-ABD arasındaki ilişkileri Sayın Biden ile ele alma imkanımız olacak. İngiltere Başbakanı Sayın Johnson ile, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile Almanya Şansölyesi, Litvanya, Letonya liderleriyle görüşmelerimiz olacak. Böyle bir zincir ikili bir şekilde ortada devam ettireceğiz. NATO ülkeleri olarak sunumlarımız olacak. Orada basın açıklamamızı NATO Zirvesi sonrası yapacak ve daha sonra da en son görüşmemiz Biden ile olacak.

Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile de görüşeceğini belirterek, "Macron ile görüşme talebi: Macron ile görüşmemizi söylemiş oldum. Onunla da görüşeceğiz. Türkiye-Fransa ilişkilerini görüşme imkanımız olacak" ifadelerini kullandı.

Aşılama ve normalleşme ile ilgili de konuşan Erdoğan, "Aşılarımız geliyor. Turizm noktasında bakanlarımız bağlantılarını, görüşmelerini yapıyorlar. Süratle bir turizm atağı, turist atağı başlayacak" dedi.

Erdoğan: Kirli gündemlerle ülkemizi eski istikrarsız günlerine döndürmeye çalışanlara itibar etmeden yolumuza devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Kilis Yukarı Afrin Barajı ve İçme Suyu İsale Hattı Açılış Töreni'ne canlı bağlantı ile katılarak açıklamalarda bulundu.

Barajın, ülkenin kuraklık tehdidiyle karşı karşı olduğu bir dönemde hizmete girdiğini söyleyen Erdoğan, "Ülke olarak sınırlı sahip olduğumuz su kaynaklarını en verimli şekilde kullanmamız gerektiğini aklımızdan çıkarmamalıyız. Suyu barajlarla biriktirerek ihtiyaç duyulan vakitlerde kullanmaktan geçiyor" dedi.

"İçme suyu ihtiyacının karşılanması için zorlukların hepsinin üstesinden gelecek seviyeye getirdik" diyen Erdoğan, "Yaptığımız yatırımların meyvelerini almaya başlayacağız. En büyük avantajımız iyi yetişmiş bilgili insan kaynağına sahip olmamızdır. İnsanlığın yaradılıştan beri temel ihtiyaçları olan güvenlik, barınma ve gıda gibi başlıkları hizmet siyasetimizin esasları olarak belirledik"ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin darbe girişimi dahil ne yaşarsa yaşasın ekonomisini ayakta tutma iradesinden asla taviz vermediğini söyleyen Erdoğan şöyle devam etti:

Eski Türkiye alışkanlıklarıyla milletimizin demokratik kazanımlarına göz dikenlere geçit vermeyeceğiz. Kilisliler sınırın ötesinde yaşanan acıları çok iyi bilir. Kirli gündemlerle ülkemizi eski istikrarsız günlerine döndürmeye çalışanlara itibar etmeden yolumuza devam edeceğiz. İnşallah bundan sonra da milletimizle beraber sahip olduğumuz güven huzur refahla hedeflerimize ilerleyeceğiz. 

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU